Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
16 gedachten bij de World Press Photo
22 APR 2014 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Expo

16 gedachten bij de World Press Photo

Klik op de miniatuur rechts om de foto in zijn geheel te zien. Scroll naar beneden voor onze hersenspinsels en het ware verhaal achter de foto.
1.
SELFIE! #beachlife #fullmoon #travelling 

2.
Dit moet de saaiste full moon party ooit zijn. Wat een hengstenbal!

3. 
Je zal maar één van die gasten zonder telefoon zijn. Zo gelooft natuurlijk niemand dat je op een full moon party bent geweest. Aan de andere kant, wie gaat dit liken?

4.
Zonde eigenlijk. Ben je lekker op strandvakantie, zit je nog de hele tijd op je telefoon te kijken. Waar gaat het heen met deze wereld? Volgende week stop ik écht met Facebook.

5.
Het lijkt wel of ze aan het bidden zijn. Zou dit een foto uit de toekomst zijn? Dat we over tweehonderd jaar telefoons gebruiken om te communiceren met een hogere macht?

6.
Hoe zou God er überhaupt uit zien over tweehonderd jaar?

7.
Oh hel, Mark Zuckerberg heeft zich onsterfelijk gemaakt door zijn hersenen op sterk water te zetten en aan te sluiten op Faceboo. Zo regeert al honderdnegentig jaar over de wereld: met alle kennis die hij over iedereen vergaard heeft, kan hij hele continenten aan het wankelen brengen. Deze mensen moeten natuurlijk inchecken op het netwerk met een selfie (incl. getag) om de drones af te weren. Over tweehonderd jaar mag je immers neergeschoten worden vanwege een bij de wet verboden 'ongedocumenteerd tijdsverdrijf'.

8.
Stylo hemd heeft die middelste kerel aan trouwens. Die pose ook, het lijkt wel een fotoshoot.

9.
De maan ziet er eigenlijk ook totaal onnatuurlijk uit. Het is gewoon een studiolamp!

10.
Zouden dit dan de eerste 'uitgelekte beelden' van de nieuwe iPhone 6 zijn? De enige telefoon ter wereld die zulke goede camera's heeft dat de maan niet gewoon een lichtstipje op een verder zwarte foto wordt?

11.
Met welke telefoon maakte Ellen Degeneres die Oscarselfie ook alweer? 

12.
Die campagne heeft ook niet echt gewerkt dus.

13.
Samsung! Toch? Dat zou wel logisch zijn. Het is een reclamebeeld voor de nieuwe Samsung Galaxy, met een camera die zo goed is dat je de maan dus wel mooi op de foto krijgt! Ja, dat moet het wel zijn.

14.
Die arme fotograaf moet trouwens helemaal onder het zand zitten. Pff, het glamoureuze leven van een productfotograaf. 

15.
Of zou er 'gewoon' een partij smartphones aangespoeld zijn? SELFIE! #newphone #winning #jutten

16.
Dit slaat nergens op, waar is het kaartje met de verklarende tekst?

Het échte verhaal:
De foto is ver voor de Oscarselfie gemaakt, op 26 februari 2013 om precies te zijn. De mannen op de foto zijn Afrikaanse migranten die hun geluk willen beproeven in Europa of het Midden-Oosten. Ze staan aan de kust bij Djibouti City (de hoofdstad van het Oost-Afrikaanse land Djibouti) en proberen een goedkoop telefoonsignaal op te vangen uit buurland Somalië. Migranten uit Somalië (en Eritrea en Ethiopië) stoppen vaak in Djibouti. Het zwakke telefoonsignaal dat ze op het strand af en toe kunnen opvangen is hun enige mogelijkheid tot contact met hun familie.

De winnaars en runners up in elke categorie van de World Press Photo wedstrijd zijn hier online te bekijken en tot en met 22 juni offline in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Daar krijg je € 2,- korting met je CJP-pas.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.