Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Kent u deze nog?
14 MEI 2014 • Door Harm Teunisse • Meer blogs over Muziek

Kent u deze nog?

Afrojack.
Oftewel Nick van de Wall, draait intussen alweer een jaar of tien mee. Hij stond dit jaar nog net in de top tien populairste dj’s van het Britse tijdschrift DJ Magazine op nummer negen. Zijn eerste release dateert alweer uit 2004, toen hij als 18-jarig broekie In Your Face uitbracht. Een toepasselijke titel voor een weinig subtiele maar puike eerste plaat.

Fedde Le Grand

Hoe begin je aan een dj-carrière als je puber bent en nog niemand je wil boeken? Dan begin je een drive-in show. DJ-booth bouwen, paar stroboscoopjes en zo’n rek met gekleurde lampen ophangen. Geen 14-jarige die zal klagen dat je nog geen LED-walls mee hebt genomen naar hun schoolfeest in Vleuten. Maar Fedde Le Grand bleef niet hangen in de drive-in, hij werd al snel resident van De Danssalon in Eindhoven en reist inmiddels de hele wereld over. En wat in 2004 begon met een heel gemiddeld houseplaatje inclusief tamelijk clichématige vocals, is nu op het punt van Michael Jackson. Letterlijk, want Fedde heeft net een officiële remix van Love Never Felt So Good uitgebracht. Dan ben je geen kleintje meer.

Laidback Luke

Inmiddels een van de veteranen uit de Hollandse dancescene, die in 1998 zijn eerste release uitbracht. Double O heet de track, maar we kunnen deze helaas nergens online vinden... Als jij hem weet te vinden sturen we je een doos Snickers! Laidback Luke, bij zijn familie beter bekend als Lucas van Scheppingen, begon al vroeg met platen produceren op een oude rammelbak van een pc, maar toen hij werd aangespoord door dj Dobre om door te pakken, was het hek van de dam. En dan sta in je in ene twintig jaar later met je handjes in de lucht te knallen achter draaitafels op de grootste feesten. Pretty awesome.

Ben Sims

Deze oude Engelse rot pompt al meer dan vijftien jaar technobeukers uit zijn studio. En waar zijn techno nu een rollende, evoluerende massa is, klinkt zijn Nineties-techno misschien een beetje, durven we het te zeggen, ja dat durven we… ouderwets in de oren. Maar hey, op de (illegale) raves die destijds door heel Groot-Brittannië plaatsvonden hoorde je er niemand met klapperende kaken over klagen, dus wie zijn wij om daar over te beginnen.


Oliver Koletzki

Oliver Koletzki werd geboren in het Duitse Braunschweig en heeft inmiddels zoals het een dj betaamt Berlijn als uitvalsbasis. Hij staat bekend om zijn groovende sets, maar begon ooit als hiphop-producer. Zijn eerste release Der Mückenschwarm lag al twee jaar als B-kantje in platenbakken te sudderen tot Sven Vath en Pete Tong hem in handen kregen en tot ‘plaat van 2005’ bombardeerden. En toen ging het hard met de jongen die zijn eerste hitsingle produceerde na een lange nacht doorhalen in de Berlijnse club Watergate.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.