Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s wat te doen weekendagenda
23 MEI 2014 • Door Martine Bakker

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag
De prostitueebezoekende Richard Gere predikte ooit in een beroemde film over een mooie vrouw: ‘De eerste reactie van mensen op opera is dramatisch. Je houd ervan of je haat het. De liefde blijft altijd. De haters zullen het misschien ooit waarderen, maar het zal nooit een onderdeel van hun ziel worden.’ Weet je wie ook geen ziel had? Stalin. Ontdekt tijdens het stuk Soselo in Siberia jouw inner-opera-liefhebber. Tijdens de Rotterdamse Operadagen speelt het verhaal dat geïnspireerd is op deze dictator.
Rotterdamse Schouwburg / Kaarten: € 8,50,- met CJP-pas / Tijd: 20:30 uur / Meer info

Liefhebbers van Japanse animatie razen vanavond met kosmische snelheden naar de Melkweg voor de film The Wind Rises. Logisch. Aziatische cartoons zitten doorgaans vol grote mensen vertier. Japanners houden namelijk wel van geweld en ontblote voorgevels in hun tekenfilms. Dit prijzenkanon is net een tikkie anders dan gebruikelijk. Een jongetje wilt graag vliegtuigontwerper worden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tip: geniet sabbelend op edamame boontjes van dit visuele meesterwerk.
Melkweg / Kaarten: € 8,- met CJP-pas / Tijd: 19:00 uur / Meer info

Zaterdag
Theatraal sta je een conversatie van gisteren te overdenken. Voor de spiegel. Hardop. Met neptranen. Vol overgave oefen je op zinnetjes die je in het vervolg zal gebruiken tegen de uitsmijter.  Als hij je opnieuw met spierbalformaat ‘Popeye’-armen de club uitzet. Wat je ook kunt doen: naar een theaterfestival gaan en de dramatiek overlaten aan de professionals. Hier kun je bier drinken op een zitzak en tot je hipster-zelf komen met biologische maaltijden. Een breed scala aan (inter)nationale choreografen en theatermakers laten tijdens het SPRING festival hun talent zien.
Spring  Utrecht / Kaarten: tot € 12,50 CJP-pas / Tijd: 11:00 uur / Meer info
 
Giel Beelen kan dan misschien 198 uur radio maken, de legendarische dj Joost van Bellen (bijna naamgenoot) blaast op dit rauwe feest ook een zeldzame zes uur durende solo-set uit zijn spiekers. Wij vinden: Guinness World Records-waardig. Terwijl je staat te housen kun je gelijk een paar donkere pinten weghakken. Dit is de eerste editie van RAUW in de Tolhuistuin. Even met het pontje vanaf Amsterdam Centraal naar de overkant. Hoppa. Op naar het urban walhalla. Een plek die zelfs door de BBC is opgepikt. Kan je ook weer zeggen dat je daar bent geweest.
Tolhuistuin in Amsterdam / Kaarten: € 2,50 korting op je kaartje in de voorverkoop met CJP-pas / Tijd: 23:00 uur / Meer info
 
Zondag
Hoofpijn? Nee joh: je hersenen zijn bezig alle awesome herinneringen van gisteravond te verwerken. Noem het spierpijn. Oh ja, dat moment waarop het een goed idee leek om poedeltje naakt aan een kroonluchter te hangen. En je baas in die foto te taggen. Pijnlijk. Misschien in zo’n situatie  toch handig om dan even langs het Logos Festival te gaan. Kun je direct Maxim Hartman’s ‘beter leren liegen’- tips ter harte nemen. Dit wordt jouw scenario: je dood gewaande tweelingzus probeerde in een nude bodysuit de nieuwe clip van Sia te imiteren. Dit ging per ongeluk viral.  Jij weet van niets. Mocht dit mislukken? Je kun op dit letterkundige festival ook tekstuele inspiratie op doen voor sollicitatiebrieven.
Logos Festival - De balie & De Krakeling/ Kaarten: € 2,50 korting op bijna alle voorstellingen met je CJP-pas / Tijd: 10:30 uur / Meer info

Londen: naast de stad van de rode dubbeldeksbussen, een groot reuzenrad en levende standbeelden met bontmutsen - ook het Mekka van hebberige bankiers. Dus: ben je tegen hebzucht en vóór wulpse zangeressen die ‘You can’t hurry love’ zingen? Dan is de expo Don’t support the greedy in het MMKA echt iets voor jou. De kunstenares Esiri Erheriene-Essi exposeert hier met haar schilderijen. Met rauwe, schetsmatige (niet vochtige) streken smukt zij lijnen op het doek die gebeurtenissen uit het heden en verleden aandikken. Pussy Riots, the Supremes en dus die Engelse bankiers. Ze komen allemaal voorbij.
Het Museum voor Moderne Kunst Arnhem / Kaarten: € 4,- korting met CJP-pas / Tijd: 11:00 -17:00 uur / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.