Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 41
09 OKT 2014 • Door Harm Teunisse • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 41

Nog maar zes nachtjes slapen en gaat Amsterdam weer los op ADE, oftewel Amsterdam Dance Event. Daarom een lijst met een electronisch tintje. Grote kans dat je een paar van deze platen komende week op een van de tientallen Aadee-ee locaties terug gaat horen. En ben je niet van de house, dan is er altijd nog Pharrell...
T.I. feat. Pharell: Paperwork
Een opvallend relaxte track afkomstig van T.I.'s gelijknamige nieuwe album dat eind oktober uitkomt. Met niemand minder dan hoedenman Pharell in falsetto-modus. Eerdere releases van Paperwork zoals About The Money en Turn It zijn meer in het straatje van rauwe Atlanta streetsound, maar Paperwork gooit z'n kont tegen de krib met deze soulfulle, nostalgische trip down memory lane van T.I. waarin hij terugkijkt op zijn jeugd, die hij naar eigen zeggen voornamelijk wietverkopend op straat doorbracht.
 
Shall Ocin - Atlas
Mocht je er nog aan twijfelen: goede dance komt zeker niet alleen uit Europa. Ook in Zuid-Amerika hebben ze de dance volledig omarmd. Zoals Shall Ocin bijvoorbeeld. Een jonge Argentijnse producer wiens laatste EP Atlas momenteel hoge ogen scoort. B-kantje Austral is een synthesized knaller die alle kanten op gaat, maar het is vooral Orbis die op de redactie voor warme oortjes zorgt met zijn acid-achtige synthesizers en diepe pads. Een plaat die je doet pieken, maar ook heel lekker gaat op afters.
 
Trevino - Warmer
De Schotse producer Trevino brengt het hele jaar door nieuwe releases uit, maar deze willen we je toch niet onthouden. Van de EP Birdie is net Mesmerize verschenen, een psychedelische track met drijvende synths en een groovende housebeat.
 
James Vincent McMorrow - Glacier (Atu Remix)
Zijn album ligt al een tijdje in de schappen maar producers weten de nummers van James Vincent McMorrow nog altijd te vinden voor nieuwe emo-lancholische remixes. Zoals Atu, die Glacier verder uitbouwt naar een zijdezachte R&B versie. Heel, heel erg smooth. Wel lekker hoe hij de ultratreurige sound van James om weet te bouwen naar uitstekende slaapkamermuziek.
 
Marc Romboy & Stephan Bodzin - Styx
De twee oude rotten en frontmannen van Systematic Recording vieren het tienjarig bestaan van hun label met een idioot lekkere technotrack die op kenmerkende wijze compleet de bocht uitgiert. Bodzin is zo'n gast waar je of thunderlekker op gaat, of je staan zijn Grootse Gebaren techno een beetje meesmuilend aan te horen. Wij horen vaker wel dan niet bij de eerste categorie.
 
The Smiths - How Soon Is Now? (Maceo Plex remix)
Nou zouden we eigenlijk de complete Boiler Room sessie van Maceo Plex die hij onlangs in Berlijn draaide willen posten (en dat doen we dan ook, hier.), maar bij deze remix die hij na 41 minuten opzette stonden onze oren pas echt gespitst. The Smiths remixen. Kan dat? Nou, zo wel, met een hoofdrol voor dat fantastische tijdloze gitaarriffje en de spookachtige stem van Morissey die af en toe langskomt. Ben je één van de gelukkigen die naar Maceo Plex en Sasha in het Concertgebouw gaat op 17 oktober, kijk dan uit naar dit moment.
 
F - Wat een leventje
Jaaa, een van onze favoriete upcoming bandjes dat zo hard aan de weg timmert verdient toch ook een bijzondere vermelding. F. Hagenezen. Mannen met humor. En een muzikale knobbel die ze loslaten op heel veel nieuwe muziek. Er lijkt iedere maand weer wat nieuws uit de hofstad te komen. Nu dus Wat een leventje. Uit de schoot van Doe Maar, maar dan eigen, met die fijne laidblack flow van Damion. We hebben nou wel genoeg gewacht, laat dit de definitive doorbraak zijn van die machtige gasten: 'Het is te prachtig, zachtjes lach je. We weten zeker weten 't is niet langer dan een nachtje. Wat dacht je.'

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.