Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
10 x problemen voor mensen zonder agenda
03 NOV 2014 • Door Amber Malik

10 x problemen voor mensen zonder agenda

1: Al je afspraken staan in je telefoon. Heel hip en vooruitstrevend van je, maar als je die iPhone voor de zoveelste keer op een dronken avond in de wc laat vallen is het toch echt wel klaar. Een iPhone is nou eenmaal niet zo onverwoestbaar als de Nokia 3310. Voordeel van een agenda: ze vallen niet in de wc. Tenzij je te blut bent om wc-paper te kopen en je agenda als toiletrol gebruikt (als je net op jezelf woont, is de prijs van wc-papier ook een kleine meltdown waardig).

2: Je krijgt niets gedaan omdat je to-do lijstjes op een snoeppapiertje schrijft. Vervolgens stop je die in je broekzak en gooi je desbetreffende broek in de was. Je baas niet blij, jij niet blij en je wasmachine niet blij.

3: Na een lange week is je geheugen zo lek als gatenkaas. Die flinke kater op zaterdagochtend maakt het geheel niet beter. Gevolg: je vergeet je Tinderdate van die avond. Boor die stomende bedsessie maar door je neus.

4: Niemand nodigt je meer ergens voor uit, want je vergeet je afspraken toch altijd en komt nooit opdagen. Die FOMO waar je al last van had, wordt nu de harde realiteit waar je mee moet dealen.

5: In de hoop dat je je afspraken toch kan onthouden, zet je ze op een belangrijke datum. Je verjaardag, 5 december of 11 november bijvoorbeeld (stiekem wil je nog steeds een excuus om je buurvrouw om snoep te bedelen). Resultaat: je weet de datum wel, maar niet meer wat je ging doen. 

6: Die vrije dag kan je wel door je neus boren, want je weet zelf niet eens meer wanneer je vrij had gevraagd.

7: Je vergeet de verjaardag van je beste vriend(in) en nu zijn de aankomende vier jaar van je leven gewijd aan het goedmaken. Kostbare tijd die je aan iets veel beters zou kunnen besteden. Zoals met diezelfde vriend(in) naar een feestje gaan. Mocht je kunnen onthouden wanneer zo’n feestje is, tenminste.

8: Op vrijdagavond moet je op drie verschillende plekken zijn omdat je een driedubbele afspraak hebt gemaakt. Tenzij je vrienden bent geworden met Doctor Who gaat dat niet lukken en moet je sowieso iemand teleurstellen. Of je komt er aan het eind van de avond achter dat je het verkeerde feestje gekozen hebt.

9. Je kan nooit iets afstrepen als het af is. Waar haal je dan dat gevoel van voldoening vandaan?

10: Als je moeder vraagt of ze langs mag komen, kan jij zo gauw geen smoes bedenken. Kom dus van die bank af en koop op z’n minst een agenda, zodat je die in ieder geval onder je moeders neus kan schuiven. Kijk mam, ik kan écht niet.

Gelukkig hebben wij een oplossing voor je gebrek aan organisatietalent. Vanaf nu krijg je met je CJP-pas niet 10, maar 25% korting op tijdschriften en kantoorartikelen bij de AKO. Mocht je het nog niet doorhebben: dat is meer dan het dubbele. Zelfs als je je agenda als wc-papier gebruikt, heb je dat geld er dus sowieso al uit. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.