Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 37
11 SEP 2014 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 37

Grouper – Call Across Rooms (single)
Donderdagmiddag-diptip: luister Call Across Rooms op je telefoon, terwijl je op je laptop in slow motion een fragment van Earthlings afspeelt. Zie je: het kan altijd erger. Grouper is een soloproject van de Amerikaanse Liz Harris. Drie jaar geleden nam de Amerikaanse dit nummer op. Sinds woensdag verspreid het zich als een ware tsunami over het internet. Grouper’s tiende album, genaamd Ruins, komt 31 oktober uit. Verwacht ambiance en dromerige, psychedelische folk. Lekker experimenteel. Met echo’s en piano.  

Vance Joy – Dream Your Live Away (album)
Sommige Lowlands-gangers hadden het goed bekeken. Die stonden tegen het hek geplakt bij deze dromerige singer-songwriter. De Australiër blaast hele volkeren van hun voeten met zijn folky, alternatieve rockliedjes. Riptide is zijn ‘oh, dit ken ik wel!’-nummer, maar de rest van zijn album werkt ook verslavend. Mumford & Sons meets Of Monsters and Men. First Time is onmogelijk uit je hoofd te krijgen. Vanaf maandag kan de wereld officieel naar zijn gehele album luisteren.

Mr Twin Sister – In the House of Yes (single)
Yes! Wij zijn fan. Mr Twin Sisters uit Long Island maakt de allervetste combinatie tussen chill waves, indie pop en dromerige disco. Portishead-aanhanger? Jij gaat de klassieke invloeden en minimalistische beat leuk vinden. Verrassingselement: de wonderschone stem van Andrea Estella. Dan wordt de groove afgeblust met cello’s violen en een sax. In the House of Yes staat nog geen dag op Soundcloud, maar gaat nu al als een lopend vuurtje over hippe muziekblogs. Je weet wel, Pitchfork. En CJP.nl enzo. Op 23 september komt het album uit.

Busdriver – Perfect Hair (album)
Zeven dagen precies. Zolang duurde het om Perfect Hair op te nemen. Kosten: 1.460.000 Amerikaanse dollars. Busdriver is bloedje eerlijk en gruwelijk sarcastisch in zijn albumintro Retirement Ode. De excentrieke rapper en producer uit L.A. heeft zelfspot, hypersnelle teksten en een alternatieve hip-hop stijl. Albumkern: zelfacceptatie. Ego Death met de groenharige Danny Brown ademt hit-potentie. Tip voor Eat Rich: ga in een Ford Ka zitten en vraag een voorbijganger op de motorkap te duwen. Dat bumperveren maakt de setting af.

The Asteroids Galaxy Tour – Bring Us Together (album)
De fijne popgeluiden van The Asteroids Galaxy Tour zijn uitermate geschikt voor fans van Two Door Cinema Club en The Ting Tings. Denk bij het nummer My Club even aan het volgende: M.I.A. en Die Antwoord staan bij een rolschaatsdisco op hompen Hubba Bubba te kauwen, terwijl sombrerodragers op trompetten blazen. Bring Us Together is het derde album van de Deense electro-pop groep en heeft verrassend diepe baslijnen, loopjes en een laidback zangstijl. De gelijknamige single doet denken aan Aqua die Sophie Ellis-Bextor vermoord op de dansvloer.

TenTemPiés – Quiero Saltar (single)
Het ging-de-zomer-maar-nooit-voorbij-liedje van deze week is Quiero Saltar. Afgelopen weekend stond deze Amsterdamse ‘Damsko Mestizo’ formatie te shinen op Into The Great Wide Open. Op vurige wijze combineert TenTemPiés Latijnse rock, ska en reggae, overgoten met een Amsterdams sausje. Een oer-Hollandse Manu Chao. Op dansbare wijze wordt wereldproblematiek bezongen. Zanger Maurino heeft Chileense wortels en die schwung hoor je. Een zwoel ritme. Je moet bewegen. En op cocabladeren kauwen. Op 23 oktober is de albumreleaseparty in de Melkweg.

Check hier onze Spotify-afspeellijst. Met CJP krijg je trouwens korting bij je favoriete platenzaak én op heel veel festivals en concerten. Goedkoper uit je langspeelplaat gaan, dus.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.