Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's wat te doen weekendagenda
11 JUL 2014 • Door Harm Teunisse

CJP's wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Graefenthal Festival

Op geen enkel festival is de uitdrukking ‘God is a dj’ zo toepasselijk als op het Graefenthal Festival in het Limburgse Ottersum. Van vrijdagmiddag twaalf uur maandagmiddag twaalf uur kan je je terugtrekken in het 17e-eeuwse klooster. Heerlijk in stilteretraite even tot jezelf komen. Maar dan zonder de stilte, want op Graefenthal staat een heerlijke line-up met (minimal) techno- en deephousehelden als Einmusik, Marcus Worgull, Steve Bug, Jamie Trench en Melon. De reguliere kaarten zijn uitverkocht maar er zijn voor CJP'ers nog exclusieve kaarten beschikbaar! Bestel ze hier.
Klooster Roepaen, Ottersum // Kaarten: € 59,- met je CJP-pas // Tijd: vrijdag 12:00 uur tot maandag 12:00 uur // Meer info /
 
Boogieball
Bird nodigt elk jaar de artiesten van North Sea Jazz uit om op te komen treden op Boogieball. Niet als muzikant, maar als dj. Snap je wat er zou kunnen gebeuren? Niet? Check die line-up van NSJ! Met een beetje geluk sta je op vrijdag te twerken op de favoriete platen van Pharrel ‘Happy, Get Lucky, alles wat ik aanraak wordt fucking goud’ Williams en Robin ‘Miley-aanrander’ Thicke! Op zaterdag zou Joss Stone zomaar eens de platen van Stevie ‘I wear my sunglasses at night’ Wonder onder de naald kunnen leggen en misschien komen Outkast en Nile Rodgers zelfs wel even langs. Vergezocht? Niet bepaald: Questlove en Macy Gray deden het in het verleden ook met veel plezier.
BIRD, Rotterdam // Kaarten: Met je CJP-pas betaal je € 11,- per avond en € 18,- voor een passe-partout // Aanvang: 23:45 uur // Meer info /
 
Zaterdag
Extrema Outdoor
Er zijn een paar zekerheden in het leven: de zon gaat elke dag onder, we gaan allemaal een keer dood, de belastingdienst weet je altijd te vinden en Extrema Outdoor geeft goede feestjes. Ieder jaar verlaten we vol goede moed de Randstad en trekken we naar het Brabantse land voor een dag ongecompliceerd partyen. Extrema legt de afgelopen jaren meer focus op livemuziek met dikkere shows en verrassende boekingen, maar één ding blijft hetzelfde: de handjes gaan in de lucht. Ook die van jou. Moet je alleen snel nog even een kaartje halen. De reguliere kaarten zijn uitverkocht, maar er zijn voor CJP'ers nog exclusieve kaarten te verkrijgen! Bestel ze hier.
Aquabest, Best // Kaarten: € 41,50 met je CJP-pas // Tijd: 11:00 uur tot 23:00 uur // Meer info /

The Fault In Our Stars
Lieve hemel, neem genoeg zakdoeken mee naar de bios, want wat is The Fault in Our Stars een prachtige tranentrekker. Alleen al van de trailer moest de redactie een traantje wegpinken en een bezoekje aan de bios zorgde voor een waterval van plaatsvervangend verdriet. The Fault in our Stars, naar het boek van John Green, gaat over de ontluikende liefde tussen de zestienjarige Hazel Grace (Shailene Woodley) en één jaar oudere Augustus (Ansel Elgort). Hazel heeft niet lang te leven: ze heeft kanker in haar longen en is een wandelende tijdbom. Maar hoe goed ze ook haar best doet om Augustus op afstand te houden; love conquers all. Het verhaal werkt toe naar die eerste kus in het Anne Frankhuis op een trip door Amsterdam. De chemie tussen de twee acteurs is betoverend, wat het verhaal des te hartverscheurender maakt.
Verschillende bioscopen in het land // Kaarten: prijzen verschillen per bioscoop, maar altijd € 1,- of € 2,- euro korting met CJP-pas // Aanvang: verschilt per bioscoop // Meer info
 
Zondag
Memento Mori
Heeft Damien Hirst een fascinatie voor de dood? Als je als kunstenaar een menselijke schedel met diamanten bedekt, kunnen we dat wel concluderen. Mocht je nog enige twijfel hebben, dan tippen we een bezoekje aan de tentoonstelling Memento Mori in het Gemeentemuseum Den Haag. Memento Mori is Latijns voor ‘gedenk te sterven’. Aan de hand van dit thema gaat een serie van Hirsts etsen met als titel Memento (2008) een dialoog aan met werken van Rodolphe Bresdin (1822-1885) en zijn leerling Odilon Redon (1840-1916). Beide oude artiesten komen uit de collectie van het Gemeentemuseum. Het is fascinerend om te zien hoe Hirst met eeuwenoude symboliek over de dood speelt.
Gemeentemuseum, Den Haag // Kaarten: € 10,- // Open van 11:00 uur tot 17:00 uur // Meer info

Mummies
Over dood gesproken, we trekken dit vrolijke thema nog even door op zondag, met de tentoonstelling Mummies in het Drents Museum in Assen. Daar is namelijk de grootste verzameling mummies in Nederland verzameld. Een beetje morbide, maar bijzonder interessant hoe overal ter wereld mensen en dieren zijn geconserveerd en ingepakt. Van Hongaarse cryptemummies en Peruaanse Nasca-indianen tot een brulaap uit Argentinië. Plus: er zijn veenlijken! Daarmee bedoelen we geen op-sterven-na-doodgerookte moekes uit Assen en omgeving, maar het meisje van Yde en het paar van Weerdinge.
Drents Museum, Assen // Kaarten: € 8,- // Open van 11:00 uur tot 17:00 uur // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.