Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's wat te doen weekendagenda
29 AUG 2014 • Door Klaas Bakker

CJP's wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Kwartfinale Grote Prijs van Nederland
Vergéét The Voice of Holland. Vanavond laat je de tv voor wat hij is en kom je als de gesmeerde bliksem naar poppodium W2 in Den Bosch voor de allereerste kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland. In de categorie bands wordt hier gestreden om een plekje in de halve finale. De competitie is zwaar, want sommige van deze acts kon je al eerder zien triomferen op de Nederlandse podia. Wij tippen in ieder geval de droompop van Sväva en Wooden Saints als kanshebbers. Oordeel zelf in Den Bosch. Andere kwartfinales van de Grote Prijs van Nederland zijn zaterdag te zien in Metropool in Hengelo en zondag nog een keer in W2.
W2, Den Bosch // Kaarten: € 5,50 met je CJP-pas // Aanvang: 20:30 uur // Meer info
 
FC Bergman
We horen je denken: ‘FC Bergman? Gaan we voetballen?’ Niets van dat, FC Bergman is een Vlaams theatergezelschap dat in België bekend staat als een bende lefgozers. Wat ons betreft is dat volledig terecht, want wat deze Rode Duivels allemaal op een toneelvloer neerzetten is indrukwekkend. Een compleet dorpje van houten schuurtjes: gesitueerd in een donker dennenbos, gehuld in de mist en grond vol herfstbladeren. Niets herinnert nog aan een klassieke toneelopstelling. Onder de bewoners van het dorpje heerst vooral angst. Angst voor het einde der tijden. Klinkt mysterieus, maar de enige manier om deze voorstelling goed uit te leggen is door het zelf te ervaren. Seeing is believing.
Rotterdamse Schouwburg // Kaarten: met je CJP-pas betaal je voor de 2e en 3e rang € 10,- // Aanvang: 20:15 uur // Meer info
 
Zaterdag
De Zwarte van Walcheren
Het einde van de zomer vieren aan de zonnige Zeeuwse kust klinkt heel aanlokkelijk, maar vandaag werken de weergoden wederom niet mee. Daarom vieren we liever het begin van het nieuwe theaterseizoen. Waar kunnen we dat beter doen dan tijdens het Zeeland Nazomer Festival? Daar zie je de toneelvoorstelling De Zwarte van Walcheren. Vieren we meteen tóch een beetje de (na)zomer, maar dan in de karakteristieke Oostkerk in Middelburg. De Zwarte van Walcheren vertel het verhaal van een zwart kindje dat wordt geboren in een blank gezin. Onder het familiedrama zit een diepere laag waarin onderwerpen als slavernij en racisme centraal staan. De voorstelling laat zien dat het vreemdelingenvraagstuk niet alleen van vandaag is. Heftige onderwerpen, maar boven alles steengoed neergezet.
Oostkerk, Middelburg // Kaarten: € 22,50 met je CJP-pas // Aanvang: 20:30 uur // Meer info

Een pure informaliteit
Toneel is wat deze regenachtige zaterdagavond de klok slaat, want vanavond adviseren we je ook om naar de Amsterdamse Schouwburg te gaan voor Een Pure Formaliteit. In dit muzikale theaterstuk van Orkater speelt Pierre Bokma een beroemde schrijver die wordt verdacht van moord, maar zich niets meer herinnert. Ondertussen probeert zijn ondervrager (en bewonderaar) Porgy Franssen de waarheid boven tafel te krijgen. Langzaam merk je duidelijk dat hier een ingewikkeld spel gespeeld wordt. Want beschuldigt de commissaris een onschuldige? Of kan de schrijver verhalenderwijs heel goed liegen? Wat er uiteindelijk echt aan de hand is, is zo bizar dat je de uitkomst niet kan voorspellen. Spanning zorgt ervoor dat je de hele avond bij de les blijft, wat in elke scène door het Cello8ctet nog eens muzikaal onderstreept wordt.
Stadsschouwburg, Amsterdam // Kaarten: prijzen verschillen per rang, vanaf € 10,- // Aanvang: 20:30 uur // Meer info
 
Zondag
Encore Festival
Als Encore Festival ook maar een fractie van de vibe van de Encore clubavonden in de Melkweg heeft, weten we zeker dat het een unaniem belachelijk groot succes gaat worden. Aan de geboekte rappers zal het in ieder geval niet liggen, want op de NDSM-werf is er met Pusha, T, Kid Ink, Vic Mensa en Adje een dijk van een programma neergezet. Voor wie niet precies weet wie achter deze namen schuilgaan, kan nog even nalezen waarom deze rappers de mannen van dit moment zijn. Naast bouncen bij al die sicke rappers dans je je billen bloot in de Voyage bij Full Crate x Mar of Pink Oculus en voor old school classics sluit je af bij Jazzy Jeff. Wij zijn vooral benieuwd wat het Canadese genie achter de draaitafels Jacques Greene gaat neerzetten in zijn set.
NDSM-werf, Amsterdam // Kaarten: € 30,- met je CJP-pas // Tijd: van 13:00 uur tot 23:00 uur // Meer info
 
Sin City: A Dame To Kill For
Jessica Alba, Rosaria Dawson, Mickey Rourke, Bruce Willis, Eva Green, Joseph Gordon-Levitt, Josh Brolin, Jamie Chung, Christopher Loyd, Julia Garner, Juno Temple, Ray Liotta, Marton Csokas, Christopher Meloni, Jeremy Piven en zelfs Lady Gaga. Wat. Een. Cast. Onze mond bleef minstens tien minuten wagenwijd openstaan toen we de bezetting van Sin City (A Dame To Kill For) zagen. Het eindresultaat is niet minder indrukwekkend. Het zondige universum van geestelijk vader Frank Miller is terug met vier korte verhalen, in de vertrouwde comic-stijl met een film noir-sausje. Eigenlijk kunnen we maar één omschrijving voor deze film geven: motherf*cking kick ass.
Verschillende bioscopen in het land // Kaarten: prijzen verschillen per bioscoop, maar altijd € 1,- of € 2,- euro korting met CJP-pas // Aanvang: verschilt per bioscoop // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.