Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s wat te doen weekendagenda
16 MEI 2014 • Door Judith Zijp

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Ticket to the Tropics: in eerste instantie werden we niet heel enthousiast van de titel van dit Paradiso-feestje.We worden regelmatig badend in het zweet wakker als Gerard Joling’s gelijknamige hit in onze dromen opdoemt. Gelukkig leerde het fenomeen research ons dat deze clubavond om alles behalve dit liedje draait. In tegendeel.Tijdens Ticket to the Tropics klinkt alleen maar zwoele samba, funk en afrobeat. Dat maakt dit feest een echte aanrader voor mensen met verkrampte bilspieren, want na dit feestje zul je daar geen last meer van hebben.
Tolhuistuin in Amsterdam / Kaarten: € 7,50,- met CJP-pas / Tijd: 23:00 uur / Meer info
 
Stel, je bent 27 en het spannendste wat je ooit hebt gedaan is in een vreemde bui eten bij een Ethiopisch restaurant met een gekke naam. Dan wil je vast wat meer met je leven. Robyn Davidson in elk geval wel. In 1977 doorkruiste zij samen met haar vier kamelen en hond de Australische woestijn. Zij schreef hier het boekTracks over. John Carran verfilmde het verhaal in 2013 en het resultaat is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Ook vanavond draait ‘ie weer volop, dus hup, naar de bioscoop.
Verschillende bioscopen door heel Nederland / Kaarten: prijs verschilt per bioscoop, maar altijd € 1,- tot € 2,- korting met CJP-pas / Tijd: verschilt per bios / Meer info
 
Zaterdag
Museumnacht-fetisjisten: jullie kunnen weer los dit weekend. Leiden is the place to be deze zaterdag. Verschillende musea in de sleutelstad gooien hun deuren open op heel onchristelijke tijden. Gelukkig ligt Leiden niet in de bible belt, dus is het oké om na tienen te kijken naar opgezette foetussen in het Boerhaave. Als je niet into ongeboren babylijkjes bent, kun je ook een van de andere musea bezoeken, zoals het Japanmuseum Sieboldhuis.
Verschillende musea in Leiden / Kaarten: € 12,- voor een passé-partout met de CJP-pas / Tijd: 20:00 uur-01:00 uur / Meer info
 
Je bent in een oud hotel waar alles en iedereen er raar uitziet en zich dito gedraagt. Je wilt weg, maar waar ooit de ingang zat, zit nu geen uitgang meer. Bedenkers van veel te enge kinderseries zien in bovenstaande beschrijving een uitstekend scenario, maar zij zijn niet de enige. Ook Michiel de Regt, de regisseur van het Orkater’s Op de bodem, doet dit. Gelukkig ontaard dit stuk niet in een ordinaire moordpartij. Op de bodem blijft een boeiend en vooral mysterieus toneelstuk. Hoe dit mysterie uiteindelijk eindigt zie je zaterdagavond in de Stadsschouwburg de Oosterpoort in Groningen.
De Oosterpoort in Groningen / Kaarten: € 9,50 met CJP-pas / Tijd: 21:00 uur- 22:35 uur / Meer info

Zondag
In de jaren tachtig klassieker Ghost Busters jaagden drie uitgerangeerde psychiaters op lastige geesten. Dit zou zomaar de favoriete film van de Japanse fotograaf Daisuke Yokota kunnen zijn, want zijn werk lijkt op een fotografische spokenjacht. De plaatjes die hij schiet zitten vol wazige gedaantes en mysterieuze vlekken, die hij zelf creëert dankzij zijn experimentele ontwikkeltechnieken. Als je deze zondag naar Foam in Amsterdam gaat, kun je zijn fascinerende en spooky werk met eigen ogen zien.
Fotomuseum Foam in Amsterdam / Kaarten: € 7,- met CJP-pas / Tijd: 10:00 uur- 18:00 uur / Meer info
 
We vermoeden dat op moment van schrijven minstens negen Ieren genaamd Mark O’Reilly ergens op de wallen stoned naar een banaan aan het kijken zijn. Over deze Marken gaat dit stukje niet, dit stukje gaat over Mark O’Reilly de folkzanger. Op 28 maart bracht hij zijn nieuwste album Human Herdings uit. Deze plaat staat vol lieflijke folkliedjes die perfect passen bij een luie zondag. Dat we gelijk hebben zul je zien als je zondag naar Bird in Rotterdam komt. Daar treedt hij namelijk op.
Bird in Rotterdam / Kaarten: € 8,- in voorverkoop of € 10,- aan de deur met CJP-pas / Tijd: 15:30 uur / Meer info 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.