Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
3 x Encore's hip-hoppende helden
26 AUG 2014 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Festival

3 x Encore's hip-hoppende helden

Encore Festival is ontstaan uit de wekelijkse clubnacht in de Melkweg. Het festival heeft een breed spectrum aan hiphop en R&B in de planning staan. Maar ook dancehall-billen-schudders en trap-dansers kunnen hun hart ophalen. In Noord Gestoord vind je een grootschalige combo tussen internationale helden en talent van eigen bodem.
Pusha T.
Klinkt als: Rauwe hiphop, koelbloedige zelfverzekerdheid, hypnotiserende geluidjes en een mix aan stemmen van grootse namen.
Favoriete track: Sweet Serenade.
Flow-vrienden: Justin Timberlake, Pharrell Williams, Chris Brown en Kanye West.
Geboren als Terrence Thornton, maar befaamd als Pusha T., zag de rapper zijn eerste levens-spotlight in de New Yorkse Bronx. Hij groeide op in Virginia. Samen met zijn muzikale broer Gene ‘No Malice’ Thornton vormde ze de hiphopformatie Clipse. Met een beetje hulp van stadsgenootje Pharrell Williams werden de broertjes in 1997 voor het eerst getekend. Je kent misschien het album Hell Hath No Fury. Pusha T. werkte al in de jaren negentig samen met grootheden als Kelis. Nu heeft Pusha T. -King Push voor intimi- afgelopen oktober een pareltje, herstel, een bling-diamant van een debuutsoloplaat afgeleverd genaamd My Name is My Name. Op dit album staan samenwerkingen met The Neptunes, Rick Ross, 2 Chainz en Kendrick Lamar. Invloedrijke tijdschriften zoals State Magazine en Rolling Stone pushte het album hoog in de beste-albums-van-het-jaar-lijsten. Misschien dat het wat te maken heeft met de draaiknop-besturende skills van Kanye West, want deze alleskunner met het grootste ego ever heeft het album geproduceerd. Pusha T. is een getalenteerd rapper en met die gave en kreeg aldiverse nominaties voor een Grammy Award. Een van zijn favoriete onderwerpen om over te spitten blijft toch wel coke-transporten. Penoza-liefhebber? Luister dan naar Move That Dope.

Vic Mensa
Klinkt als: Kids These Days-generatie, Chance the Rapper-geluiden, hete housebeats, scherpe flows, elektronische bliepjes, soepele neon-soul geluidjes en een funky jaren tachtig R&B-beat.
Favoriete track: Down On My Luck.
Flow-vrienden: Chance the Rapper, J. Cole en Danny Brown.
Victor Kwesi Mensah, beter bekend als Vic Mensa, is een van de grootste underground hypes én beloftes van dit moment. Een jaar geleden was de uit Chicago afkomstige rapper nog lid van Kids These Days, maar deze formatie ging mei 2013 uit elkaar. Zijn mixtape INNANETAPE is een verassende verfrissing in hiphopland. Van snoeiharde teksten tot frisse, catchy clubgeluiden. Alles in de mix. Vic is in staat de rauwste hiphopliefhebbers te pleasen maar ook semi-avontuurlijke Skyradio-luisteraars vallen voor zijn charmes. Op de CJP-redactie is hij een favorietje door zijn golvende teksten en originele geluid. Chance the Rapper, die ook op duimpjes omhoog van ons kan rekenen, is een van zijn beste maten. Vic toerde met grootheden als J. Cole en Danny Brown. En dat terwijl het talent nog maar 21 jaar oud is. Ondanks het feit dat de legale leeftijd om alcohol te mogen drinken in de VS net is gepasseerd, popte deze jongen in zijn korte leven al vele bottles. En is daarnaast een oude bekende in het cannabis-dealingcircuit. Zo raakte de rapper op jonge leeftijd al aan lager wal. Gelukkig. Hij is nu een rising star en deze levenservaring wordt nu als inspiratiebron voor zijn dope platen gebruikt. Een combinatie van drum ’n bass-grove, experimentele jazz-fusies en excentrieke popgeluiden met teksten over zijn verleden. Dit hoor je terug in Down On My Luck, bijvoorbeeld.

Adje
Klinkt als: Rauwe Nederlandstalige rap, ragharde hiphop, Partysquad-gevoel, zware harde baselines, clubvriendelijk en dansbare vibes en loeischerpe teksten.
Favoriete track: Hele Meneer .
Flow-vrienden: Sef, Dio, Jayh, The Partysquad, The Opposites en de SlodderVosGang.
SlodderVosGang-member Adje - niet te verwarren met de mindervalige-achtige acteur uit de show van Paul de Leeuw - maakt Nederlandstalige en clubvriendelijke hiphoptunes. Als je deze liedjes je buis van Eustachius in pompt, voel je je erg stoer. Een hele meneer, kun je wel stellen. Ken je de hiphopformatie THC nog met het nummer 180cc? Je weet wel, die gouwe ouwe plaat met de woorden: zo’n geile pijpslet, die zocht ik al lang. Nou: THC’er RB Djan, daar de broer van, dat was Adje’s eerste inspiratiebron. Adje zette zichzelf in 2008 op de kaart met zijn mixtape Who The Fuck Is Ado’nis. De Jeugd van Tegenwoordig-lid Willie Wartaal vond dit geweldig, dus nodigde hem uit om te spitten in het voorprogramma van DJVT. Dit was rond dezelfde tijd dat Adje’s halfbroers Hef en Crooks ook doorbraken in de Nederlandse hiphopscene. Samen met producer Reverse maakt Adje de mixtape Slordig, die zich razendsnel verspreidde online. De nummers Wat Weet Je Nou en New Shit sloegen in als een bom(b). In no time stond de rapper op stages van Lowlands, Melkweg, Tivoli, Solar Weekend en Mysteryland. Oktober 2013 verscheen het album Vossig met de clubhit en dansvloerkraker Hele Meneer. Kun je ook niet wachten tot het zondag is? Luister dan: Fock Wachten.

Pop that bottle! Op Encore Festival spot je naast bovenstaande sterren ook Ty Dolla $ign, Kid Ink, Mack Wilds, Jayh, Jazz Jeff en Maydien. Heb je money on ya mind? Dan wordt je vast f-word gelukkig van de korting die je met je CJP-pas krijgt. Met CJP bespaar je vijf doekoes.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.