Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
03 OKT 2014 • Door Amber Malik

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Vrijdag:
Cabaretestafette
Aan het eind van de week kunnen we allemaal wel een lachertje gebruiken. Daarom is de Cabaretestafette voor jou vandaag dé place to be. Elke avond krijg je drie nieuwe cabaretiers op je bord die het liefst een grijns op je gezicht toveren. Vanavond zijn dat Leids Cabaret Festival winnaar Tim Fransen, Groninger Studenten Cabaretfestival favoriet Kirsten van Teijn en Cameretten winnaar Patrick Laureij. Bereid je voor op verrassende talenten, nieuwe sensaties en het irritante gelach van je buurman.
De Kleine Komedie, Amsterdam // Korting: 50% korting met je CJP-pas // Aanvang: 20:15 uur // Meer info
 
Manuscripts don’t Burn
Dat De Balie meer is dan een simpele, commerciële bioscoop hebben ze ons al vaker bewezen. Met Manuscripts don’t Burn bevestigen ze dit nog maar eens. De filmmakers namen nogal een risico door het verhaal te baseren op een poging van de Iraanse geheime dienst om een groep schrijvers een ravijn in te duwen. Waarom de Iranen de schrijvers dood wilden hebben? Om ze de mond te snoeren. Niet de gezelligste film ooit, maar wel belangrijk om te zien. Er is één ding zeker: we zijn heel gelukkig dat we schrijvers in Nederland zijn.
De Balie, Amsterdam // Korting: Je betaalt €1,50 minder als CJP lid // Aanvang: 21:00 uur // Meer info
 
Zaterdag:
Geknaekt Festival
Met de komst van de herfst zijn ook de festivals afgelopen en dat vinden wij net zo erg als jij. Daarom is Geknaekt Festival in het leven geroepen. Dat het in de herfst is maakt het niet minder leuk: warm jezelf op aan een vuurtje, speel spelletjes of vind je nieuwe liefde in een Dixi. Gecombineerd met vrolijke technoplaten van De Sluwe Vos, Secret Cinema en Kevin Arnemann kan jouw zaterdag niet meer stuk.
HAL 16, Utrecht // Korting: €2,50 korting op je entreekaartje met de speciale CJP code // Aanvang: 15:00 uur tot 01:00 uur // Meer info

Morning Parade
Zit je te wachten op een frissie indierock vibe waarop je sowieso moet dansen? Dan is Morning Parade in de Melkweg de ideale tip voor jou. De mannen speelden onder andere met The Kooks, The Wombats en Florence & The Machine en schromen niet om hun bombastische synthes ten gehore te brengen. Zing mee met hun sterke refreinen en laat je meevoeren naar underground koffietentjes met hun nieuwe album Pure Adulterated Joy.
Melkweg, Amsterdam // Korting: €2,50 als CJP lid // Aanvang: 19:30 // Meer info
 
Zondag:
Clouds of Sils Maria
Dat Kristen Stewart meer kan dan verliefd naar vampiers staren laat ze zien in Clouds of Sils Maria. De film is een satire van het Hollywood systeem en de celebrity cultuur waarin wij ons bevinden – iets waar Kristen zich vast in kan vinden. Actrice Maria Enders (Juliette Binoche) wordt gevraagd voor de hoofdrol in een toneelstuk dat haar twintig jaar eerder beroemd maakte. Haar assistente Valentine (Kristen Stewart) gaat met haar mee en al snel komen ze in contact met een kindsterretje dat door de media compleet kapot wordt gemaakt. De film is confronterend zonder cliché te worden en is daarmee een echte aanrader.
Verschillende bioscopen in Nederland // Korting: verschilt per bioscoop // Aanvang: kijk op de agenda van je plaatselijke bioscoop // Meer info
 
The Hidden Picture
In The Hidden Picture kan je een overzicht van moderne en hedendaagse kunst bekijken die normaal gesproken in verschillende bankkantoren hangen en zijn daarmee een goed bewaard geheim. Het Cobra Museum brengt dit geheim naar het licht en brengt voor het eerst collecties van ING, Nederland, België, Polen en het Verenigd Koninkrijk samen. Bewonder onder andere Piet Mondriaan, Michelangelo, en Carel Willink en laat je verrassen door nooit vertoonde beelden. Kan jij ook weer opscheppen tegen je vrienden.
Cobra Museum, Amstelveen // Korting:  € 3,50 speciaal voor CJP'ers// Aanvang: dinsdag t/m zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.