Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Doe mij een tweede ik
02 JUL 2014 • Door Klaas Bakker • Meer blogs over Film

Doe mij een tweede ik

Voor het definitieve antwoord zetten we alle voors en tegens nog één keer op rij.
Pro-dubbelganger
Altijd al willen weten wie er op je begrafenis komt? Je eigen uitvaart faken was nooit zo makkelijk als met een dubbelganger. De bokaal voor de meest sympathieke vriend zal je er niet mee verdienen, maar je weet wel meteen wie nu je beste vrienden zijn. Bonuspunten voor degene die op zijn eigen uitvaart binnen durft te wandelen. 
 
Mocht je met trillende handen aan het stuur tijdens je laatste rijles toch niet het idee hebben dat je je rijexamen gaat halen? Laat je dubbelganger het voor je doen en dat roze papiertje is van jou. Die driver skills krijg je vanzelf wel een keer onder de knie. Oefening baart kunst en de meeste rotondes kan je prima rechtdoor oversteken.
 
’s Ochtends wakker worden met de grootste kater ever na een avond stappen. Dit is een dag waar de term bankhangen voor uitgevonden is. Alleen is vandaag wel je belangrijkste tentamen van het jaar. Gelukkig is je dubbelganger op alles voorbereid, want die heeft tot diep in de nacht zitten blokken terwijl jij op Calvin Harris’ Summer stond te dansen. Als extraatje staat er zelfs een fles verse jus d’orange voor je klaar. Ahw, sweet.

Contra-dubbelganger
Dubbelgangers inzetten voor een date, zoiets kan tegen je keren. Stel je voor: je zit in een restaurant met je date en alles gaat volgens plan. Tot je na een toiletbezoekje je (hitsige) dubbelganger op jouw plek aantreft. De aanstaande liefde van je leven kun je nu wel vergeten. Het enige dat je nu nog kunt doen om je mislukte avond te redden is de toiletjuffrouw heel lief aankijken. Maar wetende hoe de meeste toiletjuffrouwen er uit zien is dat geen winst te noemen.

Fuck. Je dubbelganger blijkt nou net vandaag te hebben uitgekozen om de minister-president dood te schieten. De politie zit je op de hielen en met die driving skills van je red je de dichtbijzijnde grens nooit natuurlijk. Een simpel boodschapje doen bij de supermarkt om de hoek zit er ook niet meer in, want een gierige menigte rent je met harken achterna om het vindersloon van een miljoen te verzilveren. Toch maar eens tijd om je haar te knippen, je baard te laten staan en heel celebrity-esque je zonnebril altijd op te houden.

Last but not least: het rampscenario. Je leven is geen succes. Op je werk kent niemand je en de dates die je hebt komen altijd weer uit op een het-was-gezellig-moeten-we-echt-nog-een-keer-doen afscheid. Zonder zoen. Op het moment dat je echt niet verder weg kan zakken, wordt het alleen nog maar erger. Ineens kent iedereen je, vindt iedereen je geweldig en val je van de ene in de andere date. Pechvogel die je bent, gaat het natuurlijk niet om jou, maar om die charismatische dubbelganger van je. Er zit maar één ding op: sluit hem in je armen en leer van hem wat beter moet. 
 
Conclusie: Een dubbelganger lijkt in eerste instantie leuk. Je begrafenis faken en naar alle leuke feestjes zonder andere verplichtingen na te hoeven komen. Maar met een beetje verknipte geest als dubbelganger wordt het al gauw een andere zaak.

Het is wat de hoofdpersonen in The Enemy en The Double is overkomen. Beide films zijn NU in de bioscoop te zien, waar je zeker € 1,- en soms € 2,- korting krijgt met je CJP-pas. Rennen dus, voordat je evil lookalike er met jouw korting vandoor gaat.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.