Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 40
02 OKT 2014 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 40

Ares - Road Trip (album)
Twee jaar nadat we Ares bij BNN’s The Next MC zagen, dropt deze lauwe rapper zijn debuutalbum Road Trip. Morgen, om precies te zijn. De Oosterhoutse rapper heeft al die tijd naar deze plaat toegewerkt. Zo bracht hij al diverse EP’s uit. Het nummer Meisje is een tegendraadse ode aan internetsletjes die hun make-up moeten afpoetsen. Het nummer Mona Lisa met Big2 is dope track. Road Trip bestaat uit hiphopsamples met een vrolijke ondertoon en teksten die zijn geïnspireerd op Ares’ trips naar La France. Met je ogen dicht doen sommige nummers denken aan Nielson en Typhoon in de mix.
 
Hozier - Hozier (album)
De Ierse singer-songwriter kreeg veel aandacht door zijn virale video Take Me To Church. Logisch want het is een bloedmooi anti-homohaat nummer. We like. Hozier combineert rock, pop, blues en gospel. Dan krijg je soulvolle indiepop met een bluesy ondertoon. Koorgezang en diepe baslijnen komen aan bod, maar je hoort ook Leonard Cohen- en John Lee Hooker-invloeden terug in zijn nummers. Hozier’s stem klinkt ingetogen en catchy tegelijkertijd. Fijn album om te luisteren op zondagochtenden met spiegeleieren en koffie.

Caribou - Our Love (album)
De Canadese elektro-producer Daniel Snaith heeft drie persoonlijkheden en hij schaamt zich er niet voor. Ze heten Manitoba, Daphni en Caribou en maken alle drie verschillende stijlen elektronische muziek. Wel zo handig. Dan kun je dj-en waar je pet of koptelefoon naar staat. Nu is het weer tijd voor een album van Caribou. Our Love staat bomvol neo-psychedelica. Can’t Do Without You is een blij nummertje dat meervoudigepersoonlijkheidsstoornis doet dansen like there is no tomorrow. 

Zola Jesus - Taiga (album)
Nika Roza kreeg van haar ouders een exotische artiestennaam. Maar dat was niet genoeg voor haar. Ze wilde het goddelijke bereiken. Daarom noemde ze zichzelf Zola Jesus. De Amerikaanse singer-songwriter heeft sindsdien drie albums op naar naam staan en brengt dit weekend haar vierde uit. Verwacht: elektronische, industriële gothgeluiden en experimentele rock. Dangerous Days en Go (Blank Sea) zijn favorieten. Hoe ze eruit ziet? Als Cher. Maar dan jong. Soms blond. Soms donker.  

Ok Go Hungry Ghosts (album)
Wij zijn fan van de video The Writing’s On The Wall van Ok Go. Een te gekke artistieke video. Deze vierkoppige band uit Chicago maakt zorgeloze indie-pop-rock die doet denken aan Cold War Kids, Spoon en Weezer. Ben je een echte meeklapper en meefluiter? Dan is dit album jou echt op de bovenlip en handpalm geschreven.

Hadewych Minis - The Truth And Nothing But The Truth (album)
De zingende actrice van de week is Hadewych Minis. Een actrice die kan zingen? Tsja, velen proberen het, weinig excelleerden. Hadewych krijgt het wél voor elkaar. Ze betoverde ons jaren geleden al in een Parade-tentje met haar elektro-punk en sinds gisteren is haar nieuwe album The Truth And Nothing But The Truth officieel uit. Melancholische nummers afgewisseld met sexy liedjes waarbij ze hard op een gitaar ramt. Swingen, funken en opzwepen. Dat is wat er gebeurd als deze rockende zangeres in een poppenjurk tussen haar mannelijke bandleden staat te shinen.

Check hier onze Spotify-afspeellijst. Met CJP krijg je trouwens korting bij je favoriete platenzaak én op heel veel festivals en concerten. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.