Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Zeven loeihete zomerverzetjes
16 JUL 2014 • Door Martine Bakker

Zeven loeihete zomerverzetjes

Een dagje zwemparadijs
Zwemfeestje! Zo veel E-nummers kanen als je wilt, de hele dag met een luchtbed rondlopen en lekker thuisgebracht worden door de BOB. Tropische zwemparadijzen en bungalowparken zijn niet voor niets weer hot. Oké, misschien hebben evenementen als Bungalup en Where The Wild Things Are daar ook iets mee te maken, maar dit is een pleidooi voor: een dagje naar een tropisch zwemparadijs! 
Culturele inspiratiespot: Trippers. Deze zomervoorstelling speelt in Tropicana, het leegstaande tropisch zwemparadijs in Rotterdam. Van 18 t/m 20 en 24 t/m 26 juli spelen er voorstellingen om 20:00 en om 22:00 uur. Bereid je voor op bikini’s, pistolen en neon. Het stuk is geïnspireerd op de film Spring Breakers. Voor eventueel gepleegde overvallen zijn wij níet verantwoordelijk. Klik hier voor meer info en hier om kaarten te bestellen.

Singer-songwriter carrière
Vroeger had je misschien een hekel aan pianoles, maar als je nooit meer achter dat toetsenbord gaat zitten, dan wordt je ook niet het nieuwste talent van Giel Beelen’s televisieshow. Dit geldt ook voor al die blauwe maandag gitaar-, ukelele- of garageband-spelers. Gebruik de zomer dus om jezelf klaar te stomen als de nieuwe George Ezra, John Mayer of Nielson. 
Culturele inspiratiebron: Begin Again. In deze film ontmoeten Mark Ruffalo en Keira Knightley elkaar in een bar (waar drinken al niet goed voor is). Beiden zitten in een dipje, maar komen op het fantastische idee om samen muziek te maken in de straten van New York. Deze romcom is het eerste zetje in de rug naar je nieuwe carrière. Meer info.

Verkleedfuif
Verkleden is cool. Het sleurt je terug naar vergeten jeugdherinneringen: clownspruiken, berenpakken, schmink, feestneuzen, prinsessenkroontjes, piratenlapjes, de trouwjurk van je moeder -oh wacht dat was een vergissing-, alles trok je uit de kast. Het zuiden van het land kijkt tíjdens carnaval al uit naar de editie van volgend jaar. Ga dus een dagje los met verkleden om je vakantie op te leuken. Schmink je gezicht bijvoorbeeld bloeddorstig tijdens een (toch maar weer geïnstalleerd, het is tenslotte zomer) Tinderdate om erachter te komen of het écht om het innerlijk gaat.
Culturele inspiratiespot: Valtifest. Dit is hét (boven de rivier liggende) verkleedfeest van het jaar. Dit jaar gaat het publiek uit zijn bolletje met crazy outfits in het thema: de zeven zonden. Met CJP krijg je € 10,- korting tijdens dit event op 6 september. Hier kun je meer info vinden.

Techniekloze dag
Hoe lekker zou dat zijn: ’s Morgens maak je oogcontact met de barista van je favoriete koffietentje, zonder nu.nl langs te scrollen. Je vraag een voorbijganger de weg in plaats van Google maps en luistert naar een straatmuzikant zonder koptelefoon op je hoofd. Dan drink je een biertje in de kroeg met je maten en iedereen is in gesprek met elkaar, zónder ondertussen te appen. ‘s Avonds vouw je een ouderwetse ezelsoor in de bladzijde in plaats van je e-reader uit te zetten. Techniekloos leven. Nú kan het, want in vakantie hoef je geen werk/school/privémailtjes te checken.
Culturele inspiratiebron: Milow bij Live At Amsterdamse Bos. Ben je toch niet klaar voor een dag leven te gaan zonder wifi-verbindingen en Whatsapp-bliepjes? Dan kun je op 20 juli met € 5,- CJP-korting keihard meezingen met Milow’s ‘Ayo, I’m tired of using technology’. Want ook jij bent ook wel eens klaar met die technologische maatschappij. Lees meer over Live At Amsterdamse Bos.

Modderrollen en motorrijden
Oerend hard motorrijden. Oh, heb je geen motor? Geen probleem. Vraag gewoon een van je motormuizerige maten of je achterop mag voor een tochtje over de Afsluitdijk. Of ga naar je lokale motorvereniging en neem een proefles. Echt geen motor in je vizier? Een winkelwagentje van de appie is ook hilarisch om mee door de straat te karren. Kies bij voorkeur een regenachtige dag uit, waarbij er gegarandeerd modderplassen liggen. Tijdens het parkeren bij de Esso spring je dan even een zo’n poeltje voor extra badass modderspetters op je leren pak.
Culturele inspiratiebron: De Zwarte Cross. Op dit strak georganiseerde festival in de Achterhoek wordt er drie dagen gecrost, gezopen en cirkelpitten in de modder gecreëerd. Hier kun je professioneel motorrijders zien, die samen met opgevoerde invalidekarretjes over een crossbaan gassen. Met CJP- krijg je € 10,- korting op je kaartje. Hier meer over de Zwarte Cross.

Visueel dagverslag
Tegenwoordig is iedereen een (semi-)professionele fotograaf. Want is het echt nodig dat toeristen rondlopen met dezelfde camera als David LaChapelle? Wij denken van niet. Mocht je zelf geen spiegelreflex-telelens-HD-retina camera hebben, dan kun je natuurlijk ook je mobieltje met Instagram-app gebruiken. Of de camera van je buurman/vriend/collega lenen. Het idee is als volgt: maak een visueel verslag van je dag. Gewoon de alledaagse dingen die op je pad komen, of een bijzondere plek in Nederland die jij graag op de kaart wilt zetten. Laat de innerlijke fotojournalist in je naar boven komen en verander je mentale kiekjes in tastbare herinneringen. Leuk voor later.
Culturele inspiratiebron: Expo: Masters of Photography. In het Tropenmuseum kun je vanaf 19 juli t/m 19 oktober in de Parkzaal kijken naar een tentoonstelling vol nieuwsfoto’s, geschoten door de iconen van National Geographic. Met CJP krijg je korting op je toegangskaart van het Tropenmuseum. Lees hier meer.

Start een activistische beweging
Ken je de Yes Men al? Dit zijn geniale gekkies die zich voordoen als sprekers op congressen van het grote boze bedrijfsleven. Vervolgens pitchen ze onwaarheden om een statement te maken. Zo presenteerden ze ooit de uitvinding van een gerecyclede poepburger. Voeding gemaakt van uitwerpselen als tegenreactie op honger. Wil je graag een betekenisvolle zomer?  Meld je dan aan voor The Yes Lab Action Switchboard. Hier ontmoet je creatieve activisten van over de hele wereld op een digitaal platform.
Culturele inspiratiebron: Van 13 juli tot 30 november 2014 kun je in Museum Het Domein in Sittard de tentoonstelling van Yes Men zien. Hier kun je de film van de mannen bekijken: The Yes Men Fix The World. Verder zie je objecten die Yes Men gebruikten in hun activisme, videobeeld en kunstwerken. Met CJP krijg je korting op je toegangskaart. Lees meer over Yes Men.

Zo. En nu van die bank af en geschiedenis maken.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.