Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s wat te doen weekendagenda
09 MEI 2014 • Door Judith Zijp

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Midden jaren tachtig hing George Michael in de clip van Club Tropicana nonchalant aan de rand van het zwembad. Al je hele leven wacht je op net zo’n George-moment. Vandaag is die dag eindelijk aangebroken. Tijdens Bungalente in CenterParcs De Eemhof mag je zo lang quasi-ongeïnteresseerd aan het zwembad liggen als je wilt. Als je dat eindelijk zat bent, kun je meteen door naar het tennistoernooi of een van de speurtochten. Je snapt het, Bungalente is een soort kinderfeest voor volwassenen, overgoten met lekker veel Club Tropicana-saus.
CenterParcs De Eemhof in Zeewolde / Kaarten: kortingen verschillen per bungalowtype / Tijd: van 9 t/m 11 mei / Meer info
 
Tegenwoordig kijken we er niet meer van op als een huismoeder een Dries Roelvink-portret op haar buik heeft getatoeëerd. Dat was vroeger anders. Toen had je alleen een tattoo als je op de ledenlijst van de Hells Angels stond. De film Tattoo Nation draait vanavond in de Melkweg en laat zien hoe het eens zo rebelse plakplaatje veranderde in een algemeen geaccepteerd iets. Verschillende beroemde tatoeëerders komen aan het woord, waaronder onze eigen Henk Schiffmacher. Voordat je naar deze film gaat, kun je de expo Tat Too bezoeken in diezelfde Melkweg. Dit kost je 0,0 euro en hiervoor krijg je toffe foto’s die Krijn van Noordwijk maakte van de getatoeëerde medemens.
Popodium Melkweg in Amsterdam / Kaarten: € 8,- met CJP-pas / Tijd: 21:15 uur / Meer info
 
Zaterdag
Staat er op zaterdagavond een twerk -of daggersessie gepland? Schrap die als de sodemieter uit je agenda. Het is zaterdag tijd voor de eerste editie van de Rotterdamse Woordnacht. Negentig bekende auteurs, zoals Raoul de Jong en Ernest van der Kwast, vertellen hun leukste verhalen op meer dan dertig locaties in de stad. Bekkenbodemgymnastiek kun je nog je hele leven doen, maar zoveel toffe schrijvers op één avond? Dat is een unieke kans om je literaire thermometer weer positief uit te laten slaan.
Verschillende locaties in Rotterdam / Kaarten: € 12,50 met CJP-pas, dit ticket is geldig voor alle programmaonderdelen / Tijd: 19:15 uur tot 00:30 uur / Meer info
 
Schrijver Ödön Von Horváth (nee, die kennen wij ook niet) schreef in 1932 Geloof liefde hoop, een kleine dodendans. Dit is een uitermate zwartgallig boek over hoe de jonge, naïeve Elisabeth probeert te overleven in een wereld vol crisissituaties. Met dank aan Poetin en Assad is het boek van Von Horváth anno 2014 actueler dan ooit. Alle reden voor de Noorse regisseur Maren Bjørsethom om dit verhaal te vertalen naar het toneel. Ze is niet de eerste die dit doet, maar wat ons betreft wel een van de betere. Of jij dit ook vindt, mag je op zaterdagavond zelf beslissen in theater Frascati.
Frascati theater in Amsterdam / Kaarten: € 9,50 met CJP-pas/ Tijd: 21:00 uur / Meer info

Zondag
Oke, tijd voor een klein spelletje. We willen dat jullie allemaal denken aan een toffe, beroemde vrouw en dan raden wij welke het is. Megan Fox? Nee? Angela Merkel? Ook niet?! Margaret Bourke-White dan? Ja? Toevallig, want in het Fotomuseum in Den Haag is nu een expo van haar beste foto’s uit de periode 1930-1945. Dat betekent veel oorlogsfotografie, want Margaret was de enige fotografe die aan het front mocht zijn om dunne mannen in gestreepte pyjama’s op hun allerzieligst vast te leggen. Dat ze dit niet alleen op z’n allerzieligst deed, maar ook op z’n allermooist, zal ook jouw conclusie zijn als je de expo hebt gezien.
Fotomuseum in Den Haag / Kaarten: € 6,- met CJP-pas / Tijd: 11:00- 17:00 uur / Meer info
 
De zoektocht naar werk is tegenwoordig zo moeilijk als die naar Willy Wonka’s Gouden Wikkel. Behalve als je een technisch onderlegde vrouw bent, dan kun je bij wijze van spreken zo aan de slag bij de NASA. Een tijdje sleutelde Jocie Adams dan ook aan spaceshuttles. Totdat ze ontdekte dat ze veel beter is in muziek maken. Met haar formatie Arc Isis treedt ze over de hele wereld op. Zondag doet zij Paradiso aan en daar kan jij heen met korting. Je zult geen spijt krijgen van je bezoek, want Jocie klinkt alsof ze uit de hemel is gevallen: engelachtig, zacht en vooral erg mooi.
Paradiso in Amsterdam / Kaarten: € 7,50 met CJP-pas / Tijd: 21:00 uur / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.