Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s wat te doen weekendagenda
04 APR 2014 • Door Judith Zijp

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Tegenwoordig hoef je niet meer te YouTuben om te weten welke muziek een band maakt. Je kijkt gewoon naar de baardgroei van de zanger. Is deze aanwezig en hipsterachtig? Dan klinkt het sowieso als The Editors. Hoewel de zanger van het Britse Revere ook in het bezit is van dergelijke gezichtsbeharing, is het de moeite waar om ‘Revere’ te typen in de zoekbalk. Klinkt als The Editors, maar met orkestrale invloeden waardoor het net wat anders in het gehoor ligt. Vanavond staan ze op het podium van Paard van Troje in Den Haag. Daar wil je sowieso bij zijn als het leed dat copycat indiebands heet je zwaar valt.
Paard van Troje in Den Haag / Kaarten: € 10,- met CJP-pas / Tijd: 20:00 uur / Meer info
 
Als Arthur Japin’s literaire carrière geflopt was, had hij altijd nog aan de bak gekund als scenarioschrijver van GTST. Als er iemand gevoel voor drama heeft, dan is het meneer Japin. In zijn boeken moet het hoofdpersonage vaak dealen met een onmogelijk dilemma. Zo ook in Vaslav, over de gelijknamige balletdanser. In de toneelbewerking van dit verhaal is het niet anders. Vaslav (Maarten Heijmans) moet een keuze maken. Eentje die slapeloze nachten en een kuthumeur veroorzaakt.  Een glansrijke rentree als balletdanser ligt voor het grijpen, maar Vaslav heeft ook nog een vrouw die heel graag wil dat hij 24/7 bij haar is. Of hij een hulplijn van Weekend Miljonairs moet bellen om de knoop door te hakken zie je vrijdagavond in DeLaMar. Zorg dat je precies om 16.00 uur bij de kassa of telefonisch je kaartjes reserveert, want ze zijn alleen vanaf dit tijdstipverkrijgbaar met CJP-korting.
DeLaMar Theater in Amsterdam / Kaarten: hangt af van de rang, maar vanaf 16:00 met 50% korting met CJP-pas/ Tijd: 20:30 uur / Meer info
 
Zaterdag
Niet weten van wie de muziek is die je in reclames hoort. Dit is naast wereldhonger ongeveer het grootste probleem ter wereld. Wereldhonger kunnen wij niet oplossen, maar het muzikale vraagstuk wel. De kans is groot dat de zoete klanken die je hoort afkomstig zijn uit de mond van singer-songwriter Tessa Rose Jackson. Zaterdag staat kun je haar horen zingen in popodium de Nieuwe Nor in Heerlen. Beelden uit Ikea of Google-reclame niet inbegrepen.
Nieuwe Nor in Heerlen / Kaarten: € 7,- met CJP-pas / Tijd: 20:30 uur / Meer info

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy heeft een vervolg en daar zijn wij bij CJP heel blij mee! De nieuwe baby draagt de naam Anchorman: The Legend Continues en gaat in zijn geheel over het wel en wee van zijne legendarische nieuwshoogheid Ron Burgundy. De jaren tachtig hebben zich inmiddels aangediend en dat is geen goed nieuws voor Ron (Will Ferrell). Hoofdpresentator Mack Tannen (Harrison Ford) gaat met pensioen en Ron hoopt zijn baan over te kunnen nemen. Helaas heeft Ron’s liefje Veronica (Christina Applegate) de voorkeur. Arme Ron wordt ontslagen, maar dan is daar GNN als een soort geschenk uit de nieuwshemel. Bij deze 24-uurs nieuwszender mag Ron voortaan zijn ego etaleren. Wat we hier opnoemen zal misschien dertig van de 119 minuten vullen. Als je wilt weten wat er de resterende tijd gebeurt, raden we je aan naar de bioscoop te rennen. NU.
Verschillende bioscopen door heel Nederland / Kaarten: € 1,50 tot € 2,- korting bij de bioscoop / Tijd: verschilt per bioscoop / Meer info
 
Zondag
Je kunt je zonder besteden aan thuis in een stoel liggen wachten tot het maandag wordt, maar dat is een  totaal nutteloze dagbesteding. Beter ga je gewoon naar het TextielMuseum in Tilburg. Bij de expo Living Spaces zijn ook voldoende stoelen en banken waar je als een tokkie in kan liggen en tegelijkertijd iets leert. Er trekt hier namelijk honderd jaar interieurgeschiedenis aan je voorbij. Elk decennia heeft een eigen huiskamer, die geheel in de stijl van die tijd is ingericht. Als je slim bent test je uit elke tijd even een hang proof meubelstuk uit onder het mom van oma’s favoriete spreekwoord: al doende leert men.
TextielMuseum in Tilburg / Kaarten: € 3,- met CJP-pas / Tijd: 12:00 tot 17:00 uur / Meer info
 
Eerst twintig jaar in het Efteling Theater spelen totdat je eindelijk gevraagd wordt om Hamlet te vertolken in de gelijknamige voorstelling. Dat is dus iets waar acteurs Yorick Zwart, Koen Wouters en Niels Croiset níet op zitten te wachten. Met hun voorstelling Nachtgasten besluiten ze daarom het heft in eigen hand te nemen. Elke editie bedenken zij ter plekke een verhaal waarin ze elke rol kunnen aannemen die zij zelf willen. Naast de drie vaste acteurs bestaat de cast ook uit gastspelers. Dit zijn gevestigde namen uit de theaterwereld die opeens uit hun comfort zone van scripts en strakke richtlijnen worden getrokken. Deze zondag staan zij in de Toneelschuur in Haarlem. Als je heel living on the edge-proof gek bent op het onverwachte, dan moet je dit zeker gaan checken.
Toneelschuur in Haarlem / Kaarten: € 13,50 met CJP-pas / Tijd: 20:00 uur / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.