Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
5 extreem bizarre Solarsprookjes
06 MEI 2014 • Door Harm Teunisse • Meer blogs over Festival

5 extreem bizarre Solarsprookjes

Niet alle sprookjes zijn geschikt voor festivals. Laat staan voor kinderen. Daar kwamen we al snel achter toen we op zoek gingen naar de bizarste sprookjes ooit geschreven. Want wil je op Solar een beetje origineel zijn, dan moet je flink uitpakken. We betwijfelen echter of je onderstaande fucked up bloederige kinderverhaaltjes terug gaat zien op hun festivalterrein.
De muis, de vogel en het worstje
Tags: afgunst, Bifi-worstjes, verdrinkingsdood

Er waren eens een muis, een vogel en een worstje die gingen samenwonen. Als dat alleen al niet je fantasie prikkelt, weten wij het ook niet meer. Ze verdelen netjes de taken: de vogel haalt elke dag hout uit het bos, de muis draagt emmers water, want dat is wat muizen doen, en de worst zorgt voor het eten, wat hij op smaakt brengt door er in te rollen. Uiteraard. Maar er is altijd wel iemand die gaat lopen klagen. De vogel, in dit geval. En dus herverdelen ze hun taken: de muis gaat koken, de worst haalt het hout en de vogel zorgt voor water. Vervolgens wordt worst opgegeten zodra hij het bos betreedt, overlijdt muis als hij klem komt te zitten in een bord met eten en vogel, die raakt verstrikt in de touwen van de waterput en verdrinkt. Moraal van het verhaal: ken je plek. En ga niet samenwonen met een pratende chorizoworst.

Het meisje zonder handen

Tags: hebzucht, satan, festivalzweet

Ontmoet je Satan, verkoop je per ongeluk je dochter. Het kan de beste overkomen, zoals de man in dit obscure sprookje van de gebroeders Grimm. Maar dan hadden ze geen rekening gehouden met de dochter zelf, die zo pissed off is met dit besluit, dat ze terug vecht door zich te wassen. Tot grote frustratie van de duivel, die ziet zijn vrouwen liever bedekt in vier dagen oud festivalzweet. Voorspelbaar genoeg hakt hij haar handen af, zodat ze zich niet nog eens kan afspoelen, maar daar moet ze zo hard van huilen (zouden wij ook doen) dat ze haar bloederige stompjes schoonwast. Uiteindelijk komt er nog een koning langs en gooit de duivel de handdoek in de ring.

De rozenelf
Tags: moord, onthoofding, psychopatische bezitterigheid, sociopaat

De geliefde van een mooie jonge vrouw wordt neergestoken, onthoofd en begraven in het bos door haar psychopathische en bezitterige broertje. Niet bepaald de start van een reeks gezellige kerstdiners. Batshitcrazy noemen ze dat ook wel. Maar wat de broer niet weet is dat een elfje uit het bos mee naar huis is gesneakt. Deze mini-getuige fluistert wat er gebeurt is in het oor van de slapende zus. Ze wordt wakker, graaft haar geliefde op, zoent zijn koude lippen (serieus?) en plant zijn hoofd met een takje jasmijn in een bloempot vol potgrond. Wekenlang zit ze huilend naast die plant, tot ze – van honger nemen wij aan – een stille dood sterft. Haar kwaadaardige broer zet de jasmijn vervolgens op zijn kamer. En net als je denkt dat de kous daarmee af is, verschijnen er in de nacht tientallen elfjes uit de pot, die de broer met mini-speertjes doodsteken. Eind goed, al g… Enfin, je snapt het.

De dood van het kleine kippetje.
Tags: pluimvee, bolderkarren, verdrinkingsdood

Een haan en een kip besluiten een zondags hapje te gaan eten in de ‘Notenheuvel’. Het kippetje stikt in een noot, en omdat je zonder handen lastig Heimlich-manoeuvreert, gaat ze dood. De haan tilt haar op een karretje om te begraven, geholpen door een groepje dieren uit het Toverbos. Op weg naar de begraafplaats loopt alles gierend uit de klauwen. De zwaarbeladen kar lazert om in een riviertje en iedereen, behalve de haan, verdrinkt. Hij begraaft in z’n eentje de kip en zit op haar graf tot hij zelf ook sterft. Einde verhaal. De letterlijke laatste zin van dit Grimm-sprookje is ‘…en toen was iedereen dood’. Opbeurend!

De drie chirurgen
Tags: stoer doen met lichaamsdelen, onoplettendheid, zelfmutulatie

Drie chirurgen lopen een bar binnen. En daarmee zijn gelijk aan het einde van die mop, want de rest van dit verhaal tart elke realiteitszin. De drie willen stoer doen met hun snijvaardigheid en verwijderen bij zichzelf respectievelijk een oog, een hand en een hart. Ze leggen de drie onderdelen voor een nachtje in de voorraadkast om ze de volgende dag weer terug te naaien, maar die worden ’s nachts opgegeten door de huiskat. Als de schoonmaakster dit ontdekt, vervangt ze de drie stukken door de ogen van een kat, het hart van een varken en de hand van een opgehangen crimineel. Maar ja, daar komen de chirurgen snel achter als één van hen niet kan zien, de ander in modder willen rollen en de laatste plots kleptomaan is geworden. Ze eisen hun spullen terug, maar krijgen een zak geld en hoeven nooit meer te werken. Einde. De gebroeders Grimm hadden duidelijk niet altijd zin in Sixth Sense-achtige ontknopingen.

Sprookjes zijn misschien niet altijd ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’, maar Solar lekker wel! Daar beleef je van 31 juli t/m 3 augustus alleen maar blije avonturen met goede afloop. Inclusief rainbows en unicorns en een stoet artiesten die zo uit een sprookjesboek komt gelopen.
Bestel hier kaartjes voor dit Sprook-festijn!  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.