Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's wat te doen weekendagenda
18 JUL 2014 • Door Klaas Bakker

CJP's wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Housewerk
Heel wandelend Nederland heeft zich in Nijmegen verzameld om deze week de vierdaagse te lopen, maar ondertussen staan de tofste liveacts en dj’s in het Valkhofpark voor helemaal noppes op te treden. Check vanavond bijvoorbeeld twee namen uit onze oer-Hollandse electrotips: David Douglas en Awanto3. Voor de die-hards zorgt Darko Esser in Merleyn voor de ultieme vierdaagse-afterparty. Samen met Mark Wanders draait hij vijf uur achter elkaar back2back de beste techno en house.
Merleyn, Nijmegen // Kaarten: € 4,80 met je CJP-pas // Aanvang: 23:45 uur // Meer info
 
Fading Gigolo
Het is vrijdagavond en je kunt wel even iets leuks gebruiken. Daarom ga je vanavond naar Fading Gigolo, een typische Woody Allen-film, maar afkomstig uit de hoge hoed van John Turturro. Beide mannen spelen de hoofdrollen en tot onze verbazing blijkt dit pas de eerste samenwerking tussen de twee. Die hadden we eerder verwacht, als je bedenkt dat Turturro de dansende Jesus uit The Big Lebowski is. In Fading Gigolo speelt Turturro een gigolo met de klungelige Allen als zijn pooier. Nu al hilarisch natuurlijk. Voormalig seksbom Sharon Stone en Vanessa Paradis maken de cast compleet.
Verschillende bioscopen in het land // Kaarten: prijzen verschillen per bioscoop, maar altijd € 1,- of € 2,- euro korting met CJP-pas // Aanvang: verschilt per bioscoop // Meer info 

Zaterdag
Positions
We kunnen eindeloos discussiëren over de plaats van kunst in onze samenleving, maar in de tentoonstelling Positions draaien vijf kunstenaars de rollen om. Via hun werken gaan zij onderling het gesprek aan over de positie van de mens in de moderne samenleving. Van individu tot vriendengroepen, van stadsleven tot de onbevangen blik van immigranten. Maar ook wat landsgrenzen met culturen doen. De expo bestaat uit installaties, films en architecturale ingrepen. Klinkt abstract en dat is het soms ook, maar dat maakt het niet minder fascinerend.
Van Abbemuseum, Eindhoven // Kaarten: € 6,- met je CJP-pas // Open van 11:00 uur tot 17:00 uur // Meer info
 
Summernights at the Movies
Filmmuziek is een onderschat fenomeen. Niets kan een scène zo maken of breken als de juiste muziek. Probeer je maar eens het begin van een Bondfilm voor te stellen met de muziek van K3. Of zet maar eens Frans Bauer onder de afscheidsscène van Titanic. Tijdens Summernights at the Movies hoor je vanavond in het Concertgebouw de beste filmmuziek ooit. Het rode pluche zit hier sowieso veel beter dan die klapstoelen in de bios. Het Nederlands Symfonisch Orkest brengt o.a. muziek uit Ben Hur, Indiana Jones, Star Trek, Batman en Superman ten gehore. Meeslepender dan deze moderne klassiekers krijg je het niet.
Concertgebouw, Amsterdam // Kaarten:  prijzen verschillen per rang van € 20,- tot € 35,- // Aanvang:  20:00 uur // Meer info 
 
Zondag
Roof Garden Live: Eefje de Visser
Optreden op het dak van een gebouw, midden in de stad; The Beatles deden het vijfenveertig jaar geleden al en sindsdien is het concept even simpel als doeltreffend. In Arnhem doen ze dat deze zomer dunnetjes over. Niet met de FabFour uiteraard, maar wel met artiesten van eigen bodem. Komend najaar staat Eefje de Visser in de theaters, maar deze zondagmiddag zie je haar in het ‘Liverpool aan de Rijn’ op de Roof Garden in een akoestische livesessie. Kom wel een beetje op tijd om van een plekje verzekerd te zijn.
Roof Garden, Arnhem (Kleine Oord 177b) // GRATIS // Aanvang: 16:00 uur // Meer info 
 
Oil & Paradise
Afgezien van het winnen van het Eurovisiesongfestival in 2011 en een twijfelachtig reisadvies van de overheid weten we eigenlijk nauwelijks iets van Azerbeidzjan. Een kleine Google search dan: veel bergen, schizofreen klimaat (veel regen, extreme hitte én kou) en een dictatoriaal leiderschap. Verder staat het land bekend om de grootste oliepijplijn ter wereld. Dat laatste zorgde voor een enorm groei aan cash voor veel Azeri, maar zoals wel vaker het geval is, komt het nooit bij de juiste mensen terecht. Enter fotograaf Ad Nuis, die tussen 2008 en 2013 tien keer naar Azerbeidzjan afreisde om die contrasten in beeld te brengen. Deze foto’s zijn in het Nederlands Fotomuseum te zien tijdens de tentoonstelling Oil & Paradise. Tussen twee en drie kun je in het museum worden rondgeleid door een deskundige. Geheel gratis, maar meld je wel even aan bij de balie.
Nederlands Fotomuseum, Rotterdam // Kaarten: € 4,50 met je CJP-pas // Open van 11:00 uur tot 17:00 uur // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.