Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
24 OKT 2014 • Door Amber Malik

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Vrijdag:
Levenslang
Mugshots, de hersenpannen van gevangenen en Bonnie & Clyde. In de expositie Levenslang, het criminele beeld ontleed staat het brein van misdadigers centraal. Terwijl je langs de mugshots van Esiri Erheriene Essir loopt, vraag je je vanzelf af: wat is het verschil tussen een misdadiger en mij? Misschien wel helemaal niets. Het is het waard om even langs te gaan, al is het maar om een video-installatie over een Albanese vrouwengevangenis te zien. Weer eens wat anders dan Orange is the New Black.
Het Dolhuys, Haarlem / / Korting: € 2,50 korting op vertoon van je CJP-pas / / Aanvang: 10:00 uur tot 17:00 uur / / Meer info

Moss

Denk aan elk enigszins belangrijk festival van Nederlandse bodem en er is 90% kans dat Moss erbij was. Op het podium dan hè. Niet naast je in de zon. Al die festivals afgaan is een duur grapje, dus gelukkig komen de mannen nu naar een goedkopere setting. In het Paard van Troje zullen ze hun vierde album We Both Know The Rest Is Noise ten gehore brengen. Lekker rocken op eigen bodem.
Paard van Troje, Den Haag / / Korting: € 2,50 korting aan de kassa / / Aanvang: 19:30 uur / / Meer info
 
Zaterdag:
My Brightest Diamond
Een artiest die in alle genres (pop, jazz en zelfs klassiek) haar stem fantastisch kan doen klinken is een bezoekje waard. The National, Bon Iver en David Byrne zijn allang fan van haar. Als jij jezelf nog niet tot een van haar trouwe luisteraars schaart, is het tijd om daar verandering in te brengen. Sara Worden, of ook wel My Brightest Diamond, staat in de Tolhuistuin dit weekend de sterren van de hemel te zingen. Met korting natuurlijk.
Tolhuistuin, Amsterdam / / Korting: Als CJP’er betaal jij € 2,50 minder op een toegangskaartje / / Aanvang: 19:30 uur / / Meer info
 
Shadows, Patterns, Pears
Daniel Gordon doet aan recycling. Nee, we bedoelen niet dat hij netjes zijn papier en keukenafval in verschillende bakken doet. In de naam van de kunst gebruikt hij bestaand beeldmateriaal (van Google, Flickr, tijdschriften, wat je wil) en begint er vervolgens zo in te knippen dat het wat nieuws wordt. Om er daarna een foto van te maken. De knip-en-plak techniek, zeg maar. Letterlijk. En we kunnen je vertellen: het is tof, eigentijds en compleet onlogisch. Net als het leven. Zo, die diepe gedachte heb je weer gehad, dus hoog tijd om zijn stilleven objectief te bewonderen.
Foam, Amsterdam / / Korting: € 4,- CJP-korting / / Aanvang: 10:00 uur tot 18:00 uur / / Meer info
 
Zondag:
Chef’Special
Het is niet niks, drie awards winnen in een jaar en platina album. Na bijna hun gehele clubtour Passing Through in Nederland uit te verkopen, is het toch echt tijd voor de laatste Chef’Special clubshow van het jaar. Waren ze eerst nog de huisband van De Wereld Draait Door, nu haalden ze een nummer één notering in de Dutch Album Charts. Dit is het moment om het gevoelige In Your Arms live te horen dus.
Patronaat, Haarlem / / Korting: € 1,- korting op je toegangskaartje / / Aanvang: 19:30 uur / / Meer info
 
Fury
Brad Pitt, Logan Lerman, Shia LaBeouf en de regisseur van The Fast and the Furious: hoe dan ook betekent dat een actiefilm die geen moment zal vervelen. De vijfkoppige crew soldaten gaat aan het einde van de Tweede Wereldoorlog op een levensgevaarlijke missie in vijandig gebied. Met Brad Pitt als keiharde sergeant kan dat alleen maar problemen opleveren die wij maar al te graag willen zien.
Verschillende bioscopen in Nederland / / Korting: verschilt per bioscoop / / Aanvang: check het programma van je plaatselijke bioscoop / / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.