Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 44
31 OKT 2014 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 44

Wild Smiles – Always Tomorrow (album)
Gewoon rock. Niet te moeilijk doen. Geen hypermoderne EDM-beat gecreëerd op een ukelele die door een Boeddhistische monnik uit een quinoa-boom is gesneden. Geen overproductie. Het Engelse bandje Wild Smiles maakt catchy rock. Het doet denken aan Nirvana en The Ramones die samen een jamsessie houden. Een bescheiden mosh pit op Never Wanted This is precies wat je nodig hebt na een week verkrampt achter je computer wegkwijnen. Je ziet Wild Smiles vrijdag om 18:30 uur.

Wild Child – The Runaround (album)
Deze Amerikaanse folkband heeft vorig jaar de prijs gewonnen voor Best Folk Act én Best Indie Act tijdens SXSW. Nou, dan mag je jezelf indie noemen hoor. Ook qua financiering zijn ze muy onafhankelijk, want beide albums zijn voor elkaar gebokst met crowdfunding projecten. Luisterend naar Pillow Talk van het gelijknamige (eerste) album, waan je jezelf op een autoprint-kussensloop, met je jeugdliefde, in je ouderlijk huis, pratend over de gebeurtenissen op school. Het kersverse album van Wild Child, The Runaround, zit vol akoestische violen, ukeleles, cello’s, banjo’s en andere happy-de-peppy geluidjes. Je ziet Wild Child op vrijdag om 19:30 uur.

Gengahr – Powder (single)
Afgelopen zomer stonden de Engelse boys van Gengahr al op Into The Great Wide Open. Daar zorgden ze met hun hoge stemmen, subtiele instrumentjes en schudeieren voor kaarsrecht-opstaand duingras. Het haar op de armen van het publiek volgde. Als je de nummers van deze indie-rockers als wekker zet, stop je nooit meer met snoozen. Dromeriger kunnen we het niet omschrijven. Leuk Halloween-weetje: video Powder gaat over een groep mensen die gaat glaasje draaien (ofwel: seance voor pro’s) en een mega enge knipogende pop. In het echt zijn de bandleden een stuk minder freaky. Je ziet Gengahr vrijdag om 20:20 uur.

Southern – Cool Kid (single)
Hoe leuk: broer en zus die samen een band beginnen. Niet een coverband waar de hele buurt een kwartje voor doneert terwijl alle buurvrouwen zich vergrijpen aan de punchschaal op de tuintafel. Nee. Een kick-ass familie-rockband. Thom en Lucy zijn zo’n familie. Samen met drummervriend Eoghan maken ze rock ’n rollende liedjes met een folk-achtig country gevoel. Melancholisch, romantisch en swingend. Je ziet Southern vrijdag om 23:40 uur.

Shura – Indecision (single)
Over het Londens talent Shura is niet zo veel bekend. Alleen dat creativiteit sinds haar geboorte door haar bloedbanen giert. Dat moet ook wel met een Britse regisseur als vader en een Russische actrice als moeder. Verder doet ze erg geheim. Haar geluid staat wel als een huis. Pop met elektronische invloeden. Ze is daarmee de zoveelste - maar zeer welkome - Britse die onweerstaanbare electro-pop maakt. Shura doet denken aan Scandinavische popheldin Robyn, maar ook aan de meiden van Haim. Luchtig, happy en sluimerend verslavend. Je ziet Shura zaterdag om 00:25 uur.

Spoon – They Want My Soul (album)
Al twee decennia lang timmeren deze indie-rockers op hun drumstellen, gitaren, en aan de weg. De Amerikanen hebben net een nieuw album uit: They Want My Soul. Maar hun ziel is niet het enige wat wij van ze willen. We willen ze live zien in Nederland! Zaterdag kan dat weer voor het eerst in vier jaar. Rainy Taxi is een favoriet op de CJP-redactie met de echoënde gitaren, rifjes en het catchy deuntje. Maar ook Rent I Pay sleurt je mee naar een garage in een buitenwijk in Amerika, waar volwassen mannen een gitaar kapot rammen op een elektrisch afsluitbare garagedeur. Spoon maakt indie zoals het bedoeld is. Daarmee gieten ze bij een hele generatie nieuwe indie-rockers inspiratie met de paplepel naar binnen. Je ziet Spoon zaterdag om 23:10 uur.

Check hier onze Spotify-afspeellijst. London Calling is vanavond en morgen in Paradiso Amsterdam. De meeste platen liggen met CJP-korting in je favoriete platenzaak.  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.