Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's wat te doen weekendagenda
04 JUL 2014 • Door Klaas Bakker

CJP's wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Over Het IJ Festival
Theaterfanatiekelingen komen deze zomer prima aan hun trekken. Ben je net een beetje bekomen van Oerol, dan kun je dit weekend naar de NDSM-werf in Amsterdam. Over Het IJ Festival is dé hotspot als het gaat om aankomend theatertalent en locatietheater. Met theatershows van o.a. BonteHond, Orkater, BERG&BOS en Silbersee is er vanavond genoeg te zien en ontdekken. Vergeet ook de zeecontainers niet te bezoeken, want daar vind je talentvolle topacteurs in de dop. 
Verschillende locaties in en rond de NDSM-werf, Amsterdam // Kaarten: De prijzen verschillen per voorstelling, maar je krijgt standaard € 1,50 korting met je CJP-pas // Tijd: 17:00 uur tot 00:00 uur // Meer info
 
David Cronenberg – The Exhibition & Videodrome
Uitpuilende organen, moordzuchtende naaktslakken en bizarre rekwisieten. De leerzame tentoonstelling over het horrorwerk van David Cronenberg, die tot 14 september in EYE te zien is, is zeker niet voor zwakke magen. Om de horrorcultheld te eren biedt filminstituut EYE ook de mogelijkheid om al die gore props te zien waarvoor ze bedoeld waren; op het witte doek. Voor degene die niet aan de bar blijft hangen bij  het monster uit The Naked Lunch is er vanavond in EYE de film Videodrome (16+). Kort gezegd komt het er in de film op neer dat televisie je brein overneemt en Videodrome je lijf inpikt. Inclusief gleuf in je buik om organisch videobanden tot je te nemen. Inderdaad, seeing is believing.  Het eten van popcorn is geheel op eigen risico.
EYE, Amsterdam // Kaarten voor de film: € 8,50 met je CJP-pas. Tentoonstelling: € 11,00 met CJP-pas // Tentoonstelling open van 11:00 tot 21:00 uur, aanvang film om 21:00 uur // Meer info
 
Zaterdag
Festival deBeschaving
Festivalprogramma’s puilen tegenwoordig uit van diversiteit, maar op deBeschaving doen ze het nét even iets anders. Geïnspireerd door de universiteitsgebouwen rond het groen van de Botanische Tuinen in Utrecht is er meer diepgang dan op welk ander festival. Wetenschaps- en kunstprogramma’s laten je hersenen prikkelen en bevlogen voordrachten zorgen voor het nodige denkwerk. Klinkt moeilijk, is het niet. Ontspanning blijft overigens het toverwoord voor deBeschaving. Met Blaudzun, Jett Rebel en Chef’Special hebben ze daar in Utrecht qua muziekprogramma de beste acts van het moment op de podia staan.
Botanische Tuinen, Utrecht // Kaarten: € 29,50 met je CJP-pas // Tijd: 12:00 uur tot 23:00 uur // Meer info
 
MIRROR MIRROR
“We all live in a Yellow Submarine.” Duizenden keren klonk het liedje van The Beatles door de Onderzeebootloods in Rotterdam. Ongetwijfeld meegezongen door vrolijk meezwierende en vervende medewerkers van de loods. Een gigantisch contrast met wat er de komende weken op diezelfde plek te zien en te horen is. Het beroemde danscollectief rond Conny Janssen verruilt het pluche en planken van het theater en danst tijdens de voorstelling MIRROR MIRROR de moderne sterren van de hemel op livemuziek van het Rotterdamse Sinfonia orkest. Dus een bijzondere locatie, prachtige dans en muziek en jij kunt erbij zijn met meer dan veertig procent (!) korting. Wat ons betreft een win-win-win-winsituatie.
Onderzeebootloods, Rotterdam // Kaarten: € 20,-  met je CJP-pas // Aanvang: 20:15 uur // Meer info
 
Zondag
CJP Serveert de Parade
Het is dat we het zelf zeggen, maar je hebt het vast en zeker ook al van anderen gehoord. De voorstellingen op de Parade die door CJP zijn geselecteerd zijn echt de bom. Voor de Parade in Den Haag verkozen wij de voorstellingen George en Eran lossen de wereldvrede op! Deel II en Who Run The World. Wat het precies inhoudt las je al eerder bij ons, maar we garanderen dat je tevreden het Westbroekpark verlaat. Per CJP-pas kun je twee kaarten voor CJP Serveert kopen. Maar niet voordat je op het terrein langs de zweefmolen, Silent Disco, tentjes en cocktailbar bent geweest. De eerste drankjes krijg je van ons en naast de twee voorstellingen heb je gratis toegang tot het terrein. We zien je daar!
Westbroekpark, Den Haag // Kaarten:  € 15,- per stuk met je CJP-pas // Tijd: 14:00 uur tot 00:00 uur // Meer info

Homo Desperatus
Ze kunnen wel vijftig keer hun eigen lichaamsgewicht tillen, hebben twee magen en worden gemiddeld maar twee maanden oud. Geen flauw idee wat we bedoelen? We hebben het hier over de mier. De van huis uit theatermaker Dries Verhoeven gebruikte hele koloniën voor zijn installatie Homo Desperatus. Hij bootste ruim veertig rampgebieden uit de recente geschiedenis na waar de duizenden mieren een nieuw bestaan proberen op te bouwen. Denk aan die ingestorte kledingfabriek in Bangladesh of de chaos die de kernramp in Fukushima veroorzaakte. Precies zoals de locals aldaar het leven weer proberen op te pakken, trekt Verhoeven een vergelijking om te zien hoe de mier reageert op zoveel ellende.
Stedelijk Museum, Den Bosch // Kaarten: € 3,50 met je CJP-pas // Open: 11:00 uur tot 17:00 uur // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.