Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's wat te doen weekendagenda
15 AUG 2014 • Door Klaas Bakker

CJP's wat te doen weekendagenda

Vrijdag
World Cinema Amsterdam
Vraag een willekeurige filmliefhebber om vijf Koreaanse rolprenten te noemen en hij haakt meteen af. Zonde, want er komen uitstekende films vandaan. Daarom kun je vanaf dit weekend naar World Cinema Amsterdam, het internationale filmfestival voor onafhankelijke films uit Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Een volle week ontdek je hier pareltjes uit bijvoorbeeld Kazachstan en Uruguay. Voor wie nog niet overtuigd is, moet de trailer van Las Búsquedas (De Zoektochten) eens kijken. Deze in zwart-wit geschoten Mexicaanse film gaat over wraak en vergeving en is in zeven dagen gemaakt met een budget van $ 1500,-. Hollywood, eat your heart out!
Verschillende locaties in A’dam, waaronder Rialto & Vondelpark Openluchttheater // Kaarten: met je CJP-pas betaal je € 8,- per filmvoorstelling // Aanvang: verschilt per filmvoorstelling // Meer info
 
De Entertainer
Het is vrijdagavond en je bent wel in voor een avondje vermaak. Ideaal dat er in de Stadsschouwburg in Amsterdam precies zo’n avondje ingepland staat. Na vanavond link je de term ‘entertain you’ nooit meer aan die ex-zanger van Take That. In De entertainer steelt Gijs Scholten van Aschat de show als Archie Rice, een tweederangs variété-artiest met meer flauwe grappen dan Geer en Goor bij elkaar. Alleen kleeft er iets tragisch aan Archie. De wereld om hem heen valt uit elkaar en zelf ontdekt ‘ie dat zijn vak als grappenmaker langzaam aan het uitsterven is. De entertainer is een West End-klassieker met een ouderwetse combinatie van muziek, comedy en dans. Waar het uiteindelijk op neerkomt is dat je vanavond steengoed ras-entertainment ziet.
Stadsschouwburg, Amsterdam // Kaarten: vanaf € 16,-. Prijzen verschillen per rang, maar zijn altijd met € 4,- CJP-korting // Aanvang: 20:00 uur // Meer info
 
Zaterdag
Grachtenfestival
Godhemeltjelief, wat is het programma van het Grachtenfestival goed. Het festival staat erom bekend je op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met de beste klassieke werken en dit jaar is geen uitzondering. Zo kun je vanmiddag naar het HEMbrug terrein, in het noordwesten van Amsterdam, waar je tijdens Hallo HEMbrug drie concerten van verschillende succesvolle blazersensembles ziet, waaronder het Nederlands Saxofoon Octet en het Ensemble Judique. Vanavond ben je in de Stadsschouwburg Amsterdam getuige van de première van Mozarts Così fan tutte, dat speciaal voor het festival in een modern jasje is gehesen. En mocht je echt niet kunnen beslissen, raden we je aan om naar het Muziekgebouw aan ’t IJ te gaan. Neem je geliefde mee om vanavond weg te dromen bij Romantiek ten top!, waar het Nederlands Jeugd Orkest romantische werken van onder andere Brahms en Schumann en Mahler speelt. Variatie genoeg dus om vandaag eens iets nieuws te ontdekken.
Verschillende locaties in Amsterdam // Kaarten: prijzen variëren per concert, maar op bijna alle voorstellingen krijg je met je CJP-pas 20% korting // Aanvang: verschilt per concert // Meer info

Naar Moskou…!
In de zomer binnen blijven is net als sushi eten zonder stokjes; dat doe je gewoon niet. Maar hoe los je zo’n dilemma op wanneer je als toneelgezelschap alleen maar gewend bent aan theaterzalen? Naar buiten met dat toneel! ’t Woud Ensemble doet al jaren niet anders en speelt dit weekend haar voorstelling Naar Moskou…! voor het Lichtwachtershuisje op het pittoreske voormalige eiland Schokland in de Noordoostpolder. De voorstelling is een bewerking van de klassieker De Drie Zusters, van de Russische schrijver Anton Tsjechov. In deze bewerking ontbreken twee van de drie zussen, maar het klassieke verhaal uit de wereldliteratuur blijft gewoon overeind. Het voordeel van buitenlocaties: dichter op het ‘toneel’ kom je niet. Zittend aan romantische eettafeltjes spelen de acteurs namelijk recht voor je neus.
Museum Schokland, Schokland // Kaarten: € 15,- met je CJP-pas // Aanvang: 16:30 uur // Meer info
 
Zondag
De stad, de stilte en het gedruis
Last van vakantiedrang, maar nét te weinig saldo op je armzalige rekening? Dan bezoek je vanmiddag het Fotomuseum Den Haag. De expositie De stad, de stilte en het gedruis is een ode aan de moderne stad en deze middag begeef je je in een stedentrip op een paar honderd vierkante meters. Het startpunt van de fototentoonstelling is het werk van Karl Hugo Schmölz, die tijdens de periode van het Duitse Wirtschaftswunder de stedelijke veranderingen in zijn land vakkundig vastlegde. Zijn foto’s laten de stilte van de stad zien; op geen van zijn werken staan mensen afgebeeld. Vanuit Duitsland reis je van Tokyo tot Barcelona, waar je het gedruis van de hoerenbuurt Barrio Chino bijna kan horen. In één middag de halve wereld over voor een schamele zes euro. Goede deal.
Fotomuseum Den Haag, Den Haag // Kaarten: € 6,- met je CJP-pas // Open: 10:00 uur tot 18:00 uur // Meer info
 
Hotell
Wat ze in Scandinavië in het water stoppen weten we nog steeds niet, maar dat ze daar goed zijn in het maken van films is inmiddels algemeen bekend. Hotell van regisseuse Lisa Langseth kan gerust in de lange rij indrukwekkende exemplaren aansluiten. In deze film leeft binnenhuisarchitecte Erika (Alicia Vikander) een perfect leven. Een goede baan, mooi huis, knappe man en volledig voorbereid op de geboorte van hun eerste kind. Dan gaat het mis. Door complicaties komt het kind eerder (en gehandicapt) ter wereld, wat bij Erika tot een diepe depressie leidt. Zo erg dat ze om de realiteit te ontvluchten haar heil bij groepstherapie zoekt en ontdekt ze dat ze het liefst een ander leven wil leiden. Alsof haar lichaam een hotel is, waar levens in en uit kunnen stappen. Pittige kost, maar gelukkig vond Langseth tussen al het leed voldoende ruimte om de boel met humor te relativeren.
Verschillende bioscopen in het land // Kaarten: prijzen verschillen per bioscoop, maar altijd € 1,- of € 2,- euro korting met CJP-pas // Aanvang: verschilt per bioscoop // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.