Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's wat te doen weekendagenda
30 MEI 2014 • Door Harm Teunisse

CJP's wat te doen weekendagenda

Vrijdag 30 mei

Art of the Brick
Als je reizende expositie bestaat uit vier miljoen losse onderdeeltjes, heb je als kunstenaar (en als museum) een beetje een probleem. Daarom besloot Nathan Sawaya dat hij zijn levensgrote Lego-beelden maar beter aan elkaar kon lijmen. Het resultaat is er niet minder om. Sawaya heeft met indrukwekkende precisie onder andere De Schreeuw van Edvard Munch en Michelangelo’s David nagemaakt. Er gaan zo’n 80.020 legoblokjes in zijn zes meter lange T-Rex skelet en hij creëerde  fascinerend eigen werk. Het allermooiste: je kunt zelf ook losgaan in een grote bak met legoblokjes. Hvor fantastisk!
Amsterdam Expo // Kaarten: € 15,- tot € 17,- met CJP-pas // Tijd: 09:00 – 18:00 uur // Meer info

Shirley: Visions of Reality
Deze week gaat Shirley: Visions of Reality in première, een film van de Oostenrijkse regisseur Gustav Deutsch, waarin hij de iconische schilderijen van kunstenaar Edward Hopper recreëert op het witte doek. Ook als de naam Edward Hopper je niks zegt, weten we zeker dat je zijn schilderijen wel eens bent tegengekomen. In Shirley: Visions of Reality volgen we de jonge geëngageerde actrice Shirley van de roerige jaren dertig tot en met de sixties. Het verhaal is echter volledig ondergeschikt aan het schitterende palet dat Deutsch je voorschotelt. Hoppers minimalistische composities, zijn liefde voor scherpe, diagonale lijnen en de typische kleuren zijn exact nagebootst. Een visueel feestje om met een open mind in te duiken.
Verschillende bioscopen door heel Nederland // Kaarten: prijs verschilt per bioscoop, maar altijd € 1,- tot € 2,- korting met CJP-pas // Tijd: verschilt per bios // Meer info
 
Zaterdag 31 mei

De verleiders: De val van een super-man
Als je met creatief rekenwerk, BV’s rondschuiven en schemerige constructies optuigen als bedrijf miljoenen euro’s extra kunt verdienen, is het dan gek dat het gebeurt? Het antwoord op die vraag laten we aan jou, maar hoe dit spelletje door Ahold werd gespeeld, is zaterdagavond te zien in het De La Mar. Daar speelt nu het tweede deel van De Verleiders, over de grootste boekhoudfraude ooit bij Ahold (beter bekend als de jongens achter de Appie om de hoek). Zij gingen in no time van jaarcijfer-jubelstemming naar headfirst in de shit toen van onder de prachtige bedrijfsresultaten een beerput aan fraude open werd getrokken. Laat het woord ‘boekhoudfraude’ je niet afschrikken, De Verleiders is absoluut geen droge kost, met energiek en humoristisch spel van o.a. Victor Löw en Han Römer.
De La Mar, Amsterdam // Kaarten: na 16:00 krijg je met CJP 50% last minute korting op de voorstelling van die dag // Tijd: 20:30 // Meer info
 
 
How To
Iedereen heeft kennis, tips en weetjes om te delen. Ook jij kent simpele oplossingen waar anderen geen weet van hebben. Zo’n tip hoeft niet uitgewerkt te worden tot een lang verhaal, of een compleet YouTube-kanaal. Een filmpje van precies zestig seconden blijkt precies genoeg om uitleg te geven én de aandacht van de kijker bij de les te houden. Man-van-de-details Hans Aarsman, je kent zijn foto-analyses misschien uit De Wereld Draait Door en de Volkskrant, trapt af met een filmpje over hoe je je handen schoon krijgt na het repareren van een fiets. Met het project ‘To How To’  roept hij iedereen op een filmpje met een tip in te leveren, iets dat anderen wellicht over het hoofd zien. Geen revolutionaire raad of grootse adviezen, maar huis-, tuin- en keukentips die het leven net wat makkelijker of leuker maken. De gehele verzameling tips and tricks wordt vanaf zaterdag 31 mei getoond in De Pont.
De Pont, Tilburg // Met je CJP-pas krijg je gratis toegang // Tijd: van 11.00 - 17.00 // Meer info
 
Zondag 1 juni

Jennah Bell
In haar tienertijd werd ze al uitgenodigd op een zomercursus van de Grammy Foundation. Ze was krap twintig toen ze werd toegelaten op de prestigieuze Berklee College of Music in Boston en één van haar docenten was niemand minder dan Paul Simon. Dan kun je wel stellen dat Jennah Bell een soultalent is. In 2013 wekte ze onze nieuwsgierigheid al op North Sea Jazz met een hele fijne akoestische sessie op Radio 6. Jennah speelt soulvolle alternative met invloeden uit jazz, dub, soul en indie en een onsje hiphop. Ze tourt al enige tijd op haar ep Early Bird en zondag staat ze voor een middagconcert in die andere Bird, onze favoriete jazztent in Rotterdam! De perfecte kickstart van je zondag. Of afsluiter van een heftig weekend. Hoe je het zelf inricht.
Bird, Rotterdam // Kaarten: € 9,- met je CJP-pas // Deur open: 13:00, aanvang: 15:30 // Meer info
 
As
Kijk, dit vinden we spannend: de jonge theatermaker annex schrijver Sytze Schalk probeert barrières te doorbreken met zijn ‘transmediale’ toneelstuk As. En met transmediaal bedoelen we dat het stadje waar zijn anti-boy-meets-girl-verhaal zich afspeelt, Deze Stadje genaamd, ook online is te volgen. Sterker nog, hij heeft een enorme VVV-achtige website ontwikkeld, inclusief messageboard, waar je je als bezoeker voor of na de show je kan mengen in het verhaal. Als je op de site een karakter inbrengt dat interessant genoeg is, zou hij of zij zomaar eens terug kunnen komen in het stuk. Interactief toneel anno 2014, wij zijn benieuwd!
Theater aan het Spui, Den Haag // Kaarten: € 11,50 met je CJP-pas // Aanvang: 20:30 // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.