Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
19 SEP 2014 • Door Amber Malik

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Vrijdag:
What If
Jaja, die romantische komedies kennen we nou wel. We horen het je denken. Voeg daar Harry Potter aan toe en je hebt een commerciële goudmijn. De clichés van de friendzone zijn er, dat moeten we toegeven, maar Daniel Radcliffe blijkt ook wat anders te kunnen doen dan met zijn toverstokje zwaaien. Als hij verzwelgt in verdriet omdat zijn grote liefde Chantry (Zoe Kazan) een vriend heeft, geloven we hem voor de volle honderd procent.  Misschien is het omdat het een indie film is, maar What If is nét weer even wat anders dan normaal. En daarom juist zo leuk.
Verschillende bioscopen in Nederland // Kaarten: korting met je CJP-pas verschilt per bioscoop // Aanvang: verschilt per bioscoop // Meer info 
 
Beyond Biënnale
Het Beyond Festival sluit zijn laatste week af met een nieuwe expositie die draait om de rol van de media op onze maatschappij. Wat is de grens tussen leugen en waarheid? Is zien nog wel echt geloven? Als zelfs Beyoncé haar dijen op Instagram moet photoshoppen, geven wij de hoop een beetje op. Jij ook? Oordeel zelf in de nieuwe expositie The Reality Shift. Je bent niet alleen bezig met experimenten, maar het festival voorziet je ook van performances en muziek. The best of both worlds, als je het ons vraagt.
Tolhuistuin, Amsterdam // Korting: € 2,50 korting met je CJP-pas // Aanvang: 12:00 tot 20:00 uur // Meer info
 
Zaterdag:
DeWolff
Er is veel gebeurd sinds de laatste keer dat DeWolff in de Melkweg stond in 2012. De Limburgers reisden af naar Georgia in Amerika om hun nieuwe album op te nemen en raakten daar geïnspireerd door de sexy sounds van zwoele soulplaten en oude southern rock. Nu, twee jaar later, zijn ze terug en laten ze jou hun nieuwe album Grand Southern Electric horen. Waan je voor heel even in de jaren zeventig, ook al is het gewoon 2014.
Melkweg, Amsterdam // Kaarten: Als CJP lid ontvang je € 2,50 korting// Aanvang: 19:30 uur // Meer info
 
CJP Workshop Portretfotografie
Word je helemaal gek van al die selfies en wil je leren hoe je écht een portretfoto maakt? Speciaal voor CJP heeft Foam een workshop portretfotografie georganiseerd. Ter inspiratie begin je de workshop met een uitgebreide rondleiding door Foam, waarbij je langs alle tentoonstellingen drentelt. Daarna is het aan jou de beurt om je eigen foto's te maken. Niks aanmodderen: je krijgt een concrete opdracht. Maak je niet druk om je kwaliteiten, want de workshop is voor alle niveaus.
Foam, Amsterdam // Kaarten: € 20,- voor CJP kaarthouders  // Aanvang: 11:00 uur tot 13:00 uur // Meer info
 
Zondag:
Japanse outsiders
Kunstenaars: het is toch een volk apart. Voeg daar een psychiatrische aandoening aan toe en de Japanse cultuur beschouwt je als eng en gestoord. Met Japanse Outsiders bewijst het Bonnefantenmuseum dat een psychiatrische aandoening of verstandelijke handicap ook tot mooie dingen kan leiden. De voorstelling doorbreekt het taboe van verstandelijke handicaps en brengt je de kunst die tot voor kort volledig voor de buitenwereld was afgesloten. 
Bonnefantenmuseum Maastricht // Korting: € 6,50 korting op vertoon van je CJP-pas // Aanvang: 11:00 uur tot 17:00 uur (op maandag gesloten) // Meer info
 
You Win Some You Lose Some
Geluk, toeval en overleven. Dat is waar de tentoonstelling You Win Some You Lose Some over gaat. Documentairemakers Lieke van Pruijssen en Bieke versloot gingen samen met een stel Rotterdammers gingen op zoek naar de betekenis van geluk en legden hun vondsten vast op foto. Het resultaat is een tentoonstelling waarbij je jezelf gaat afvragen wat geluk voor jou betekent. Of het nou een goed boek of een lekker biertje is, je komt er vanzelf achter. 
Nederlands Fotomuseum, Rotterdam // Korting: € 4,50 met je CJP pas // Aanvang: 10:00 uur tot 18:00 uur // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.