Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's wat te doen weekendagenda
13 JUN 2014 • Door Klaas Bakker

CJP's wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Zuid-Afrika is een land met veel problemen. Apartheid kennen we als het grootste probleem van allemaal, op de voet op de voet gevolgd door armoede, aids en geweld. Klinkt als een land waar wel een verhaal in zit, zou je zeggen. De Franse schrijver Caryl Férey dacht precies hetzelfde en wist deze onderwerpen in een bloedstollend verhaal te verwerken. Het resultaat (Zulu) werd een bekroonde bestseller, daarna verfilmd en vertoond als slotfilm op het filmfestival in Cannes vorig jaar. Vanaf deze week is de verfilming, die City of Violence heet, gelukkig ook in ons land te zien. 
Verschillende bioscopen in het land // Kaarten: prijzen verschillen per bioscoop, maar altijd € 1,- of € 2,- euro korting met CJP-pas // Aanvang: verschilt per bioscoop // Meer info 

Ze omschrijven zichzelf als de vijf beste solisten op hun eigen toneelgebied en ze noemen zichzelf De Elite. Niet echt bescheiden. Toch wil je theaterrevue De Elite gaan zien. Al was het maar omdat de vijf ego’s alles van zichzelf geven en buiten de gebaande paden treden. Wist jij bijvoorbeeld dat comedian Daniel Arends ook een begenadigd pianist kan zijn? Deze theaterrevue verbindt de vele vormen van het toneel tot één geheel dat je wat ons betreft gezien moet hebben. Dit weekend is de laatste kans om deze voorstelling te zien, hierna gaan de vijf solisten weer ieder hun eigen weg. 
Stadsschouwburg Utrecht // Kaarten: € 17,- met je CJP-pas // Aanvang: 20:00 uur // Meer info
 
Zaterdag
Deze is speciaal voor de fotografietalenten onder onze CJP’ers. Fotografiemuseum FOAM organiseert speciaal voor jullie een fotoworkshop onder begeleiding van een ervaren museumdocent. Voor deze workshop hoef je niet de straat op, het gaat dit keer om het maken van portretten. Om alvast een beetje in de stemming te komen, krijg je eerst een rondleiding door het museum. Daarna mag je zelf aan de slag om de mooiste portretfoto van de dag te maken. Normaal betaal je € 50,-, maar speciaal voor CJP’ers kun je deze workshop voor maar twee tientjes volgen. Een eigen camera is niet per sé nodig, maar als je er zelf eentje hebt, mag je hem natuurlijk altijd meenemen. Meld je wel even aan op de website van FOAM.
FOAM, Amsterdam // Kaarten: € 20,- met CJP-pas // 11:00 uur tot 13:00 uur // Meer info 
 
Komende zaterdag gaan de leesclubs van het Das Magazin Festival weer los op diverse locaties in Amsterdam.  Helaas is dat evenement tot op de laatste schrijver uitverkocht, maar dat wil niet zeggen dat er niet gefeest mag worden. In Café Roest is namelijk de officiële afterparty van het festival. Dat schrijvers kunnen feesten bewijzen ze elk jaar wel weer op het Boekenbal, dus er is geen reden om weg te blijven. Ga met je voetjes van de vloer en neem een boek mee. Je oude, gelezen boeken kun je namelijk weer inruilen voor nieuwe. 
Roest, Amsterdam // Kaarten: € 5,- aan de deur met CJP-pas // Aanvang: 22:30 uur // Meer info

Zondag
Winnaars van Grote Prijzen zetten we maar al te graag in het zonnetje. Of dat nu de Grote Prijs van Nederland, Lutjebroek of Rotterdam is. Graag willen we voor die laatste stad de aandacht vestigen op Bellita Carol, winnares van de jury- en publieksprijs van de Grote Prijs van Rotterdam. Een bijzondere prestatie voor de goedlachse Rotterdamse. Wat haar muzikaliteit betreft haalt ze de mosterd bij Alicia Keys, Mary Mary en Ella Fitzgerald, maar ze doet dat op zo’n wijze dat ze haar originaliteit ruimschoots behoudt. Muzikaal ligt het allemaal tussen gospel, neo-soul en jazz, ideaal om je zondagmiddag mee door te brengen.
Bird, Rotterdam // Kaarten: € 7,- met CJP-pas // Aanvang: 15:30 uur // Meer info 
 
Kunstenaar Paul Noble is een beetje een rare vogel. Paul houdt van groots en meeslepend en wij zijn wel de laatste om daar iets verkeerds over te zeggen. Op gigantische muurtekeningen creëerde hij een eigen wereld, Nobson Newtown genaamd. Tot in de kleinste details uitgewerkt tekende hij voornamelijk over poep, seks en gebouwen, in de vorm van een zelf ontwikkeld lettertype. Een beetje vreemd inderdaad, maar je zult zien dat je langer blijft kijken dan je van te voren had bedacht. Zijn tekeningen waren over de hele wereld verspreid, maar Museum Boijmans van Beuningen heeft meer dan twintig werken bij elkaar gebracht voor deze tentoonstelling. 
Boijmans van Beuningen, Rotterdam // Kaarten: € 10,- met CJP-pas // Open van 11:00 uur tot 17:00 uur // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.