Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Sex met Jason Segel
06 AUG 2014 • Door Sara Madou • Meer blogs over Film

Sex met Jason Segel

Eerst even eerlijk: Sex Tape is vermakelijk, maar niet de beste film ooit. Waarom we je er dan toch met alle geweld naartoe willen sturen? Vanwege twee woorden, die beginnen met de ‘J’ en eindigen op ‘Ason Segel’. Iedere film met deze ultieme knuffelbeer is een mooie toevoeging aan je dvd-collectie. Dat zit als volgt.
Al vanaf zijn vertolking van Nick Andopolis in het (zwaar onterecht) slechts één seizoen durende Freaks and Geeks waren we verkocht. Smoor op een vriendin van hem, al schutterend en scheef grijnzend door het leven manoeuvrerend: het was 1999 en de toen 19-jarige Jason bleek zo aandoenlijk als maar kan.
 
Hij had al wel een paar rolletjes gehad (waaronder ‘Watermelon guy’ in Can’t hardly wait), maar het duurde nog tot 2007 voordat hij écht doorbrak. Zwaar onbegrijpelijk, want Jason heeft meer charmes in zijn linkerteen dan de gemiddelde popcornheld in zijn hele lijf. Die grote doorbraak kwam overigens door Knocked Up, waarin hij zijn Freaks & Geeks-mattie Seth Rogen in een paar scène’s moeiteloos van het witte doek speelde.
 
Over vrienden gesproken: deze kunnen veel zeggen over een man, en die van Jason zijn a-ok. Van Jay Baruchel via Jonah Hill en Andy Samberg tot Paul Rudd. De heren troeven elkaar af met snedige opmerkingen, maar gaan ondertussen voor de ander door het vuur: perfecte vriendschap. Een beetje zoals Jason/Marshall Eriksen in comedyserie How I met your mother, maar dan bij voorkeur zonder baby’s. Je zou bijna je ziel verkopen om op een van hun feestjes aanwezig te zijn. Totdat het zover is, wordt het eindeloos de feestscène in het begin van This is the end herhalen. Of kijken naar het Saturday Night Live-filmpje, hierboven. 
 
Over humor gesproken: we kunnen nu een heel betoog houden over waarom Jason zo grappig is. De droogkomische grapjes. Het uitgestreken gezicht dat hij erbij trekt. Maar we kunnen je óók gewoon adviseren naar I Love You Man te kijken. Daarin zit alles op perfecte wijze samengebald.
 
Over ballen gesproken: een groot deel van Jason’s charmes is gebaseerd op zijn relaxte houding. Schaamteloosheid, if you will. Hij is echt zo’n kerel die het geen zak interesseert wat anderen van hem denken. Culminerend in de penis-scène van Forgetting Sarah Marshall. Jasons moeder schijnt gehuild te hebben toen ze het zag, maar mensen die hem niet gebaard hebben kunnen niet anders dan erom lachen. De Sarah Marshall uit de titel dumpt Jason’s personage genadeloos, net op het moment dat hij in slechts een badhanddoekje rondloopt. Geshockeerd slaat hij zijn handen voor z’n mond, waarbij de handdoek in kwestie op de grond valt. Met als gevolg een vrolijk aanwezige penis. Zéér zeldzaam in een Hollywood-film, vanwege de angst die Amerikanen voor penissen lijken te hebben, en daarom extra moedig van Jason.
 
Over cuteness gesproken (nou ja, zo cute is die penis niet, maar we zetten de structuur even voort): een man die je in al zijn stoerheid kan beschermen én in touch is met zijn inner child. Hij bestaat. Voor Forgetting Sarah Marshall verzon Jason eigenhandig de schattigste musical ooit, over dracula’s, een lijn die hij recent doortrok met zijn kinderboek Nightmares!. Daarnaast heeft hij hemel en aarde bewogen om in 2011 een nieuwe Muppets-film te kunnen maken, puur omdat hij zelf zo’n enorme fan van de poppen was. Als dát geen knuffelbeer is, weten wij het ook niet meer.
 
Jason is dan wel geen hunk die bovenaan ‘Knapste Man Ooit’-lijsten staat, maar de aantrekkelijkheid van een man zitten ‘m niet altijd in zijn looks. In Jason’s geval zorgt de combinatie van alle hierboven genoemde punten dat een date met hem in een simpele bruine kroeg waarschijnlijk de beste Eerste Date Ooit zou zijn. Dat is trouwens geen afwijkende mening, mocht je nu zitten te fronzen. De wonderschone Michelle Williams en Chloé Sevigny prijken al op zijn date-cv.
 
Kortom: Jason Segel is een held. De enige die met hem kan wedijveren is Paul Rudd, maar dat is weer een ander verhaal. 
 
Met je CJP-pas krijg je tot € 2,- korting op een kaartje voor Sex Tape én 10% op dvd’s uit Jason’s oeuvre.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.