Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP-serveert: De Parade Den Haag
26 JUN 2014 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Festival

CJP-serveert: De Parade Den Haag

Voor theatertijgers is er een grootse programmering aan livemuziek, dans- en theatervoorstellingen. Zweverige types kunnen hun ei kwijt in de zweefmolen. Paradepaardjes die liever geen cultuur snuiven, maar het glas heffen, kunnen hun hart ophalen in cocktailbarretjes met fonteinen. De Stille Disco is tot in de late uurtjes open voor geruisloze dansjes. Kortom: een bont festijn.
Tijdens de Parade in Den Haag kun je met CJP-serveert voor € 15,- naar twee voorstellingen, heb je de hele dag toegang tot het terrein én krijg je een gratis drankje. Op zondag 6 juli 2014 ga je met CJP-serveert naar Who Run The World en George en Eran lossen de wereldvrede op! Deel II.
 
Who Run The World van Stephanie Louwrier& Daria Bukvic
‘Weet je nog toen Beyoncé het toonbeeld van feminisme was? Daar maakten actrice Stephanie Louwrier en regisseuse Daria Bukvic tijdens de Parade in Den Haag met één klap een einde aan.’ Iets in die strekking vertel jij straks aan al jouw vrienden na het zien van Who Run The World. Podiumbeest Stephanie en het aanstormende regietalent Daria inspireerden hun show op het ‘rennende vrouwen’-nummer van de wereldster en zetten daarmee samen een feministische one woman show neer. Met geschoren oksels welteverstaan. Het is een ode aan de vrouw die de regie van de Nieuwe Wereld in handen neemt, om in poëtische termen te blijven. Stephanie en Daria zetten een uniek stuk neer over de vooroordelen en vrouwbeelden van deze tijd. Dit doen ze goedlachs en met een vette knipoog. Mannen, laat je niet afschrikken, jullie zijn ook van harte welkom.
 
George en Eran lossen de wereldvrede op! Deel II van Theater RAST
George en Eran lossen de wereldvrede op. In twee delen. Want het is ook een groots project natuurlijk. Deel één is op Oerol te zien en in 2015 in de Nederlandse theaters. Deel twee van hun oplossingsgerichte combinatie tussen toneel en stand-up, kun jij aanschouwen op de Parade met CJP-serveert. Het geheel wordt afgetrapt met een monoloog uit Hamlet: To be or not to be. De één is vredelievend voor acceptatie en rationele benaderingen ter oplossing van de problemen, terwijl de ander kiest voor fysiek handelen. Dit klinkt ingewikkeld maar het is een soort van ‘one man can change a room’-principe versus ‘niet lullen maar poetsen’-wijsheden. De optimistische Joodse denker en de Syrische pragmaticus werken samen en gaan aan de haal met allerlei oplossingen. Zo komen ze uit bij de grote vraag: is het nobeler om het lot te accepteren of moet je vechten tegen een zee van moeilijkheden? Anyway, de mannen zijn vastberaden het vraagstuk wereldvrede op te lossen. Samen knokken ze tegen het conflict, zichzelf en elkaar. Humor en iets-om-over-na-te-denken in één. Een win-winsituatie dus. Is dat conflict in ieder geval opgelost.
 
Tijdens de Parade in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam krijg je met je CJP-pas € 4,- korting op je toegangsbewijs. Je betaalt dus maar € 3,50 in plaats van € 7,50. Ook krijg je op diverse voorstellingen korting met CJP. Want: zowel zweven als korting geven = leven!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.