Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s wat te doen weekendagenda
25 APR 2014 • Door Judith Zijp

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Je plannen voor vanavond staan waarschijnlijk al vast: je vol laten lopen met een willekeurig aantal flessen oranjebitter. Gelukkig heb je daarvoor nog nét even tijd om iets te doen dat je hersenen niet aantast: de foto’s van Jeff Wall in het Stedelijk Museum in Amsterdam bekijken. Zijn werk ziet eruit alsof het geretoucheerd is door God. Wall’s timing is vlijmscherp en de composities zijn net zo clean en gestyled als een frisgewassen Harry Styles. En ja, dat laatste is écht mogelijk. Je hebt tot zes uur de tijd om wat extra hersencellen te kweken.
Stedelijk Museum in Amsterdam / Kaarten: € 7,50 met CJP-pas / Tijd: 10:00 uur tot 18:00 uur / Meer info
 
Lieve lezer, u bent getuige van een historisch feit: een gratis item in de CJP-weekendagenda. Wij vonden het LIFE I LIVE Festival in Den Haag te mooi om te laten liggen. Vooral voor de gitaarbandjes liefhebbers (iedereen, dus) is dit een echt moetje. Op LIFE I LIVE zie je voor € 0,00 de tofste Nederlandse acts van het moment. Zo wordt Jett Rebel je in de schoot geworpen, net als Moss en Baskerville. Als dat je indie-minnende hart niet vervult met de grootst mogelijk blijdschap, dan is het tijd om langs de dokter te gaan.
Verschillende locaties in de binnenstad van Den Haag / Tijd: 19:00 uur tot 01:00 uur / Meer info

Zaterdag
Van het ene historische moment in het andere: de eerste Koningsdag. Dit kun je natuurlijk vieren op een overvol festival waar de kans ondergekotst te worden door een veertienjarige pre-puber zeer reëel is. Kun je ook gewoon niet doen. Popodium De Nieuwe Nor in Heerlen presenteert zaterdagavond namelijk een nieuwe editie van Parabellum. Als je dit feestje moest omschrijven in één woord, dan zou dat ‘hard’ zijn. Alles wat dj’s N-Vitral en Triax draaien is namelijk boven de 170 beats per minuut. Bind je Nike Air Max strak om je voeten en oefen je hakkunsten voor de spiegel, want die zul je nodig hebben.
De Nieuwe Nor in Heerlen / Kaarten: € 6,- met CJP-pas / Tijd: 22:00 uur tot 04:00 uur / Meer info

Je bent compleet brak en hebt vrij weinig zin om handaids op te lopen als je op de vrijmarkt door andermans troep graait. Als dit is hoe jij je voelt op Koningsdag, is de musical Hij Gelooft in Mij in het Amsterdamse DeLaMar Theater een goed alternatief. Introductie heeft dit stuk niet meer nodig, maar omdat we de beroerdste niet zijn: Hij Gelooft in Mij vertelt het levensverhaal van ons aller André Hazes (gespeeld door Martijn Fischer). Spreekt dit je niet meteen aan? Doe het dan voor de gratis oranje tompouce die je van DeLaMar krijgt voor aanvang.
DeLaMar Theater in Amsterdam / Kaarten: 50% last minute korting met CJP-pas / Tijd: 20:00 uur / Meer info
 
Zondag
Als je als regisseur wilt dat je film succes heeft, kun je een aantal dingen doen. Wachten
totdat Steven Spielberg je besprenkelt met succesheidsstof, of een aangrijpend liefdesverhaal mooi in beeld brengen. Regisseur Xavier Dolan koos voor de laatste optie in zijn film Tom à la ferme. Homoseksuele Tom (Dolan zelf) is er kapot van dat zijn vriend Guillaume is overleden. Zoals een goede wederhelft betaamt, gaat Tom naar zijn begrafenis in het kleine dorp waar Guillaume vandaan komt. Als hij daar eenmaal is, blijkt dat de familie helemaal niet wist dat Guillaume homo was, laat staan dat ze weten wie Tom is. Klinkt als een film waarbij je je vingernagels compleet afbijt.
Verschillende bioscopen door het hele land / Kaarten: prijzen verschillen per bioscoop, maar altijd € 1,- of € 2,- korting met CJP-pas / Tijd: verschilt per bios / Meer info
 
Stel: remakes van bestaande films zouden een aura hebben. Welke kleur zouden deze lichtkransen dan zijn? Wij gokken pikzwart. De meeste zijn namelijk zó slecht dat je na afloop je ogen eruit wil krabben. Gelukkig zijn ze niet allemaal zo schandalig. De expo Cinema Remake in filmmuseum EYE laat zien dat je bestaande films ook fatsoenlijk kunt bewerken. Soms heeft de uitkomst zelfs weinig meer met de originele film te maken. Laat je dus niet afschrikken door de titel van de expo en kom gewoon zondag naar EYE. Ja, je durft dit écht.
Filmmuseum EYE in Amsterdam / Kaarten: € 7,50 met CJP-pas / Tijd: tijden verschillen per film / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.