Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s wat te doen weekendagenda
17 APR 2014 • Door Judith Zijp

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Voordat je je weerloos overgeeft aan de vrolijkheid die Pasen met zich meebrengt, kun je je vandaag nog even waden in ellende. De jaarlijkse World Press Photo-tentoonstelling is neergestreken in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Als je de expo zou willen voorzien van een ondertitel, dan is ‘alle kutheid van de wereld in 150 foto’s’ een passende. Bijna alle gebeurtenissen die 2013 een gitzwart randje gaven, zijn hier te bewonderen. Op hele fraaie wijze. Of je een familiepak tissues moet meenemen? Nou, dat nu ook weer niet. Naast de altijd scorende onderwerpen als oorlog en natuurrampen, zie je ook veel out of this world mooie sportfotografie en beeld dat valt in de categorie ‘mensen met opvallende uiterlijke kenmerken en/of afwijkingen’. Lijkt ons genoeg fotografische shittiness om een met eieren doordrenkt weekend door te komen.
De Nieuwe Kerk in Amsterdam / Kaarten: € 8,- met CJP-pas / Tijd: 10:00 uur tot 17:00 uur / Meer info
 
Mensen die verkleed als een megaijsje op straat kortingcoupons moeten uitdelen, vinden over het algemeen dat zij een vrij stomme baan hebben. Toch zal er menig ambtenaar best met ze willen ruilen. De hele dag documenten uit 1995 digitaliseren is ook niet alles. Het kan zelfs gevaarlijk worden als deze handeling te lang duurt. De voorstelling Blam! van het gezelschap Neaner Theater laat zien wat er kan gebeuren als zo’n ambtenaar tegen zijn zin achter het bureau blijft zitten. Ze worden gek en gaan hun collega’s te lijf met alles wat er maar voor handen is, zoals een dode kamerplant. Vanavond staat de voorstelling in de Groningse Stadsschouwburg De Oosterpoort. Na het zien van deze voorstelling zul je blij zijn wanneer je als werkzoekende een vacature als knuffelsnack ontdekt.
Stadsschouwburg De Oosterpoort in Groningen / Kaarten: € 13,75 met CJP-pas / Tijd: 20:15 uur / Meer info
 
Zaterdag
Wij wisten het meteen: het downloadverbod is gewoon fucking goede sluipreclame voor Record Store Day. Onafhankelijke platenzaken door heel Nederland richten zaterdag wat ruimte in als podium. Hierop vertonen de hele dag toffe, Nederlandse bandjes hun kunsten. Helemaal voor gratis. Bij de Amsterdamse vestiging van Velvet Music spelen bijvoorbeeld Krach en Shaking Godspeed. Terwijl je deze muzikale vitamines tot je neemt, kun je struinen door de winkel. Misschien dat je hier eindelijk wél dat felbegeerde Mongolische importexemplaar van de eerste Red Hot Chili Peppers- plaat kunt kopen. Met CJP-korting, uiteraard.
Verschillende locaties door heel Nederland / Toegang: gratis, maar 10% CJP-korting op cd’s, vinyl en dvd’s in geselecteerde winkels / Tijd: verschilt per locatie / Meer info
 
Lig je al een week met de gordijnen dicht te huilen in bed omdat je door CJP niet werd uitgekozen om de voorpremière van Supernova bij te wonen? Vinden wij heel naar voor je, maar laat deze gevoelens los. Je kunt de film nu in bioscopen door heel Nederland zien. Supernova gaat over Meis (Gaite Jansen). Meis verveelt zich kapot, want waar zij woont is niets. Ze wil een groots en meeslepend leven, maar er gebeurt nooit iets spannends. Behalve dan zo nu en dan een auto die de gevel van haar huis ramt, omdat de woning in een bocht staat. Of Meis goed naar Spice Up Your Life van The Spice Girls heeft geluisterd, zie je als je je tranen droogt en richting de plaatselijke bioscoop rent.
Verschillende bioscopen door het hele land / Kaarten: prijzen verschillen per bioscoop, maar meestal € 1,- tot € 2,- korting met de CJP-pas / Tijd: verschillen per bioscoop / Meer info
 
Zondag
Guggenheim; je hebt er ooit van gehoord, maar dacht dat het een Duits kunstgebit vastplakmiddel was. Welnu, lieve lezer, dat is het niet. Het Guggenheim is een museum in New York dat een shitload aan toffe moderne kunst herbergt. Gelukkig snappen ze in The Big Apple dat wij in Europa ook graag willen genieten van exclusieve Jackson Pollocks. Daarom lenen ze tot 31 augustus dertien werken van de kerncollectie uit aan het Cobra Museum in Amstelveen. Kun je een stuk dichter bij huis analyseren vanuit welke gradenhoek Pollock de verf precies op het doek smeet.
Cobra Museum in Amstelveen / Kaarten: € 6,- met CJP-pas / Tijd: van 10:00 uur tot 17:00 uur / Meer info
 
Alles en iedereen uit België is leuk. Behalve Marc Dutroux dan. Omdat op het paspoort van singer-songwriter Novastar deze naam niet prijkt, is hij dus goedgekeurd. Zaterdagavond verblijdt hij ons met zijn zoetgevooisde stemgeluid tijdens een optreden in het Hengelose popodium Metropool. Dat belooft een avond vol easy listening liedjes te worden waarop je de hand van je meegebrachte wederhelft flink fijn wil knijpen. Niet uit haat, want het is Novastar. Die wekt alleen maar liefdevolle emoties op. Naast goed muzikaal voer is dit optreden van Joost Zweegers’ alterego dus ook onbedoeld een prima oplossing als je in een relatiedipje zit.
Popodium Metropool in Hengelo (Gelderland) / Kaarten: € 20,- met CJP-pas / Tijd: 20:00 uur / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.