Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Hé PR-mensen, zó 'lanceer' je muziek
02 APR 2014 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Muziek

Hé PR-mensen, zó 'lanceer' je muziek

Allereerst: klik voor je begint te lezen het clipje rechts aan. Gewoon, om in de sfeer te komen. (Klik door om daar alle filmpjes te bekijken.)
John Frusciante in een baan om de aarde
30 maart lanceerde John Frusciante zijn veertiende solo-album, Enclosure. Aan boord van een raket stuurde hij een kleine satelliet de lucht in met daarop het album. Via een app (Android | iOS) valt de satelliet te volgen en zodra hij over je regio komt, kun je het album streamen. We horen je denken: eh, gisteren was het één april? Klopt, maar de immer serieuze gitarist van de Red Hot Chili Peppers maakt geen grappen. Die satelliet Sat-JF14 hangt er echt. 

Arie Ribbens: 'I havez a dreamet'
Wel een behoorlijke grap, is het filmpje waarmee Arie 'bij Hoevelaken linksaf' Ribbens een jaar geleden zijn 'nieuwe cd-album' lanceerde. Nee, stop. Nu doen we Arie te kort. Dit is een surrealistisch kunstwerk, vol oneliners als: 'I have dreamet about zis moment for a very long time' en 'I'm very excited to be in zhe biggest Brabant of zhe wurlt: Texas'. Goede track ook. 

Lijntje met NASA
Als je band 30 Seconds To Mars heet, kun je niet achterblijven bij Arie Ribbens. Jared Leto en de zijnen stopten met hun gebruikelijke gevoel voor (melo)dramatiek de single Up In The Air (What's in a name?, deel 2) in de laadruimte van een spaceshuttle. Twee weken later kwamen ze op de lunch bij NASA en spraken via een groot scherm met astronaut Tom Marshburn, die de cd een paar gewichtloze rondjes liet draaien in het ISS. 'That's a moment we'll never forget right there.'

De beste lancering ooit
De albumlanceringen van Frusciante, 30 Seconds To Mars en zelfs Arie 'I havez a dreamet' Ribbens hebben één ding gemeen: ze gebruiken brute kracht en geavanceerde technologie om hun album de wereld in te sturen. Voor de kleine indieband Garcia Goodbye was een raket simpelweg te duur en de Belgen wilden niet al te veel bezuinigen op hun pintjes (niet boos worden om deze stereotypering, dat zeggen ze zelf hoor). Ze bedachten een veel elegantere oplossing, wat de band naar hun maatstaven enorm veel promo opleverde: ubs-sticks aan vier of vijf heliumballonnetjes. 

Een paar dagen na de lancering stroomden de mails uit o.a. Nederland al binnen; niet slecht voor wat goedkope feestattributen. En toen gebeurde wat niemand had verwacht. De band kreeg een mail uit Denemarken, meer dan 800 kilometer verderop. Hadden de heren nu maar niet beloofd dat ze een akoestische set zouden spelen bij de vinder die het verste weg woonde. Check de awesome video van dit project en vooral de ongemakkelijke ontmoeting met de Deense jongeman. Zó lanceer je dus je nieuwe muziek.

Vanaf 7 april kun je Enclosure van John Frusciante kopen in je favoriete platenwinkel, met 10% CJP-korting uiteraard. Of Arie Ribbens - Een Nieuwe Weg daar ook ligt, durven we niet te garanderen.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.