Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s wat te doen weekendagenda
28 MRT 2014 • Door Judith Zijp

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Een zingende zwerver is negen van de tien keer bad news. De klanken die zij uit hun gitaar weten te persen komen vaak regelrecht uit de hel. Dit is niet het geval bij singer-songwriter Stu Larsen. Deze Australiër heeft geen vast adres, maar door zijn goede connecties reist hij de hele wereld over om deze een stukje beter te maken met zijn engelachtige stem. Vanavond doet hij een poging om de Melkweg om te toveren tot flowerpower walhalla met de oprechte bluesfolk die hij uit zijn gitaar tovert.
Melkweg in Amsterdam / Kaarten: € 6,50 met CJP-pas / Tijd: 20:30 uur / Meer info

Een hele theatervoorstelling wijden aan die vieze, bruine derrie die je in wegrestaurants over je verlepte schnitzel geserveerd krijgt: het kan! Vanavond kun je het stuk Stroganoff zien in het Maltzerhuis in Utrecht. The rise & fall van de familie waar deze diarreekleurige drab naar is vernoemd wordt op humoristische wijze uit de doeken gedaan. Je leert dat de familie Stroganoff ooit de Poetins van Rusland waren. Aan deze macht kwam abrupt een einde toen er een gekkie opstond die de rest van Rusland vroeg of er meer of minder Stroganoff’s moesten komen.  Het antwoord laat zich raden als je kijkt naar de status die de saus nu heeft.
Maltezerhuis in Utrecht / Kaarten:  € 10,- met CJP-pas / Aanvang: 20:30 uur / Meer info
 
Zaterdag
Dingen zoeken was een van de grootste hobbies van volksheldin Pippi Langkous. Zij is niet de enige met deze hobby, kunstenares Alexandra Bricken deelt deze liefhebberij. De gevonden objecten verwerkt zij in haar werken. De uitkomst van haar verzamelwoede kun je tot 1 juni zien in museum Booijmans van Beuningen in Rotterdam. Naast dingen zoeken houdt Bricken ook van dingen doorzagen, zoals motoren. Ook die zie je  als je zaterdagmiddag op een drafje naar Roffa vetrekt.
Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam / Kaarten: € 15,- met CJP-pas / Tijd: 10:00- 17:00 uur / Meer info

Sinds John Travolta ons belaagde met films als Saturday Night Fever lijkt dansen de enige toegestane activiteit op de zaterdagavond. Wij stellen voor dat je de lichtgevende discovloer even laat voor wat het is en je richting de bios begeeft. Hier draait een pareltje van een film. The Grand Budapest Hotel  is het nieuwe kindje van regisseur Wes Anderson. Het verhaal neemt je mee naar het Grand Budapest Hotel in 1920. Het rustige  leven van conciërge Gustave H (Ralph Fiennes) wordt op slag een stuk spannender als zijn stokoude en schatrijke liefje wordt vermoord. De politie verdenkt hem van de moord. Extra verdacht is dat Madame D (Tilda Swinton) al haar bezittingen aan Gustave nalaat. Of Gustave inderdaad een wolf in schaapskleren is, ga je zien zodra je plaats neemt in het rode pluche.
Bioscopen door heel Nederland / Kaarten:  € 1,50 t/m € 2,- korting bij de bioscoop / Tijd: verschilt per bioscoop / Meer info
 
Zondag
Allemaal leuk en aardig hoor, om je te vergapen bij het zoveelste werk van  Rembrandt, maar er zijn ook écht belangrijke onderwerpen die jouw aandacht kunnen gebruiken. Tijdens een nieuwe editie van Science of Fiction? In de Amsterdamse Paradiso praat Dr. Appy Sluijs je bij over CO2. Want waar komt het eigenlijk vandaan, dat CO2? Ook vertelt hij of onze door The Day After Tomorrow aangeprate angst voor een nieuwe ijstijd terecht is. Of dit inderdaad het geval is hoor je als CJP’er je zondagochtend  met vette korting.
Paradiso in Amsterdam / Kaarten: € 5,- met CJP-pas / Aanvang: 11:00 uur / Meer info
 
Hoewel de kerken leegstromen, is je lichaam er nog steeds op ingesteld dat zondag een rustdag is. Laat daarom punkbands links liggen als je op het randje van het weekend behoefte hebt aan muziek. Beter ga je naar Bird in Rotterdam. Hier speelt Melphi een zondagmiddagsessie. Dit bandje brengt een easy listening, jazzy geluid voor waarbij je spontaan vergeet dat het morgen alweer maandag is.
Popodium Bird in Rotterdam / Kaarten: € 7,- met CJP-pas / Tijd: 13:00 uur / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.