Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s wat te doen weekendagenda
11 APR 2014 • Door Judith Zijp

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag
We snappen dat je plannen iets vindt voor autisten of ouders met zeven kinderen, maar pak die agenda er toch maar even bij als je naar het Utrechtse festival Tweetakt en Kaap gaat. Het ontzettend strakke programma vraagt dit namelijk van je. Zo kun je van 19:30 tot 20:00 uur een lichtelijk unheimische voorstelling zien op het Neude  over een horrortweeling, maar moet je daarna KEIHARD rennen naar de andere kant van het plein waar om 20:00 uur bandjes Afterpartees en Twin Shades van zich doen spreken. Terwijl je dit leest, had je ook al in Utrecht kunnen zijn om te zorgen dat je niets mist van Tweetakt en Kaap. Dus hup, gaan!
Verschillende locaties in Utrecht / Kaarten: prijzen verschillen per event, maar altijd € 5,50 met CJP-pas / Tijd: van 10:00uur tot 01:00 uur / Meer info
 
In de tijd dat Comedy Central haar vingers nog niet brandde aan de zoveelste rerun van Seinfeld, was het de moeite waard om naar deze zender te kijken. Toen waren er nog programma’s als Comedy Central News, gepresenteerd door de immer grappige Amerikaan Greg Shapiro. Inmiddels heeft hij zijn werkgebied verplaatst naar het theater. Drie keer per jaar laat Greg een van zijn overzeese vriendjes invliegen. Met een koffer vol scherpzinnige grapjes crossen zij vervolgens langs veel theaters. Er moet toch iemand zijn die het Nederlandse publiek eraan herinnert dat er nog iets te lachen valt in een tijd waarin er massaal op Geert Wilders gestemd wordt.
Parktheater in Eindhoven / Kaarten: € 11,- met CJP-pas / Tijd: 20:30 uur / Meer info
 
Zaterdag
We willen geen reclame maken ofzo, maar CJP organiseert zaterdag zelf het tofste event van het hele weekend. Het is weer tijd voor een nieuwe editie van CJP Serveert, in filmmuseum EYE. Deze keer staat het Imagine Film Festival centraal. Van tien uur ’s ochtends tot vier uur ‘s middags krijg je Enemy (thriller), Filth (actie) en Badabook (horror) voorgeschoteld. Neem behalve je aambeienzalf ook vooral je goede humeur mee, want je wilt geen moment van deze fantastische dag vol hoogtepunten chagrijnig doorbrengen. Als je nog geen kaartjes hebt, koop die dan NU via onderstaande link.
Filmmuseum EYE in Amsterdam / Kaarten: € 18,50 met CJP-pas / Tijd: 10:00 uur tot 17:00 uur / Meer info

De muziekscene wordt as we speak bedolven onder een tsunami van techno- en housedj’s. Velen zouden we met liefde terugduwen in de vloedgolf, maar sommige willen we aan de kant opwachten met een warm dekentje. Robert Vosmeijer a.k.a Sluwe Vos is er eentje uit de laatste categorie. Als je naar een feestje gaat waar hij zijn tanden in de draaitafels zet, heb je gegarandeerd een toffe avond. Niets geen oorverwoestende jengel electro, maar goede beats waar je naar hartelust op kunt konijnendansen. Zaterdagavond laat hij down south (Heerlen, om precies te zijn) van zich horen tijdens ALTRNTE in de Nieuwe Nor. Een echte aanrader, als je na alle Yellow Claw-vervuiling toe bent aan iets wat wél klinkt alsof er over na is gedacht.
Nieuwe Nor in Heerlen / Kaarten: € 4,- met CJP-pas / Tijd: 22:00 uur tot 4:00 uur / Meer info
 
Zondag
Wanneer jij als geniale modeontwerper de wereld verrijkt met jouw oogstrelende ontwerpen, is een dramatische verfilming over jouw leven wel het minste wat je terug mag verwachten. Hoewel Yves Saint Laurent al dood is, weten wij zeker dat hij het hiermee eens zou zijn geweest. Zodoende kun je nu in 101 minuten zijn biopic over je heen laten komen. Hierin zie je Yves’ (Pierre Niney) ontwikkeling van verlegen muurbloem naar lieveling van de high society. Ook wordt er veel aandacht besteed aan zijn relatie met Pierre Bergé (Guillaume Gailliene), Yves‘ liefje die zorgde dat zijn carrière écht van de grond kwam. Deze film is ook een echte aanrader als het verhaal je geen reet interesseert, maar je kwijlend naar mooie jurken wilt kijken.
Verschillende bioscopen door heel Nederland / Kaarten: tot € 2,- korting bij de bioscoop met CJP-pas / Tijd: verschilt per bioscoop / Meer info
 
Degenen die nog steeds op irritante Mart Smeets-wijze beweren dat schoenen geen kunst kunnen zijn, moeten echt naar de expo S.H.O.E.S. in de Rotterdamse Kunsthal gaan. Al je negatieve gedachten smelten hier als sneeuw voor de zon bij het zien van de tentoongestelde pareltjes. Voornamelijk de hooggehakte exemplaren van meester-ontwerpers als Christian Louboutin doen je meteen veranderen in het evenbeeld van een kwijlend schoothondje. Na je bezoekje kun je onmogelijk nog beweren dat elke gekkie zo’n ontwerp kan bedenken en uitvoeren. Zondagmiddag lijkt ons de ideale gelegenheid om je onwetendheid op dit gebied de kop in te drukken.
Kunsthal in Rotterdam / Kaarten: € 6,- met CJP-pas / Tijd: 10:00 uur tot 17:00 uur / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.