Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's wat te doen weekendagenda
01 AUG 2014 • Door Klaas Bakker

CJP's wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Solar Weekend
Als je na het lezen van dit stukje niet linea recta richting Limburg sprint, mis je echt een van de leukste festivals van deze zomer. Solar Weekend heeft sowieso een line-up om van te watertanden, maar is zoveel meer met drie dagen lang een creatieve explosie van theater, aankleding en activiteiten. Overal op het festivalterrein wordt gebouwd aan een nieuwe legendarische editie. Geen plek wordt onbenut gelaten, zelfs in de toiletruimtes draaien dj’s. Dus pak snel je tas in, vergeet je zonnebril niet en neem de bus, trein, auto of gewoon je fiets naar Roermond.
Maasplassen, Roermond // Kaarten: Een 3 day ticket kost met je CJP-pas € 107,50 // Solar’s camping is op vrijdag al geopend, het festival begint op zaterdag om 11:00 uur // Meer info 

Love Radio
Fotograaf Anoek Steketee en journaliste Eefje Blankevoort reisden naar Rwanda met telkens de volgende vraag in het achterhoofd: ‘hoe kunnen daders en slachtoffers na een geschiedenis van gruwelijke moordpartijen weer met elkaar samenleven?’ Het antwoord op die vraag zie je in FOAM tijdens de tentoonstelling Love Radio. Op dezelfde frequentie als waar tijdens de genocide haatradio werd gemaakt, horen Rwandezen nu de radiosoap Musukeweya. De soap is bedoeld om de huidige bevolking bij te brengen dat geweld nooit de oplossing is voor problemen. Voor wie twijfelt: de tentoonstelling maakte bijzonder veel indruk op onze redacteur Martine.
FOAM, Amsterdam // Kaarten: € 5,50 met je CJP-pas // Open: 10:00 uur tot 21:00 uur // Meer info
 
Zaterdag
The Normal Heart
Wie vorig jaar de kans heeft gehad om The Normal Heart te zien, heeft het er waarschijnlijk nu nog over. De theatervoorstelling was namelijk één groot succes en is nu terug op de Nederlandse bühne met o.a. Frederik Blom, Freek Bartels en Kevin Hassing. Eerder las je bij ons al wat het stuk over de komst van de aidsepidemie in New York voor laatstgenoemde betekent. CJP zorgt ervoor dat je The Normal Heart ziet in het DeLaMar Theater met vijftig procent korting! Kaartjes koop je via de webshop van SeeTickets.
DeLaMar Theater, Amsterdam // Kaarten: prijzen verschillen per rang, van € 11,25 tot € 19,75 // Aanvang: 20:30 uur //Meer info
 
Lefties Soul Connection - Artis ZOOmeravonden
Hier kunnen we heel kort over zijn. Lefties Soul Connection heeft de potentie om zelfs professioneel bromsnor Maarten van Rossem te laten swingen, zo goed is de rauwe funk en soul die ze produceren. Loop eerst een dagje rond in Artis, waar ook deze zomer weer pasgeboren diertjes hun eerste stapjes op onze aarde zetten. Kijk vooral uit naar het anoa-kalfje en de goudwanggibbon. Na een dagje Artis, wat we dus zeker aanraden, kun je in de Muziektent je heupen eens flink laten schudden bij The Lefties. Dit wordt beestachtig goed.
Artis, Amsterdam // Kaarten: € 18,45 aan de deur, met je CJP-pas // Aanvang: 19:00 uur // Meer info

Zondag
De Cirkel van Kleding
Je kijkt er tegenwoordig nauwelijks meer van op wanneer je een vriendin hoort zeggen: ‘Ik weet niet wat ik aan moet trekken…’. Uit Brits onderzoek blijkt dat dit helemaal niet vreemd is, want een gemiddelde vrouw bezit tijdens haar leven vierentwintighonderd (!) kledingstukken. Het inspireerde kunstenaar Pet van de Luijtgaarden tot de installatie De Cirkel van Kleding; een kunstwerk van twaalfhonderd meter lang met vierentwintighonderd vrouwelijke kledingstukken. Je ziet het in de beeldentuin van het Kröller Müller Museum. Je kaartje (met CJP-korting uiteraard) geeft ook toegang tot het park en museum, waar je o.a. de tweede grootste collectie Van Gogh-schilderijen ter wereld ziet.
Kröller Müller Museum, Otterlo // Kaarten voor het Kröller Müller Museum én het park koop je voor  € 12,18 met je CJP-pas // Open: 10:00 uur tot 17:00 uur. De beeldentuin sluit om 16:30 // Meer info
 
Boyhood
Sommigen plannen hun activiteiten niet eens een weekend vooruit, maar regisseur Richard Linklater is het type dat nu al weet wat hij over acht maanden als ontbijt neemt. Waarschijnlijk is zijn agenda zo dik als de verzamelde werken van Mulisch, want de planning voor zijn nieuwste film Boyhood leek wel oneindig. Twaalf jaar lang werkte Linklater elk jaar een aantal weken met de cast aan zijn meesterwerk. In de film zien we hoe de zesjarige Mason samen met zijn zus en gescheiden vader en moeder opgroeien. Op het eerste oog geen bijzonder plot, maar het indrukwekkende natuurlijke verloop maakt dat deze coming of age­-film wat ons betreft het stempel instant classic verdient.
Verschillende bioscopen in het land // Kaarten: prijzen verschillen per bioscoop, maar altijd € 1,- of € 2,- euro korting met CJP-pas // Aanvang: verschilt per bioscoop // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.