Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 43
24 OKT 2014 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 43

High Hazels – High Hazels (album)
Kekke spijkerjasjes, vintage gitaren en sixties-kapsels. Plus invloeden van Elbow en The Smiths. Tsja, Engelser kun je het bijna niet krijgen. De British boys van High Hazels zingen op hun gelijknamige album vol overgave over nostalgie en hun jeugd. Dat is natuurlijk ook heel lang geleden als je begin twintig bent. Ze doen het catchy, met veel gitaarrifjes en als een lichtelijk psychedelische, maar warme deken. Met je ogen dicht waan je je rock ’n rollend in een zaaltje met houten vloer en gekleurde discoballen. Klik op de knop rechts om dit album te winnen.

Matt Simons - Catch and Release (album)
Wie denkt dat GTST alleen maar imago’s schaadt (lees: Reinout O. die tot het einde der tijden in ons hart zit als Arnie) heeft het mis. De Amerikaanse singer-songwriter Matt Simons heeft juist heel veel aan de perikelen in Meerdijk te danken. Zijn single With You werd in de Hollandse soap gebruikt (iets met een coma, kijk hier de - letterlijk - schokkende beelden) en daardoor kende heel Nederland hem in één zap. Zijn tweede album Catch and Release (dat 31 oktober verschijnt) staat vol liefdevolle pianoballades, klassieke popliedjes, folk-harmonieën, jazzy beats en bij vlagen een dansbaar gevoel. 

Panda Bear - Mr Noah (EP)
Toch lastig. Als je zelf graag naar rock luistert, maar je maten kiezen psychedelische, dubsteppende wereldmuziek-techno als favoriet genre. Waar ga je dan heen? Nou, naar een gig van Panda Bear. Dat is dus het beste van all musical worlds. De EP Mr Noah is kersvers uit en het gelijknamige nummer staat nu al uren bij ons op repeat. Al is het om uit te vogelen wat voor bizarre wezens allemaal door de track zijn gemixt. Tot nu toe horen we het blaffen van een hond, de knorrende maag van een grizzlybeer en een panda met een nymfomane seksdrive.

Beatrice Eli - Die Another Day (album)
Move over James Bond. Vanaf vandaag zal Die Another Day niet meer worden geassocieerd met de Martini-schuddende, schizofrene, geheime agent. Beatrice Eli, de Zweedse popzangers, is de nieuwe associatie. Wat zit er toch in het Zweedse water dat de ene na de andere popheldin uit de Scandi bodem schiet? Beatrice wordt al vergeleken met Lykke Li en Robyn, maar ze heeft haar eigen rauwe geluid en combinatie van stijlen. De autotune Bollywood song Equality is favoriet.

The Mysterons – Echoes (single)
Als orgels altijd zo klinken, zouden kerken doorgaans voller zitten. De hypnotiserende orgelgeluiden, opzwepende gitaren en een dromerige stem van frontvrouw Josephine brengen je sowieso naar de hemel. De echo die weergalmt in het liedje Echoes, in combinatie met het onheilspellende wildwest-gitaarrifje, werkt verslavend. Hoe je hun stijl verder kunt omschrijven? Als psychedelische garage grooves. Wij zijn blij met het fijne Amsterdams bandje dat je rechtstreekst terugvoert naar de jaren zeventig.

Son Lux - No fate awaits me feat Faux Fix (single)
Piano. Drama. Strijkers. Filmisch. Fluisterende stemmen. Einde van de tunnel. Alsof je wordt meegesleept over de uitgestrekte vlaktes van een Lord Of The Rings-landschap. Op zoek naar je precious. Met een fladderende Tinker Bell naast je schouder. Nadat je in de Trainspotting-plee bent gedoken. Maar oh, wat mooi. Mocht je dit luisteren op je beruchte, bijna-maar-nog-net-geen-weekenddip, dan weet je dat het einde in zicht is. Het einde van je werkweek welteverstaan. Niet het leven. Snel! Luister nu naar dit als je niet meer uit die vibe komt. 

Check hier onze Spotify-afspeellijst. CJP’s LLL geeft voor de gelegenheid 5 x het album van High Hazels weg. Mocht je niet winnen? Geen zorgen. Alle platen liggen met CJP-korting in je favoriete platenzaak. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.