Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Nét niet op CJP Serveert Imagine
17 MRT 2014 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Film

Nét niet op CJP Serveert Imagine

Het programma van CJP Serveert: het beste van Imagine, mogen we gerust ijzersterk noemen. Voor de luttele prijs van € 18,50 krijg je de films Enemy (dubbele hoofdrol voor Jake Gyllenhaal), Filth (van de makers van Trainspotting) en The Badabook (bloedenge horror uit Australië) en uiteraard de traditionele bier en bitterballen. Voor onderstaande films kun je een kaartje kopen met € 2,50 CJP-korting.
Escape From Tomorrow
Disneyland is een magische plek voor kinderen, maar voor volwassenen kan het de hel op aarde zijn. Jim, de hoofdpersoon in Escape From Tomorrow, zal het pretpark ongetwijfeld in die laatste categorie indelen. Sterker, als jij dat na deze film niet doet, is er iets mis met je. De roes waarin Jim belandt laat hem de allerslechtste en engste kanten van het pretpark zien. Wat dat betreft kunnen we ons best voorstellen dat de film voor het grootste deel zonder toestemming van Disney is gemaakt.
Haalde CJP Serveert niet wegens: het feestje. Niets is zo schadelijk voor de sfeer van een feestje als een complete zaal vol in duigen geschopte kinderdromen.

Cheap Thrills
Wat zou er gebeuren als je The Hangover kruist met Jackass? Waarschijnlijk komt er een extreem gevaarlijke liefdesbaby uit, die op zijn minst het broertje had kunnen zijn van Cheap Thrills. Huisvader Craig en jeugdvriend Vince verdrinken Craigs recente ontslag. In de kroeg komen ze Colin en zijn verveelde vrouw Violet tegen. Colin biedt 50 euro voor de eerste die een shotje op heeft. Vince hapt en hun 'gegarandeerd memorabele avond' is begonnen. Colins stunts worden uiteraard steeds gevaarlijker, maar ook steeds lucratiever. Hoe ver gaan Craig en Vince om hun geldproblemen op te lossen?
Haalde CJP Serveert niet wegens: financiën. We waren bang dat na deze film iedereen meteen drie bier aan de lippen zou zetten bij de borrel en dat kunnen we helaas niet betalen.

Zombeavers
De titel zegt het eigenlijk helemaal. Een groep mooie jonge mensen gaat kamperen aan een meertje en ontdekken een beverdam. Ze nemen een kijkje en dan blijken de bevertjes helemaal niet zo schattig te zijn, eerder moordlustig en onuitroeibaar. Maar de poep komt pas echt in de ventilator terecht als de mooiste meiden gebeten worden en enorme bevertanden krijgen op de plek waar eerst hun parelwitte tandjes zaten. 
Haalde CJP Serveert niet wegens: een keiharde lobby van natuurmonumenten. Zij stellen dat bevers onschuldige beestjes zijn en dat Zombeavers de jeugd op verkeerde ideeën kan brengen.

Zero Charisma
Hipsters ruin everything. Wanneer er een lege plek ontstaat aan de Dungeons and Dragons-tafel van de dertigjarige nietsnut Scott, nodigt hij vlotte hipsternerd Miles uit om mee te doen. Scotts vrienden lopen weg met Miles, waardoor Scott hem bombardeert tot zijn Nemesis. Als dan ook nog Scotts oma, bij wie hij woont, een hartinfarct krijgt, stort zijn wereld helemaal in. Hoe meer Scott probeert om zijn eigen lot in de goede richting te sturen, hoe pijnlijker (en grappiger) de film wordt. Niet in de laatste plaats omdat niet Miles, maar Scott zelf zijn grootste vijand is. Dat klinkt nu allemaal wat zwaar, maar Zero Charisma is een onvervalste nerdcomedy. Correctie: een steengoede nerdcomedy. Zero Charisma won niet voor niks de Audience Award op SXSW 2013.
Haalde CJP Serveert niet wegens: pech. Dit was echt een dubbeltje op zijn kant. We hadden twee films voor één plek. Geheel in de stijl van de film hebben we er om gedobbeld, maar Filth trok uiteindelijk aan het langste eind.  

Why don’t you play in hell?
Kort samengevat is WDYPIH: bloed, bloed en bloed. Lang samengevat: een filmcrew wil het grootste spektakel ooit maken en benadert twee rivaliserende Yakuza-bendes. Die staan op het punt van een gewelddadig treffen en de crew vraagt beide partijen of zij dat dan mogen filmen. Chaos en ja, bloed dus, zijn het gevolg. 
Haalde CJP Serveert niet wegens: de nucleaire top in Den Haag. We wilden graag een Q&A organiseren met enkele Yakuza-leden, maar de veiligheid was niet te garanderen. Elk beveiligingsbedrijf in Nederland stuurt namelijk na de overuren op de top in Den Haag zijn personeel op vakantie. 

Witching & Bitching
From Dusk Till Dawn in Europa. Een groep levende standbeelden overvalt een pandjeshuis in Madrid, maar moeten halsoverkop vluchten als dat mislukt. Ze stranden in een Baskisch grensdorpje, Zugarramurdi. Het plaatselijke restaurant blijkt een grot vol heksen te zijn (in Tarantino's From Dusk Till Dawn waren het vampiers) en omdat het Europa is zijn de heksen feministisch tot op het bot. Hun ultieme doel: de wereld verlossen van mannelijkheid. Aan José en de anderen de taak om dat te voorkomen. 
Haalde CJP Serveert niet wegens: feminisme. Eén van de vrouwen uit ons selectiecomité vond de heksen te sexy, daarop vond een ander dat ze de discussie seksualiseerde en begon een derde een betoog over hoe heksenjachten ooit bedoeld zijn om vrouwen onder de duim te houden. De mannen aan tafel gingen vast verder met de volgende film.

Asphalt Watches
Ok, deze film heeft de selectie van CJP Serveert gewoon écht niet gehaald. Dat wil niet zeggen dat het een slechte film is. Asphalt Watches is gewoon te weird om een nietsvermoedende groep mensen voor te schotelen. Maar origineel is het zeker wel, dus we wilden je toch aanmoedigen om de trailer even te checken. Zo moet South Park er ongeveer uitzien als je in een heel slechte trip zit. 
Haalde CJP Serveert niet wegens: de trailer.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.