Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP Serveert: de Parade in Utrecht
08 JUL 2014 • Door Klaas Bakker • Meer blogs over Festival

CJP Serveert: de Parade in Utrecht

Het recept van de Parade is heel simpel. Livemuziek, theater- en dansvoorstellingen en ’s avonds laat de Silent Disco. Eigenlijk is de Parade één grote bonte avond, maar dan inclusief middag. De cocktailbar en zweefmolen maken het plaatje compleet. In iedere stad is de Parade weer anders, het loont de moeite om in meerdere steden een kijkje te nemen. Voor wie die mogelijkheid niet heeft, organiseren we CJP Serveert, met gegarandeerd de beste voorstellingen. Tijdens de Parade in Utrecht kun je voor € 15,- naar twee voorstellingen, heb je de hele dag toegang tot het terrein én krijg je een gratis drankje. Je hoeft niet alleen, want je mag op één CJP-pas twee kaartjes kopen. Op zondag 20 juli 2014 ga je met CJP Serveert naar Weet je wat ook niet zo leuk is? en Happy Garden.
 
Weet je wat ook niet zo leuk is? van Art-Jan de Vries
Nou, hier weten we wel antwoord op te geven. Je broekspijp of jurkje tussen je spaken tijdens het fietsen bijvoorbeeld, is dus echt niet leuk. Er te laat achter komen dat het wc-papier op is. Net zo vervelend. Of hete thee over je gloednieuwe toetsenbord. We worden er niet vrolijk van om met een zekere smaakpolitieagent te spreken. Wat we wel leuk vinden? De voorstelling van Art-Jan de Vries. Waar de voorstelling over gaat is een stuk moeilijker te zeggen. Een beetje verwarrend is het wel namelijk, zo’n titel. Niet voor niks, want Art-Jan de Vries zit in een identiteitscrisis. Hij stond al eerder op de Parade, deed er alles aan om de wereld leuker te maken, maar voorlopig zijn we geen steek verder. Nu loopt hij dus verloren rond met meer levensvragen dan hem lief is. Want hoe gaan anderen om met een bestaanscrisis? Wanneer kwam de zelfreflectie en wanneer werd het ondraaglijk?
 
Happy Garden door Servaes Nelissen/Firma Swarte
Een korte zoekronde bracht ons op minstens negentien verschillende Chinese restaurants met de naam Happy Garden. Populaire naam dus. Dat kan haast niet meer misgaan qua Paraderoem met de theatershow Happy Garden. Maar als we de makers moeten geloven zijn ze in het dorpje Schijnveld woedend over de komst van de Chinese voedseltempel. Zelfs het dorpscafé, ‘het Wapen van Schijnveld’, moest er voor wijken. Het dorp dreigt in een raptempo te verchinezen. Het lijkt bijna alsof de hele voorstelling in het Chinees is en nog voordat Happy Garden is geopend lopen de spanningen alleen nog maar meer op. Het is uiteindelijk ook maar de vraag of het goed afloopt. Happy Garden is een mix van toneel, cabaret en poppenspel en staat garant voor tragikomisch topvermaak.
 
In welke stad je de Parade ook bezoekt; je krijgt met je CJP-pas overal voor elke dag € 4,- korting op je toegangskaartje. Je betaalt dus maar € 3,50 in plaats van € 7,50.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.