Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s wat te doen weekendagenda
02 MEI 2014 • Door Judith Zijp

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag
(Jij: muziekliefhebber die geen indiebandje meer kan zien en toe is aan een frisse wind op het podium. Ik: band die precies in die behoefte voorziet.) Een contactadvertentie van Lisa & The Lips zou er zo uitzien. Het is namelijk geen alledaagse band. Zodra frontvrouw Lisa Kekaula haar mond open trekt, is het alsof je de jaren zeventig opnieuw beleeft. Haar stem is soulvol en gaat perfect samen met de stevige rock die The Lips spelen. Vanavond speelt deze band in Paard van Troje in Den Haag. Ben je compleet verzadigd op het gebied van jongens met gitaren die eruit zien als zwervers? Dan weet je wat je te doen staat.
Paard van Troje in Den Haag / Kaarten: € 10,- met CJP-pas / Tijd: 20:00 uur / Meer info
 
Het is vrijdagavond dus je wilt iets tofs doen. Filmpjes kijken van hamsters die kleine tortilla’s eten voldoen niet aan deze eis. De nieuwe voorstelling van de De Nationale Opera, Arabella, wel. Nee, even voorzichtig met de alarmbellen. In Arabella wordt al zingend een prachtig liefdesverhaal uit de doeken gedaan dat je zeker niet wilt missen. Mede omdat dit laatste kunstje van Richard Strauss bijna nooit wordt opgevoerd. Pakken, die kans. Kaartjes kun je reserveren via 020-6255455.
Stopera in Amsterdam / Kaarten: CJP-korting op de 3 t/m de 7e rang / Tijd: 19:00 uur / Meer info
 
Zaterdag:
In elk woordenboek wat we konden vinden zochten we het op: pop-up theater. Helaas kende zelfs de meest fancy uitgave van de Van Dale het woord niet. Daaruit mogen wij opmaken dat Nederlanders niet bekend zijn met theatervoorstellingen op onconventionele plekken. Hier wil theatergezelschap VerwendNest verandering in brengen met Limbo. Dit stuk over twee verveelde vrouwen die met de auto richting Las Vegas vertrekken, wordt zaterdagavond gespeeld aan de Middelstegracht 36 in Leiden. En nee, dat is niet stiekem een incognito theater.
VerwendNest in Leiden/ Kaarten: € 10,- met CJP-pas / Tijd: 19:00 uur / Meer info

Soms heb je dat wel eens: je tas glijdt van je schouder tijdens het fietsen en beland tussen je spaken. Natuurlijk val je jezelf een schedelbasisfractuur. Kijken naar mooie tassen is een veel veiligere activiteit dan ermee fietsen. We stellen dan ook voor dat je dit zaterdag gaat doen in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. Het museum is genoemd naar de moeder van de directeur die 35 jaar lang tassen verzamelde. Tijdens haar lange verzamelcarrière heeft zij alle designklassiekers die er bestaan bij elkaar weten te schrapen. Moet je zeker gaan zien. Als je schedel weer een beetje heel is, natuurlijk.
Tassenmuseum in Amsterdam / Kaarten: € 6,- met CJP-pas / Tijd: 10:00 uur- 17:00 uur / Meer info
 
Zondag:
Eerst vonden wij het jammer dat Ray en Anita ergens in hun Almeerse nieuwbouwhuis weg zaten te kwijnen achter hun keyboard. Nu niet meer. 2 Unlimited is niet langer het beste Nederlandse exportproduct ooit, dat is Laura Vane. Deze zangeres werkte al samen met artiesten als Gnarls Barkley. Net als Anita heeft Laura een dijk van een stem, alleen die van haar heeft geen dikke Eurodance-beat nodig om goed uit de verf te komen. Wat begeleiding van de Dordrechtse band The Vipertones is genoeg. Zondag spelen ze samen in de Rotterdamse Bird dus kom vooral kijken, als je je niet voor kan stellen dat Ray en Anita van hun troon zijn gestoten.
Bird in Rotterdam / Kaarten: € 10,- met CJP-pas / Tijd: 20:30 uur / Meer info
 
Op je honderdste uit het raam springen klinkt eerder als een zelfmoordpoging dan het begin van een avontuur. Niet in het geval van Allan (Robert Gustafsson) in De 100-jarige die uit het raam klom en verdween. Deze film gaat over de eerder genoemde man die op zijn honderdste verjaardag uit het raam springt omdat hij weinig zin heeft in een suf feestje. Hij trakteert zichzelf liever op een roadtrip vol avontuur. We weten dat dit klinkt als een film voor vitale bejaardenclubs, maar geloof ons: het is ook leuk voor mensen die niet zwemmen in loshangende huidkwabben.
Verschillende bioscopen door het Nederland / Kaarten: verschilt per bios, maar altijd € 1,- of € 2,- korting met CJP-pas / Tijd: verschilt per bios / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.