Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De Zwarte Cross: dit MOET je zien
27 MEI 2014 • Door Judith Zijp • Meer blogs over Festival

De Zwarte Cross: dit MOET je zien

Dit enorme festival heeft een programmaboekje dat zeker negentig pagina’s telt. Omdat dit best flink is, selecteren wij alvast de leukste eruit. Komt ‘ie.

Crystal Fighters
Wij waren zeer verheugd toen we deze naam zagen staan. Deze Spaans/Engelse band is namelijk awesome met de hoofdletters A, W, E, S, O, M en E. De muziek van dit vijftal werkt als een soort muzikale anti-depressiva, want alles wat zij maken schreeuwt blijheid, dansen en zomer. Komt dus goed uit op een festival waar precies die drie dingen centraal staan. (Dag nog onbekend)
 
Amsterdam Klezmer Band
De heren van de Amsterdam Klezmer Band zijn de rocksterren onder de klezmer bands. Waar anderen braaf hun repertoire afwerken op Joodse bruiloften, breekt de Amsterdamse variant menige festivaltent af met hun opzwepende volksmuziek. Blijkbaar kan de organisatie van Zwarte Cross er wel eentje missen, want het staat buiten kijf dat ze dit in Lichtenvoorde weer gaan doen. (Dag nog onbekend)

Airbourne
Je bent in de Achterhoek op het grootste motorcross festival ter wereld. Het zou een beetje raar zijn als hier alleen maar zoetsappige hippie-acts het podium betreden. Dat vindt de organisatie ook, en daarom boekten ze Airbourne. Deze Australische hardrockband klinkt als Bon Jovi met een heleboel speed in hun mik. Onze Airbourne-verwachtingen zijn dus hooggespannen. (Dag nog onbekend)
 
Jovink
Uit betrouwbare bron (de directeur himself) hebben we begrepen dat je dit MOET gaan zien. Deze band is de traditionele afsluiter van het festival en elk jaar staan er weer 60.000 man voor het podium te springen alsof hun leven er vanaf hangt. Volgens meneer de directeur is de sfeer die dit met zich meebrengt zo goed dat het met geen pen te beschrijven is. Ook niet met een toetsenbord trouwens, dus dat gaan we dan ook maar niet proberen. (27 juli)

College Achterhoekse etiquette
De Achterhoekers zijn naar eigen zeggen een behoorlijk succesvol volk. Veel succesvoller dan de rest van Nederland. Bij het College Achterhoekse Etiquette leer je waarom de mensen uit deze streek zo goed zijn, maar vooral ook hoe jij net zo kunt worden als zij. Je leert bijvoorbeeld hoe je je Achterhoekse liefje ten huwelijk moet vragen zonder ‘dacht het niet’ als antwoord te krijgen. Ook essentiële zaken als ‘hoe bier te drinken met nieuwe schoonouders’ en ‘wie geeft wanneer een rondje?’ komen voorbij. Best wel belangrijk om dit te weten als je drie dagen lang in de hol van de leeuw bivakkeert als wester-, noorder- of zuiderling. (26 juli in de Theaterweide Tipi van 15:30 uur tot 16:00 uur en 27 juli van 14:30 uur tot 15:00 uur)
 
Maxim Hartman
Op de site van de Zwarte Cross staat een uitermate cryptische beschrijving van de theatershow van Maxim Hartman. Het komt er op neer dat niemand echt weet wat hij gaat laten zien op 26 en 27 juli. Niemand, behalve Maxim. Normaal zouden we zo’n vage act niet opnemen in ons pre-blog, maar omdat het Maxim Hartman is maken we een uitzondering. Iedereen die ooit Rembo & Rembo of Omroep Maxim heeft gezien, weet dat werkelijk álles dat deze man doet grappig blijkt te zijn. (26 juli in de theatertent 19:00 uur tot 19:30 uur en 27 juli theatertent 14:00 uur tot 14:30 uur)
 
De Eefje Wentelteefje Theatershow
Eefje Wentelteefje is de poppenprinses uit het voormalige VPRO-programma De Eefje Wentelteefje TV Show. Voor wie dat nog nooit gezien heeft: je mist écht wat. Eef is namelijk de meest droogkomische pop die je ooit mee hebt gemaakt. Ook heeft ze een enorm raptalent, een beetje vergelijkbaar met dat van Tupac. Volgens de laatste berichten zal ze zowel haar komische als muzikale talent ruimschoots laten zien tijdens De Eefje Wentelteefje Theatershow. (27 juli in de theatertent 12:00 uur tot 12:30 uur en op het buitenpodium van 14:00 uur tot 14:30 uur)
 
Na het lezen van dit lijstje wil je natuurlijk meteen kaartjes kopen voor de Zwarte Cross. Dat kan hoor, met veel CJP-korting zelfs. Kun je óók nog een heleboel andere geweldige namen zien, zoals Go back to the zoo, Babylon circus, La Pegatina en Don Diablo.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.