Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
24 uur in de trein naar Exit
18 JUN 2014 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Festival

24 uur in de trein naar Exit

In 24 kun je heel veel doen. Zoals de alle avonturen van Jack Bauer op je iPad bekijken, met slaappillen en een deken in de foetushouding liggen of non-stop uit het raam staren. Maar je kunt je tijd ook nuttig besteden. Enter: CJP's trein to-do list.
 
1. Je treinburen ontmoeten is van levensbelang, want deze mensen zijn je eerste vrienden tijdens deze onvergetelijke trip. Dus schud die handjes, deel je Fruittella en vraag naar welke bands zij het meeste uitkijken. Dit is het begin van een bijzondere vriendschap.
 
2. Er is niets lekkerder dan live meezingen met liedjes die je van begin tot einde kent. Leer dus een willekeurig liedje uit je hoofd, bij voorkeur van één van de artiesten die tijdens Exit optreedt.
 
3. Leer jezelf een truc. Van jongleren tot goochelen. Deze skills kun je het hele festival gebruiken, want zo heb je iets in huis om je nieuwe vrienden mee te entertainen.
 
4. Lees een boek. Oké, misschien is een heel boek wel iets te veel van het goede in verband met reisziekte en sociaal isolement. Maar een paar hoofdstukjes kan best. Of kies voor een comic.
 
5. Treinsurfen. Al moet je dan wel kundig elektriciteitskabels kunnen ontwijken.
 
6. Hang als een hond uit het raam, laat de wind in je gezicht blazen en flapper met je wangen.
 
7. Begin een vlammende treinromance.
 
8. Schrijf een kort verhaal. Dit zal het begin vormen van jouw bloeiende carrière als verhalenschrijver. Mensen zullen jou kennen als die persoon die de wereld over gaat en elke treinreis een nieuw meesterwerkje aflevert.
 
9. Haal een historische highscore in Fruit Ninja.
 
10. Maak je eigen bucket-list met dingen die wilt doen voordat je dood gaat. Of vrolijker: voordat je in Servië aankomt. 
 
11. Schrijf een brief aan een bijzonder persoon, stop deze bij aankomst in een fles en gooi deze in de Donau.
 
12. Leer een paar woorden in het Servisch zodat je met locals kunt kletsen tijdens je verblijf. 
 
13. Maak een tekening van de persoon naast je.
 
14. Stop met roken. De eerste vierentwintig uur zijn het zwaarste. Tegen de tijd dat jij in Servië bent aangekomen, ben je daar al overheen.
 
15. Slapen in een trein is gegarandeerd oncomfortabel. Gebruik deze tijd om ’s werelds meest comfortabele slaap pose allertijden te ontwikkelen. En wordt later rijk van je idee.
 
16. Luister een heel album (van een Exit band) van begin tot eind.
 
17. Photobomb een treinselfie. 
 
18. Bedenk een dansje. Dit wordt de rest van het festival jouw signature move.
 
19. Een treinreis vergt veel van je lijf. Trommel je medereizigers op om een paar zonnegroeten en downward facing dogs in het gangpad te doen. Namasté.
 
20. Maak een uitgebreide planning van alle artiesten die je graag wilt zien tijdens Exit. Zo weet je zeker dat je niets mist. 
 
21. Bespreek met je vrienden een strategie over wat te doen als jullie elkaar 'links vooraan bij die ene paal' toch niet kunnen vinden.
 
22. Neem witte T-shirts mee en customize deze in festivalsferen.
 
23. Geef een acapella/karaoke/luchtgitaarperformance.
 
24. Weet je nog, vroeger? Als je dan van een schoolreisje terug kwam, ging je onder de bank liggen. Zo leek het nét alsof de bus leeg was en schrokken je ouders zich kapot. Tijd voor een kindertijdherbeleving. Ga onder een treinstoel liggen. Of: zing uit volle borst reisklassiekers als ‘hey buschauffeur (conducteur) de hele bus (trein) moet plassen!’ en ‘de wielen van de bus (trein) gaan rond en rond.’ Gegarandeerd lol.
 
De terugweg
Na vier nachten lang losgaan op bands en dj’s in het 17e-eeuwse fort, de zon zien opkomen in de Dance Arena en door festivaltunnel kruipen ben je hoogstwaarschijnlijk uitgeteld. Daarom mag je de terugweg een Jack Bauer, slaapcoma of naar-buiten-kijk wildcard inzetten. Zo zijn we dan ook wel weer.
 
Met je CJP-pas krijg je € 33,- euro korting op het Exit Basic Package. Je betaalt dan € 122,-. Je kunt ook kiezen voor € 80,- korting op Exit Adventure. Je betaalt dan € 315,-. Daar zit je festivalticket, de camping en je interrail treinkaart ook bij inbegrepen.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.