Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's wat te doen weekendagenda
25 JUL 2014 • Door Klaas Bakker

CJP's wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Zwarte Cross
Stop nu direct met wat je doet, annuleer al je afspraken voor het weekend en race (met je motor) naar Lichtenvoorde voor Zwarte Cross. Drie dagen lang is daar de grootste georganiseerde beestenbende van Nederland. Geloof ons: daar wil je bij zijn en niet alleen voor een potje ongegeneerd bier smijten. Voor de achttiende editie hebben ze dit jaar wederom een shitload aan bands, theater en bizarre stunts en natuurlijk de motorcross geprogrammeerd. Heb je niemand om mee te gaan? Op het festival heerst de beste sfeer die je maar kunt wensen, dus een calimero-excuus is geen reden om niet te gaan. Hups, naar Lichtenvoorde met die handel.
Festivalterrein De Schans, Lichtenvoorde // Kaarten: € 115,- voor een weekendkaart met je CJP-pas // Aanvang: 10:00 uur // Meer info
 
The Lodger: A Story of the London Fog
Liefhebbers van Alfred Hitchcock hebben dit weekend al maandenlang rood omcirkeld in hun agenda staan. In Filminstuut EYE gaat het gigantische filmprogramma van The Hitchcock Touch van start. Vanavond zie je The Lodger: A Story of the London Fog, een vergeten klassieker in het oeuvre van The Master of Suspense. Het plot is vrij simpel, maar oh zo doeltreffend. Een duistere onbekende moordenaar, een nieuwe geheimzinnige huurder die bij een arbeidersfamilie intrekt en wekelijks een dode blondine in de mistige straten van Londen. Kortom: alle ingrediënten voor een spannende thriller. Leuk spelletje voor tijdens de film: spot de regisseur. Hitchcock had er een handje van om in zijn eigen films te verschijnen en in The Lodger had hij zijn allereerste cameo. Let wel op, want hij is nog geen zeven seconden in beeld. Het filmprogramma van The Hitchcock Touch gaat het hele weekend verder in EYE en stopt pas op 12 oktober.
Filminstituut EYE, Amsterdam // Kaarten: € 8,50 met je CJP-pas // Aanvang: 19:15 uur // Meer info
 
Zaterdag
Kairos Time
We weten dat jullie een oneindige honger naar nieuwe kunst hebben. De Rotterdamse expositieruimte TENT verzorgt in die behoefte met de tentoonstelling Kairos Time. Twaalf kunstenaars van het Piet Zwart Instituut tonen hier hun afstudeerwerk. Zelf omschrijven ze het als ‘kunstwerken die variëren van installaties tot videowerken en de individuele capaciteit van elke kunstenaar reflecteren om willekeurige omstandigheden te transformeren naar betekenisvolle, visuele systemen en beperkingen van specifieke materialen om te zetten in speculatieve, onbepaalde verkenningstochten.’ Glashelder. In begrijpelijker woorden: vette installaties waar de creativiteit van de jonge talentvolle kunstenaars van af spat.
TENT, Rotterdam // Kaarten: € 2,50 met je CJP-pas // Open van 11:00 uur tot 18:00 uur // Meer info

Spektakel X
Theater op locatie en premières, twee dingen waar wij wel voor te porren zijn. Vanavond combineren we die twee, want Circus Treurdier speelt bij Studio 33 in Amsterdam-Noord Spektakel X. De voorstelling is een ‘dystopische theaterbeleving’, door de treurdieren uitgelegd als het 1984 van 2014. George Orwell op de planken, maar dan anno nu. Inhoudelijk gaat het over hoe onze wereld aan sensatiezucht ten onder kan gaan en hoe democratie werkt als de rechtspraak in handen komt van mediamagnaten. Circus Treurdier staat bekend om vernieuwend muziektheater. Smijten met biertjes doen ze op de Zwarte Cross maar, hier drink je in de pauze of tijdens de voorstelling aan de bar.
Studio 33 (Grasweg 52), Amsterdam // Kaarten: € 14,- met je CJP-pas // Aanvang: 20:30 uur // Meer info
 
Zondag
Begin Again
Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Een waarheid als een koe, maar voor regisseur John Carney gaat die vlieger niet op. Hij was acht jaar geleden verantwoordelijk voor de film Once, won daar een Oscar voor en is nu terug met Begin Again. De film in veertig woorden: Net ontslagen muziekproducent (Mark Ruffalo) ontdekt onbekend nachtegaaltje (Keira Knightley) in New Yorkse bar. Zij, terneergeslagen door recente break-up, gaat in op zijn voorgestelde samenwerking en samen besluiten ze in de straten van New York een album op te nemen. Cliché of niet, deze film is dé muzikale romcom van deze zomer. Naast Keira Knightley, die ook nog eens kan zingen, schitteren Adam Levine én Cee-Lo Green op het witte doek. 
Verschillende bioscopen in het land // Kaarten: prijzen verschillen per bioscoop, maar altijd € 1,- of € 2,- euro korting met CJP-pas // Aanvang: verschilt per bioscoop // Meer info
 
Live at Amsterdamse Bos: Bo Saris
Nou niet gelijk Bo Saris in je Google-zoekbalk typen, omdat die naam even geen belletje bij je laat rinkelen. Bo Saris ken je als de winnaar van Idols 2004, toen hij nog door het leven ging als Boris. Inmiddels zijn we tien jaar verder en kunnen we vaststellen dat het hem aardig voor de wind gaat. Een vlucht naar Londen om met topproducer Dre Harris (Usher, Robin Thicke, Michael Jackson) te werken resulteerde in Gold, een album waar de Motown-sound van afdruipt. Die sound hoor je op deze zwoele zondagavond in het prachtige Bostheater van het Amsterdamse Bos.
Bostheater, Amstelveen // Kaarten: € 17,50 met je CJP-pas // Aanvang: 17:00 uur // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.