Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's wat te doen weekendagenda
27 JUN 2014 • Door Klaas Bakker

CJP's wat te doen weekendagenda

Vrijdag
 Monty Python: A Liar’s Autobiography & More Madness
Biopics zijn vaak saai, eenzijdig belicht en kapot gecensureerd. Voor deze categorie is het advies: gooi ze weg, leg ze opzij en kijk ze vooral niet. Maar als Monty Python om de hoek komt kijken bij een levensverhaal, zijn we de laatsten om te zeggen dat je niet moet kijken. Graham Chapman leeft al 25 jaar niet meer, maar komt in Monty Python: A Liar’s Autobiography & More Madness weer tot leven. De animatiefilm is geen ode, documentaire of slap excuus om te cashen, het is het ruige leven van Chapman, door hemzelf verteld. Voordat hij er een einde aan maakte, sprak hij namelijk nog even snel zijn autobiografie in op een paar cassettebandjes. Seks, drugs, rock ’n roll; Chapman deed alles wat God verboden heeft en het zit in de film met de hilariteit die je van de Python’s gewend bent.
Melkweg, Amsterdam // Kaarten: € 9,- met je CJP-pas // Aanvang: 20:00 uur // Meer info

The Last Waltz + Gavrilo Princip (Holland Festival)
De Teletijdmachine van Professor Barabas is misschien de beste uitvinding die er nooit is gekomen. Honderd jaar terug in de tijd was een eitje voor Suske en Wiske. Beetje jammer dat het alleen maar op papier gebeurde. Vanavond in de Van Gendthallen bij Amsterdam Roest kun je echt een eeuw terug in de tijd. Voorafgaand aan de jubileumvoorstelling van Gavrilo Princip is in dezelfde loods het feest The Last Waltz, compleet in de sfeer van de negentiende eeuw. Je kunt er leren schieten en daadwerkelijk de laatste wals dansen alsof de wereld op het punt staat om in oorlog te raken. Laat je duckface maar thuis, want selfies waren er destijds echt nog niet bij. Tintype-portretten zijn wel heel erg negentiende-eeuw en die vintagelook staat je veel beter dan een paar sensueel getrokken pruillippen.
Van Gendthallen, Amsterdam // Kaarten: € 17,50 met je CJP-pas // Aanvang The Last Waltz: 22:00 uur, jubileumvoorstelling om 23:59 uur // Meer info
 
Zaterdag
Larry Clark – Tulsa & Teenage Lust
Er was een tijd in de vorige eeuw dat je als brave tiener je weekenden nodeloos saai doorbracht in het plaatselijk cultureel centrum. Waarbij het niet spannender werd dan een potje sjoelen en stiekem een gratis glaasje ranja scoren. Totdat de jaren zestig daar een eind aan maakten en een hele generatie opgroeide met een vrijheidsideaal waar we nu nog steeds een beetje jaloers op kunnen zijn. Waar we vrijheid zeggen, bedoelen we in feite alles wat een weldenkend mens niet zou moeten willen. Losgeslagen jongeren namen meer drugs tot zich dan een mens aankan en konden er een behoorlijk vrijzinnig seksleven op nahouden. Fotograaf en filmmaker Larry Clark maakte het allemaal mee en legde het tijdsbeeld vast met zijn camera. De buitenwereld werd opeens met de rauwe realiteit geconfronteerd, zijn foto’s werden instant classics en zorgden voor zoveel opwinding dat fotografiemuseum FOAM er veertig jaar later een hele expo aan gewijd heeft.
FOAM, Amsterdam // Kaarten: € 4,- met je CJP-pas // Open van 10:00 uur tot 18:00 uur // Meer info
 
Giving it Dub ft. Mala
Doodzonde vinden we de aanstaande verhuizing van Doornroosje in Nijmegen. Begrijpen doen we het, de zaal is niet echt meer van deze tijd, maar de hang naar nostalgie blijft toch een beetje kleven. Gelukkig verandert er aan de programmering niks en kunnen we straks in het nieuwe pand uit onze dak blijven gaan. Voor het zover is, kun je nog één keer in het karakteristieke gebouw aan de Groenewoudseweg je sokken uit de schoenen dansen. Of de vouw uit je broekspijpen laten wapperen, want vanavond is Mala te gast op Giving it Dub. Deze Britse rasta-dude is een grootheid op dub-gebied en een meester in de wereld van lage bassen. Hang niet te veel achterover in de bas en dans alsof het je laatste avond in Doornroosje is.
Doornroosje, Nijmegen // Kaarten: € 12,80 aan de deur met je CJP-pas // Aanvang: 23:00 uur // Meer info
 
Zondag
Mauritshuis
Het eind van je weekend is nabij en in plaats van een dagje helemaal niets kun je vandaag een museumbezoekje plannen. Dat komt perfect uit, want het Mauritshuis is na twee jaar verbouwen weer open. Het voormalige stadspaleis was sowieso al een tijdje te klein voor alle topstukken uit de Gouden Eeuw. Mocht je er al eerder zijn geweest, dan herken je de indeling bijna niet meer, zoveel hebben ze veranderd. Alle schilderijen zijn netjes teruggeplaatst. De werken van Rembrandt, Frans Hals en Paulus Potter hangen weer op hun vertrouwde plek. Het pronkstuk van de collectie, Vermeer’s Meisje Met De Parel ,zijn ze uiteraard niet vergeten en blijft een must-see voor elke kunstliefhebber.
Mauritshuis, Den Haag // Kaarten: € 11,- met je CJP-pas // Open van 10:00 uur tot 18:00 uur // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.