Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's wat te doen weekendagenda
22 AUG 2014 • Door Klaas Bakker

CJP's wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Magneet Festival
Wie net goed en wel hersteld is van de lijfelijke aanslag die Lowlands op je lijf heeft gehad, kan vanaf vandaag losgaan op Magneet Festival. Want wat ooit in het polderlandschap van Biddinghuizen begon als de beruchte Magneetbar, is nu uitgegroeid tot een volgroeid zusje. Twee weekenden lang vormen creatieve geesten, muzikale talenten en vrijbuiters op de Oostpunt in Amsterdam één groot extravaganza aan culturele inventiviteit. Onderga bijvoorbeeld een nieuwe vorm van spoken word tijdens Wordbites of kom dixie-daten met het Kunstbende Collectief in de Magneet wc’s. Het eerste weekend gaat muzikaal al flink van start met op zaterdag Grandmaster Flash, zondag Typhoon en vanavond Miss Melera. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: voor een goed begin van je weekend ben je op Magneet Festival. 
Oostpunt, Amsterdam // Kaarten: € 12,50 met je CJP-pas // Open van 15:00 uur tot 01:00 uur // Meer info 
 
Nick Waterhouse
Kun jij inmiddels ook geen bliepjes of schelle gitaarakkoorden meer horen en ben je die indie- en electrobandjes meer dan zat? Dan is het Burgerweeshuis in Deventer jouw standplaats vanavond. Nick Waterhouse is Mr. Cool en heeft meer swing in z’n linkerteen dan Tiger Woods. Maar goed dat hij nooit is gaan golfen, want Nick is veel beter in het spelen van jazzy en bluesy jaren vijftig-deuntjes. We horen een stukje Little Richard, een vleugje Fats Domino en een toefje Bo Diddley. Hijs je in je mooiste pak, poets je schoenen en wip vanmiddag nog even langs de barbershop; vanavond ga je minstens zestig jaar terug in de tijd. 
Burgerweeshuis, Deventer // Kaarten: met je CJP-pas betaal je € 12,50 // Aanvang: 21:00 uur // Meer info
 
Zaterdag
Festival The Brave
In de prachtige Tuinen van West in Amsterdam spelen bands die je nog niet eerder zag en singer-songwriters die je niet vaak genoeg kan zien. Sea + Air, Jake Isaac, Stafrænn Hákon en Lowlakes zijn nu nog namen die je misschien niets zeggen, maar die je in de toekomst met alle liefde tipt aan je beste vrienden. Tessa Rose Jackson, Sofia Dragt (léés dat interview in ons nieuwe magazine), Town of Saints en de kersverse Beste Singer-Songwriter van Nederland Stef Classens zorgen voor wat meer herkenning. De uitkomst is in ieder geval dat je het nog knap lastig gaat krijgen om je blokkenschema in te vullen. 
Tuinen van West, Amsterdam // Kaarten: € 21,50 met je CJP-pas // Tijd: van 10:00 uur tot 01:00 uur // Meer info
 
De Odyssee
Oedipus, omvallende banken of een acuut tekort aan eetborden in een lokaal Atheens restaurant; wij zijn fan van Griekse tragedies. Vanavond zie je een van die beroemde klassieke verhalen in het spektakelstuk De Oddysee, opgevoerd in de Zuiveringshal West op het Amsterdamse Westergasterrein. Het verhaal, in een speciale uitvoering van dans, beeld en muziek, is gebaseerd op het beroemde gedicht van de Griekse held Odysseus. Eerder mochten we al een kijkje nemen bij de repetities van dit enorme epos en kwamen daar enthousiast van terug. Kijken dus! 
Zuiveringshal West, Amsterdam // Kaarten: prijzen verschillen per rang, vanaf € 19,95 // Aanvang: 20:15 uur // Meer info

Zondag
Magic in the Moonlight
‘Een nieuwe Woody Allen’ vinden we reden genoeg om naar de bioscoop te gaan, maar de echte reden van onze aanbeveling schuilt in de cast van Magic In The Moonlight. Want voor de terugkerende rol van muze koos Woody dit keer voor Emma Stone. Laat het even op je inwerken. Emma Stone. De actrice die via lollige coming of age-films doorgroeide naar het liefje van Spiderman, maar inmiddels in eenzelfde rijtje met Diane Keaton, Mia Farrow, Scarlett Johansson en Marion Cotillard is beland. We geven het niet snel toe, maar stiekem hebben we hier op de redactie allemaal een (girl)crush op Emma Stone. Magic in the Moonlight voert je mee naar het zuiden van Frankrijk in de jaren twintig, waar illusionist Stanley Crawford (Colin Firth) wordt ingeschakeld om een spiritueel medium (Emma Stone) te ontmaskeren als bedriegster. Met prachtige plaatjes van de Côte d’Azur tijdens de roaring twenties heeft Woody Allen weer een pareltje afgeleverd. En hadden we al gezegd dat Emma Stone meedoet?
Verschillende bioscopen in het land // Kaarten: prijzen verschillen per bioscoop, maar altijd € 1,- of € 2,- euro korting met CJP-pas // Aanvang: verschilt per bioscoop // Meer info
 
Een college in kijken
Het duurt nog een weekje tot je weer die geliefde schoolbanken in mag, maar wij adviseren om vanmiddag heel eventjes je vakantie te onderbreken voor ‘het leukste college van het jaar’. Hans Aarsman staat namelijk in Museum de Pont in Tilburg met De Aarsman Projectie, een theatershow die tussen een college en conference in valt. Je kent hem misschien als fotoanalist van ‘de Volkskrant’ en anders wel van zijn optredens in ‘De Wereld Draait Door’. Zijn analyses zijn haarscherp; in elke foto ziet hij weer dingen die jij nooit had opgemerkt. Een spelletje ik zie, ik zie, wat jij niet ziet, maar dan net anders. Je kunt je euro’s lekker op zak houden, want met je CJP-pas krijg je gratis toegang tot het museum en het college is ook gratis. Reserveer van te voren wel even je plekje door een mailtje te sturen naar: info@depont.nl.
Museum de Pont, Tilburg // Met je CJP-pas krijg je gratis toegang // Aanvang: 14:00 uur // Meer info 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.