Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
5x leuk op Go Short
03 APR 2014 • Door Judith Zijp • Meer blogs over Film

5x leuk op Go Short

Rhino Full Throttle (2013)
In de vijftien minuten die deze film duurt, voltrekt zich een waar liefdesdrama. Het draait hier allemaal om Bruno. Hij is nogal verlegen en voelt zich met niets of niemand in Berlijn écht verbonden, totdat hij de mooie Vicki ontmoet. Voor het eerst voelt hij dat hij een connectie heeft met iemand in deze stad. Vicki voelt hetzelfde, maar dat doet ze wel met meer mannen. Voor Bruno is dit alsof iemand een ongewenste piercing door zijn hart boort. De eerste persoon die hij denkt te kennen en waar hij zo gek op is, doet hem dit aan! Ongelofelijk! In een extreme woedende bui besluit haar dat dan ook zeer direct te zeggen. En dat nog wel opde dag voordat zij de stad verlaat. Way to go, Bruno. Of hij het ooit nog goed kan maken, zie je als je je op 10 of 11 april naar Nijmegen komt
10 april, 20:30 uur en 11 april, 16:00 uur.
 
37°4 S (2013)
Emotionele types of extreme natuurliefhebbers houden het sowieso niet droog bij deze film. De titel  refereert naar de coördinaten van het kleine eilandje Tristan de Cunha in de Atlantische Oceaan. Dit is het decor van deze korte film over de liefjes Nick en Anne. Ze kennen elkaar al hun hele leven en zijn al jaren vriendje en vriendinnetje. Deze relatie komt op de tocht te staan als Anne besluit voor twee jaar naar Londen te vertrekken. Nick staat er alleen voor. Je hoort hem het verhaal van hun liefde vertellen terwijl de camera je meeneemt op een adembenemende tour over het mini-eiland. De combi prachtig verhaal en crazy mooie natuur zorgt ervoor dat de film in de running is voor een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes in mei. Bij Go Short kun je 37°4 S al zien voordat deze film na het kakkineuze Franse festival niet meer te houden is.
11 april, 20:30 uur en 12 april, 15:30 uur.
 
Marc Jacobs (2013)
Nee mensen, geen onbeschaamde zelfverheerlijking van ontwerper Marc Jacobs op Go Short. Deze film gaat over de negenjarige Soufyane die de hele dag niets anders doet dan buikspieroefeningen en stoer praten met zijn Marokkaanse vrienden. Hun discussies gaan negentig procent van de tijd over wat beter is: zonnebrillen van Ray-Ban of Marc Jacobs. Soufyane is de enige die Marc Jacobs- aanhanger. Zelf heeft hij een jaren tachtig look-a-like die hij overal met zich mee zeult. Zo ook op vakantie met zijn vader naar Marokko. Souf heeft hier ontzettend veel zin in, maar of zijn vader het ook ziet zitten? Dat moet je zelf maar gaan zien.
9 april, 20:30 uur, 11 april, 22:15 uur en 12 april, 11 uur.

Badpakje 46 (2011)
De Vlaamse Chantal is twaalf en dik. Zelf lijkt ze niet zo te zitten met haar lichaamsomvang, maar haar omgeving heeft er nogal wat problemen mee. Sowieso hebben de meeste mensen om haar heen nogal wat issues met haar, ook al is Chantal de bedeesdheid zelve. De enige plek waar ze wel volledig gewaardeerd wordt is het zwembad en daar is ze dan ook vaak. Als kijker wil je in de film springen en haar bemoedigend toespreken. Gelukkig voor ons wordt deze rol al vervult door haar lieve stiefvader. Je kunt dus gewoon in je stoel blijven zitten, want voordat je het weet is dit korte meesterwerk voorbij!
10 april, 20:00 uur en 11 april, 16:00 uur.
 
I Love You So Hard (2013)
Deze Briste animatie is een soort getekende liefdesbrief. Maar dan wel het soort liefdesbrief dat types a la Marc Dutroux zouden sturen. Het hoofdpersonage probeert zijn prooi uit te leggen hoe ontzettend gek hij op haar is aan de hand van zeer onsmakelijke voorbeelden. Zo zou hij alle hersenen ter wereld stelen en in haar en zijn hoofd implanteren zodat ze het meest slimme, gelukkigste stel ooit worden. Dit is niet de enige manier, hij heeft meer originele versiertips!
11 april, 15:45 en 12 april, 11:00 uur.
 
Het Go Short Festival is van 9 t/m 13 april in filmhuis LUx in Nijmegen. Met je CJP-pas krijg je € 2,- korting op Go Short-kaartjes.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.