Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De intens ongemakkelijke dating guide
28 OKT 2014 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Festival

De intens ongemakkelijke dating guide

Drankje doen. Hapje eten. Bootje varen. Mèh. Veel te standaard. Wil je jouw date echt goed leren kennen? Ga dan voor één van deze opties. Met deze dating guide heb je gegarandeerd de meest romantische én bizarre avond van je leven. Dit relatie-boostende programma wordt mede mogelijk gemaakt door het KLIK! Amsterdam Animation Festival.
It’s a gender thing
Situatie: Jouw projectiel van verlangen heeft een gebruiksaanwijzing van het formaat De ontdekking van de hemel van Mulisch. Gelukkig heeft hij/zij ook een lichtpuntje. Je hebt door hem/haar tussen de lakens nieuwe delen van de hemel én het menselijk lichaam ontdekt. Ondanks de bedprestaties van de persoon in kwestie, twijfel je toch met vlagen aan zijn/haar persoonlijkheid. Dit heeft voornamelijk te maken met die derde date waarop er ineens een innerlijke hooligan naar boven kwam die begon te raaskallen over een Disney prinses die in zijn/haar lichaam zit opgesloten. Het innerlijke debat ging over iets met een hotdogkraam waarbij ook kattenburgers worden verkocht.
Conclusie: Je hebt jezelf nog één date gegeven om uit te vinden of jullie met elkaar verder gaan.
Oplossing: Ga naar It’s a gender thing. Een avondprogramma vol geanimeerde korte films waarbij identiteitsissues veelvuldig aan bod komen. Voornamelijk met humor en bij vlagen pijnlijk eerlijk. Een van de films die je kunt verwachten in The Dog Who Was a Cat Inside, maar ook I Love Hooligans.
Wanneer: Vrijdag 7 november om 21:30 uur en zondag 9 november om 18:15 uur.

Love is…
Situatie: Verliefd. Je bent helemaal verliefd. ‘Over de maan’, zou je het extreem slecht kunnen vertalen vanuit het Engels. Je zweeft de hele dag op een suikerspinroze wolk en hoort aan de lopende band engeltjes in je oor zingen. Een heerlijk gevoel. Er is alleen een klein probleempje. Je liefde is een zelfdestructief geprogrammeerde robot-samosa met een seksdrive van een pandabeer. Waar het op neer komt: je kunt dus niet echt met elkaar gezien worden op straat.
Conclusie: Je wil erachter komen of er nog meer bijzondere combinaties van liefdeskoppels bestaan.
Oplossing: Ga naar Love is… Tijdens deze geanimeerde avond kom je er achter dat liefde voorkomt in alle soorten en maten. Voortaan hoef jij je niet meer te schamen voor jouw geliefde. Hier zie je  bijvoorbeeld het ontroerende verhaal van een huggtopus.
Wanneer: Donderdag 6 november om 22:30 uur en zaterdag 8 november om 20:00 uur.

Happy to be a cliché
Situatie: Na een paar dates konden jullie al spreken over een stabiele relatie. Vrouwlief gaat overdag de hort op met manlief’s creditcard en koopt spannende lingerie van zijn centjes. Daar staat ze dan de rest van de middag in te stofzuigen en ‘s avond in te koken. Hij komt klokslag 18:00 thuis en kan direct aanschuiven aan tafel en inschuiven in zijn pantoffels. Terwijl hij praat over mannendingen. Met zijn baard.
Conclusie: Jullie zijn de clichématige belichaming van een gestigmatiseerde, heteroseksuele relatie en dat moet gevierd worden in de bioscoop.
Oplossing: Ga naar Happy to be a cliché. Deze avond bestaat uit diverse korte animaties over meisjes-meisjes- én mannelijke mannengedrag. Hier zie je bijvoorbeeld Johnny Bravo, maar ook de film met de ontzettende meisjestitel OMG BFF LOL. Want zo praten meisjes. Voor iedere extreme oestrogeen-fanatiekeling en testosteron-aanhanger komt hier iets voorbij.
Wanneer: Donderdag 6 november om 17:00 uur en vrijdag 7 november om 19:45 uur.

Terribly Inappropriate and uncomfortable genderfucking animation
Situatie: Tijdens jullie eerste date in een semi-chic restaurant (de Burger King op het station) zat hij/zij tijdens de bestelling al uitvoerig in zijn/haar neus te poeren. Na het wegtikken van drie lagen genetisch gemanipuleerde vleesmassa, die de rest van de avond bleef zitten tussen zijn/haar tanden, boerde je date luidkeels alle letters van het alfabet. De zoen die daarop volgde was ook verre van gracieus te noemen. Na een soort high-five-situatie waarbij je jouw vinger uit de kom sloeg en een ongemakkelijke hug, was daar dan toch de eerste - veel te wasmachine-achtige - kus. Na afloop voelde je je geraakt in je maag. Niet door kotsneigingen, maar door vlinders.
Conclusie: Jullie zijn toe aan een avondje liefdesfilms kijken die zo verontrustend en goor zijn dat jullie rampendate verbleekt bij de rits aan dramascenario’s die zich óók voor hadden kunnen doen.
Oplossing: Ga naar Terribly Inappropriate and uncomfortable genderfucking animation. Verwacht schetenlatende meiden, oneindig lange piemels, schaamhaarsituaties en menstruatielolly’s. Na deze avond kunnen jullie gelijk bij elkaar intrekken en tandenpoetsen terwijl je partner op de wc zit.
Wanneer: Zaterdag 8 november om 23:30.

Mocht je niet in de categorie vallen van bovenstaande scenario’s? Geen ramp. Er is van 4 t/m 9 november nog veel meer aanbod op het gebied van grenzen verleggende animaties tijdens KLIK! Amsterdam Animation Festival in EYE. Zes dagen zie je films, masterclasses, premières en verkleedfeestjes. Het thema is dit jaar Boys, Girls & Beyond. Een mix van stereotype- transseksuele en gay animaties. Check hier het programma. Met CJP krijg je korting € 1,50 korting op je entreekaart. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.