Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Kom naar CJP Serveert op de Parade!
10 JUN 2014 • Door Klaas Bakker • Meer blogs over Festival

Kom naar CJP Serveert op de Parade!

Zweven in de zweefmolen, gelokt worden door zwervende theatergroepen die hun voorstellingen aan de man brengen en voor wie even niets anders meer wil horen, is er de Stille Disco. De Parade weet ieder jaar weer een wereld op zichzelf te creëren en toert ook deze zomer weer langs de vier grote steden.

Ontdekkingsreis

Dat de Parade in Rotterdam begint, vinden wij niet meer dan logisch. Bij CJP vinden we Rotterdam sowieso een onwijs onderschatte bron van creativiteit. Het rondreizende circus van de Parade is namelijk één grote openbaring aan creatievelingen. Zo proberen de acteurs en rondzwervende groepen op het terrein je naar hun voorstelling te lokken. Wees niet bang om een van een koude kermis thuis te komen. De acteurs zijn blind te vertrouwen, de Parade blijft namelijk de leukste plek om nieuwe kleinkunst- en theatertalenten te ontdekken. In de schaduw van die reusachtige Euromast is er in het Museumpark in Rotterdam elke dag weer van alles te beleven. Dat de voorstellingen nooit langer dan een uur duren, noemen wij alleen maar één groot voordeel. Na een dagje Paradeplezier, is het net als met Lowlands. Je blíjft terugkomen.
 
Ons feestje
Op zondag 22 juni presenteren we met trots voor het vierde jaar op rij CJP Serveert op de Parade. Want wij snappen dat je écht niet meer weet welke voorstelling nu het spannendst is, wanneer je door het gigantische aanbod bladert. Daarom maakten wij alvast een keuze en bieden we speciaal voor CJP’ers een avondvullend programma aan. Voor het luttele bedrag van € 15,- krijg je twee door ons geselecteerde topvoorstellingen en gratis toegang tot het terrein. We adviseren om al vroeg het terrein op te gaan, want daar staat het vol met lekkere hapjes en drankjes. Wat dat laatste betreft zijn we de beroerdste niet: het eerste drankje is van ons.
 
Confrontatie
Voor Rotterdam selecteerden we de Sportmonologen van Xsaga en Barbaren van Toneelgroep Oostpool.  Omdat de programmering van dag tot dag verschilt, is CJP Serveert in elk van de vier steden anders. Maar je kunt er blind vanuit gaan dat we kwaliteit serveren. In de voorstelling Sportmonologen staan de (controversiële) verhalen van sporters centraal. Drugsverslaving, dopinggebruik en mislukte carrières. Wij gewone stervelingen zijn niet de enige die hun zwakke momenten kennen. Voor één keer staat de sporter nog eens in de spotlights om zijn/haar kwetsbaarheid te tonen. Wij hopen in ieder geval dat ze weinig onvermeld laten in deze Sportmonologen. De voorstelling kwam tot stand met medewerking van onder andere Edith Bosch, Michael Boogerd, John de Wolf en vele anderen.
 
Gezeik
Met Barbaren laat Toneelgroep Oostpool voornamelijk zien waar Nederlanders pislink van worden. Want als we ergens goed in zijn, is het wel zeiken. Een oudejaarsconference over Zwarte Piet, een baard in een jurk, de overheid, de rijken, de armen. Freek de Jonge zou het niet beter kunnen. We hopen in ieder geval dat ze een mooie felgekleurde tent hebben uitgekozen, want ze beloven dat het zal regenen. Kunnen we daar ook weer over zeiken…

Als jij al zeker weet dat je op zondag 22 juni met ons in het Museumpark in Rotterdam wil zijn, kun je nu al kaartjes kopen voor CJP Serveert. Je krijgt toegang tot het terrein, mag twee voorstellingen bezoeken en van ons krijg je een gratis drankje.  Je mag zelfs iemand meenemen. Op één CJP-pas kun je op de site van de Parade twee kaartjes kopen. Voor alle andere dagen krijg je aan de kassa met je CJP-pas € 4,- korting op de toegangsprijs.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.