Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Wat Te Doen Weekendagenda
12 SEP 2014 • Door Amber Malik

CJP's Wat Te Doen Weekendagenda

Vrijdag:
Masterpieces from the Howard Greenberg Collection
Nee, het Joods Historisch Museum heeft niet alleen maar te maken met de Tweede Wereldoorlog. Je kan er ook genoeg culturele schatten vinden om je hart mee op te halen. Op dit moment is er bijvoorbeeld de Masterpieces from the Howard Greenberg Collection. Het beroemdste stuk van de collectie, Lunch atop a skyscraper, ken je vast wel, al is het maar van de posters uit de Ikea. Laat de elf ijzerwerkers op hun stalen balk, 256 meter boven de grond, je inspireren om vooral níét hetzelfde te doen.
Joods Historisch Museum, Amsterdam // Kaarten: € 6,- met je CJP-pas // Aanvang: 11.00 uur // Meer info
 
Film By The Sea, Vlissingen
Film by the Sea begint hun nieuwe editie en je zou denken dat het tijd is om je strandstoel weer tevoorschijn te tevoren. Dat raden we je af, want het is gewoon binnen. In plaats daarvan hebben we een ander idee: haal de smoking of de jurk die je ooit voor een bruiloft hebt gekocht maar weer uit de kast, trek je dasje wat strakker aan en begeef je naar Vlissingen om over de rode loper te flaneren. Het festival begint op 12 september en is te bezoeken tot 21 september, met films als Stalker, One for the Road of The Attack. 
CineCity, Vlissingen // Kaarten: € 1,- korting op vertoon van je CJP-pas // Aanvang: verschilt per film // Meer info
 
Zaterdag:
De Beste Singer-Songwriter van Nederland tour
Charli XCX vragen of ze zichzelf vingert terwijl ze tegenover hem zit was misschien niet het beste plan, maar we moeten het toegeven: soms heeft Giel Beelen wél goede ideeën. Wie Stef Classens, Nielson, Maaike Ouboter of Douwe Bob zegt, moet ook De Beste Singer-Songwriter van Nederland noemen. Dat er talent uit het programma is gevloeid, geven we ook nog wel toe. Goed nieuws, want de songwriters gaan touren. Het gezelschap staat hun knapste kunstjes in het Paard van Troje te vertonen en jij kan er bij zijn. Zodat je weer even met je neus op de feiten wordt gedrukt: ze kunnen iets beter zingen dan jij. Het is oké. Wij kunnen ze ook niet evenaren. Nog niet.
Paard van Troje, Den Haag // Kaarten: € 2,50 korting met je CJP-pas // Aanvang: 20.00 // Meer info
 
BEYOND EYE Night: body hacking. 
Het menselijk lichaam hacken, kan dat? Volgens het EYE Filmmuseum wel. Op deze technologische, bizarre avond ervaar je nieuwe dingen waarvan je niet wist dat ze mogelijk waren. Denk aan jezelf slimmer maken door stroom op je hersenen te zetten. Alle problemen in de wereld opgelost, allemaal door stroomstootjes. Een doorbraak, als je het ons vraagt. Waarom hebben we dat nooit eerder gedaan? Experimenteer er zelf op los en ontdek bijvoorbeeld ook wat er precies met je lichaam gebeurt wanneer je die leuke chick of jongen in de club ziet. Hint: het is niet alleen de alcohol die spreekt. 
EYE Filmmuseum, Amsterdam // Kaarten: € 1,50 korting met je CJP-pas // Aanvang: 20.30 // Meer info
 
Zondag:
Retro Game Experience
Je noemt jezelf geen gamer, maar bent wel groot fan van Pac-Man, Super Mario Bros of flipperkasten. In dat geval moet je bij de Retro Gamer Experience in Beeld en Geluid zijn. Je kan je hart ophalen aan arcadekasten, de oudste Nintendo spellen die er te vinden zijn en er zijn ook nog eens tentoonstellingen over LucasArts. Laat die innerlijke nerd maar vrij, want dit weekend sta je er eens niet alleen voor.
Beeld en Geluid, Hilversum // Kaarten: € 1,- korting met je CJP-pas // Aanvang: 10:00 // Meer info 
 
Chef
De film Chef heeft het slim aangepakt. Met sterren als Jon Favreau, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr. en Sofia Vergara is het moeilijk om geen blockbuster te worden. Gelukkig is het deze keer geen superhelden film à la The Avengers: voor de verandering draait Chef om het leven van een chefkok (goh!) die ontslag neemt en een oude food truck opknapt. Niet bepaald de culinaire droom van elke kok, zo’n fastfood restaurant op wielen, maar het levert wel een verfrissende film op. Chef vertelt je op een komische manier precies hoe het is om je droom in duigen te zien vallen zonder deprimerend te worden. Aanrader dus!
Verschillende bioscopen in Nederland // Kaarten: korting met je CJP-pas verschilt per bioscoop // Aanvang: verschilt per bioscoop // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.