Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 34
21 AUG 2014 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 34

The VagaryCome Back (single)
De Nederlandse indierockband The Vagary komt deze week met debuutalbum Salute. Hun catchy single Come Back klinkt als The Cars, The Virgins en The Strokes die samen een pot Guitar Hero III spelen. Met hysterische en bombastische gitaren, blazen The Vagary de jaren tachtig opnieuw dansbaar leven in. Salute bestaat verder uit synthpopliedjes met een extatische energie, waardoor het net lijkt alsof je naar een liveshow staat te kijken.

Alt-J - Every Other Freckle (single)
Het album This Is All Yours verschijnt 19 september en is het tweede album van de naar een triangel vernoemde band. Bereid je - ook zonder gitarist Gwil - voor op een nieuwe golf awesomeness. Single Every Other Freckle begint met spanningsopwekkend trommelgeroffel, dat wordt ondersteund met ondefinieerbare oerkreten. Vervolgens gaat het over in trancewaardige piepjes, de typerende dichtgeknepen-neuszangstijl, een folk-vibe en een Hawaïaans achtgrondkoortje.

Jhene AikoTo love & Die feat. Cocaine 80’s (single)
Na samenwerkingen met o.a. Drake en Kendrick Lamar komt Jhene Aiko op 9 september met haar debuutalbum Souled Out. De single To Love & Die zet de toon met Jhene’s hypnotiserende stem, die klinkt als een buitenaardse invasie van buikvlinders. Het melodramatische nummer voelt als een slowmotion douche onder een waterval. R&B-vibes, slow-jams, het mantra ‘many men’ en een beat die je bovenlijf afzonderlijk laat bewegen van je onderlijf. Ben je West-sider? Echt iets voor jou dit.
  
Royal BloodRoyal Blood (Album)
Twee mannen die klinken als een vierkoppige band; best knap. De Britse zanger en bassist Mike Kerr en drummer Ben Thatcher vormen pas ruim een jaar deze band. Royal Blood’s geluid klinkt als de beginjaren van Muse, met vleugjes Queens of the Stone Age en Led Zeppelin. Favoriet is Out of the Black: doordrenkt met energievolle grunge-, blues-, en garagegeluiden. Perfect voor een potje rocken en luchtgitaar-rammen in een grootse en meeslepende mosh pit.

Tangarine (NL)Move On (Album)
De bebaarde, lichtelijk ondervoede tweeling Arnout en Sander Brinks ken je misschien als huisband van DWDD. Het Drentse folk-duo vindt zijn inspiratie in Bob Dylan, Simon & Garfunkel en Neil Young, waardoor hun eerste album Seek & Sigh een tikkie dramatisch was. Nu komen ze met een vrolijke, zorgeloze, hou-van-het-leven-plaat: Move On. Zomerse sferen hebben de overhand. It’s Alright is een meefluiter, die doet denken aan een jammende combinatie van Crystal Fighters en Will and the People.

FKA TwigsLP1 (Album)
Elektronische, alternatieve R&B waarvan je in een trip(hop) raakt. Haar hoge, loepzuivere stem herken je uit duizenden. Goeie seksplaat nodig? Two Weeks is een aanrader als je van theatrale bedperikelen houdt. Water Me begint met een intro bestaande uit elektronische panfluit-vocals, die uitmonden in een tot stilstand komend Rad van Fortuin. Twigs d’r stijl doet denken aan Jessie Ware en de testosteronloze versie van The Weeknd.

Schuldigvrije pleziertje van de week: Nicki Minaj – Anaconda
Een daggerende twerkplaat die ieder weldenkend mens er voorgoed van zal weerhouden om ooit nog een flosdraad tussen het tandvlees te steken. De beat is een sample van het nummer Baby got Back van Sir Mix-a-lot. En een rappende stem zingt over mannelijke geslachtsdelen,  die voor het gemak anaconda worden genoemd. En die anaconda moet tussen een broodje. Als je hier klikt, zie je dat Nicki niet onder stoelen of banken steekt dat deze bammetjes eigenlijk billen zijn.

Check hier onze Spotify-afspeellijst. Met CJP krijg je korting bij je favoriete platenzaak en op heel veel festivals en concerten. Met korting likkebaardend uit je plaat gaan, dus. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.