Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Holland Festival: Bestiaire d'Amour
20 JUN 2014 • Door Klaas Bakker • Meer blogs over Theater

Holland Festival: Bestiaire d'Amour

Titel Bestiaire d’Amour                
Details Zeventig minuten, zonder pauze. Theatrale lezing/performance door Isabella Rossellini

Waar gaat het over: Lust, liefde en de voortplanting van dieren. Mede door een fascinatie (en een studie) in natuur en biologie is actrice en model Isabella Rossellini al jaren geïnteresseerd in dit onderwerp. Uiteenlopend van slangen en slakken tot bijen en hamsters vertelt Rossellini droogkomisch over de bizarre uitersten in de liefdeslevens van dieren. Haar verhaal wordt ondersteund door een aantal korte videofilms onder de naam Green Porno. Voor het digitale kanaal van het Sundance Festival maakte ze deze films over o.a. voortplanting, verleiding en moederinstinct in het dierenrijk. In prachtige dierenkostuums beeldt ze in knip- en plakdecors uit hoe bijvoorbeeld een aardworm zijn paringsritueel volbrengt. Bestiaire d’Amour is de theaterversie rond deze thema’s.
Wat vonden we er van: Een bij vlagen hilarische voorstelling. De filmpjes zijn zo droog dat je al lachend ook nog wat opsteekt over slijmerige slakkenseks. Het is niet het enige wat we leerden over reproductie in het dierenrijk. Zoals de mannelijke bij, die zijn penis verliest aan een vrouwtje en na de daad sterft. Of hamstermoeders die als het hen zo uitkomt hun eigen, pasgeboren kroost opeten. Rossellini koos er juist voor om de diversiteit van het dierenrijk te laten zien. Ze slaagt er in om deze feitjes niet te serieus en ook zeker niet te lollig over te brengen. De lezing is daardoor interessant en zorgt er ook voor dat je naar huis gaat met het gevoel dat je daadwerkelijk iets geleerd hebt vanavond. Met het urenlange (en soms best ingewikkelde) toneelgeweld wat het Holland Festival te bieden heeft, is Bestiaire d’Amour een luchtig tussendoortje voor de doorgewinterde bezoeker van het festival. Voor de kersverse bezoeker is deze voorstelling ideaal om je Holland Festival-ontmaagding mee te beginnen.
 
Cijfer: 7,5
 
Bestiaire d’Amour is nog op vrijdag en zaterdag (aanvang beide voorstellingen om 20:30 uur) te zien in de Stadsschouwburg in Amsterdam. CJP’ers betalen € 17,50 voor alle rangen.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.