Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
10 OKT 2014 • Door Amber Malik

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Vrijdag:
Mensen van Kyoto
Kai Fusayoshi mag dan wel heel bekend zijn in Japan en daar in kranten, schoolboeken en documentaires verschijnen, maar in Nederland zijn er weinig die zijn naam kennen. Daar gaat verandering in komen. Fusayoshi’s expositie is voor het eerst in Nederland te zien en met zijn foto’s neemt hij je mee naar Japan. Elke intrigerende zwart-wit foto vertelt je een nieuw verhaal over het volk van Kyoto. De wereld over, maar dan gewoon lekker dichtbij blijven. Is ook een stuk goedkoper.
Japanmuseum Sieboldhuis, Leiden / / Kaarten: CJP-leden krijgen € 3,50 korting / / Aanvang: 10:00 tot 17:00 uur / / Meer info
 
Moving Futures festival
Je hebt er misschien nog niet van gehoord, maar daarom zijn wij er om je een handje te helpen. Het Moving Futures festival is gloednieuw en draait om dans. Niet zomaar een paar meisjes van de balletschool om de hoek, maar het werk van choreografen die op het punt van doorbreken staan. Feestjes, dansjes en extravagantie - dan krijg je ook wat. En mocht je ze in Amsterdam missen, dan reist het gezelschap nog altijd door de rest van Nederland.
Verschillende theaters in Amsterdam / / Kaarten: € 2,50 korting als CJP’er / / Aanvang: 10:00 uur tot 01:00 uur / / Meer info
 
Zaterdag:
Afrovibes Festival
Het Afrovibes Festival beweegt zich al een tijdje door Nederland. Vanavond kan jij in het Paard van Troje een multi-optreden bewonderen met hiphop-invloeden zoals je die nog niet eerder meegemaakt hebt. Het alternatief klinkende Kern Koppen doet niet alleen maar synth, hiphop of indie riffs, maar weet zelfs hun eigen stempel te drukken op Nederpop en jazz. Verder vind je er het Amsterdamse elektro duo Badjekkah en de in Zulu rappende Zuluboy (wat wil je anders met zo’n naam?). Als afsluiter komt Jam de la Crème nog met een 'explosieve improvisatieshow'. Laten we hopen dat dat niet al te letterlijk genomen wordt.
Paard van Troje, Den Haag / / Kaarten: € 2,50 korting met je CJP-pas// Aanvang: 20:30 uur // Meer info
 
Essentials
Als je wil beginnen met klassieke muziek, hebben wij een wijze raad voor je: Essentials is de beste manier om ermee te beginnen. En aangezien solist Andris Nelsons nieuw, jong en een aanstormend talent is, heb je zo ook nog eens een primeurtje te pakken. Luister naar de Vijfde symfonie van Dmitri Sjostakotvitsj en ga een onuitwisbare ervaring tegemoet. 
Concertgebouw, Amsterdam / / Kaarten: Als CJP’er betaal je € 20,- voor elke rang / / Aanvang: 21:00 uur / / Meer info
 
Zondag:
The Ring (The Hitchcock Touch)
Als Alfred Hitchcock fan kon je je hart de afgelopen maanden flink ophalen. Nu staat je laatste kans om The Hitchcock Touch in het EYE mee te maken toch echt voor je neus. Vanmiddag zie je The Ring. En nee, niet die versie met Samara. Zelfs als het plot je niet aanstaat (wat bijna onmogelijk is) staan de charmante Carl Brisson en elegante Lilian Hall-Davis een aantrekkingskracht te vertonen die onmogelijk is om te negeren. En dat zonder geluid. Stilte én spanning? Leer van de meester.
Filminstituut EYE, Amsterdam // Kaarten: € 8,50 met je CJP-pas // Aanvang: 16:00 uur // Meer info
 
Pride Photo Award
De Oude Kerk heeft altijd al een flinke reputatie gehad door haar locatie in de rosse buurt. Nu maakt de organisatie een nog grotere naam voor zichzelf, want ze hosten de jaarlijkse internationale fotowedstrijd Pride Photo Award over seksuele- en gender diversiteit. Stereotypes? Nee, ze doen niet aan hokjes, en er zijn net zoveel geslachten als mensen. Wordt toch een ingewikkelde boel zo, maar om je geest te verruimen en je horizon wat te verbreden is dit een aanradertje. Even buiten de lijntjes denken.
Oude Kerk, Amsterdam / / Kaarten: € 2,50 korting op vertoon van je CJP-pas/ / Aanvang: 13:00 uur tot 17:30 uur / / Meer info
 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.