Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s wat te doen weekendagenda
21 MRT 2014 • Door Judith Zijp

CJP’s wat te doen weekendagenda

Vrijdag
Laat nú als de sodemieter alles uit je handen laten en race naar Heerlen. Rockbands traumahelikopter en Afterpartees breken vanavond in popodium De Nieuwe Nor de spreekwoordelijke tent af. Ja, je leest het goed: je krijgt de twee tofste bandjes van Nederland voor de prijs van één. Als liefhebber van vuige, trommelvliesuitdagende garagerock krijg je zelden zo’n goed aanbod, dus hup, naar Heerlen!
Popodium De Nieuwe Nor in Heerlen / Kaarten: € 6,-  met CJP-pas / Tijd: 20:30 – 23:00 uur / Meer info
 
Schrik niet als  je paradeer-sessie over een Zuid-Hollands strand bruut wordt verstoord door  een voorbijrazend gevaarte van plastic buizen. De zogenoemde strandbeesten van kunstenaar Theo Jansen zijn al  twintig jaar graag geziene gasten op de zanderige vlaktes van Scheveningen. In zijn atelier in de Elektriciteitsfabriek in Den Haag werkt hij op dit moment aan het nieuwste familielid. De kraamkamer is in het weekend open voor publiek. Ben je benieuwd naar de geboorteproces van deze pvc-baby? Tot tien uur vanavond is de Electiciteitsfabriek open!
De Elektriciteitsfabriek in Den Haag / Kaarten: € 5,- met CJP-pas / Tijd: 14:00- 22:00 uur / Meer info
 
Zaterdag
Vrouwen: jullie zijn niet de enige die wel eens een identiteitscrisis hebben. Dit bewijst de theatervoorstelling Alpha Boys zaterdagavond in Stadsschouwburg De Oosterpoort in Groningen. De 100% mannelijke cast laat zien hoe ook zij worstelen met het vinden van hun rol binnen een vriendengroep. Er kan tenslotte maar één het alfamannetje zijn. Als je wilt weten of de acteurs ooit nog uit hun gespeelde crisis komen, raden wij je aan om zaterdagavond naar het niet zo hoge noorden af te reizen.
Stadsschouwburg De Oosterpoort in Groningen / Kaarten: variërend van € 9,50 tot € 3,10 met CJP-pas / Aanvang: 20:15 / Meer info

Ben je net lekker aan het dansen op fijne deep house, besluit de volgende dj keiharde techno op te zetten. Als de club waar je bent geen Berghain heet, kan deze wisseling van de wacht een enorme anti-climax zijn. Bij Paradisolo, de nieuwe clubavond van Paradiso, draait één dj de hele avond. Zaterdag is het de beurt aan Shinedoe. Deze Nederlandse dame heeft ongeveer op elke uithoek van wereld mensen het konijnendansje laten doen op haar fijne electro. Met je CJP-pas kun je voor een zacht prijsje helemaal Berlijnse kelder techno- vrij los gaan deze zaterdag.
Poppodium Paradiso in Amsterdam / Kaarten: € 12,50 met CJP-pas / Tijd: 23:30- 05:00 uur / Meer info  

Zondag
Dacht je dat de kattenfilmpjes-invasie ten einde was? Think again. Animatiefilms met katten in de hoofdrol zijn nog steeds the bomb diggity. Zondagavond draait er in de Melkweg in Amsterdam een absolute klassieker. De film Night On The Galactic Railroad (1985) gaat over twee katjes aan boord van een trein. Sterker nog, een magische trein. Deze brengt de twee naar het einde van – hoe toepasselijk- de melkweg. Kom op mensen, katten en magische treinen op de zondag. Het enige wat er nog ontbreekt is een flinke bak regenboogpopcorn.
Popodium Melkweg in Amsterdam / kaarten: € 7,- met CJP-pas / Tijd: 20:00 tot 22:00 uur / Meer info 

Vraag een willekeurige voorbijganger naar een surrealistische kunstenaar en het antwoord zal ergens tussen ‘eh?’ en ‘Salvador Dalí’ liggen. Dat is jammer, want deze Spanjaard is natuurlijk niet de enige die opereerde op dit gebied. Tijdens de expo Surreële Werelden in het Centraal Museum in Utrecht zie je werken van andere kunstenaars die in dezelfde vijver als de grote Dalí vissen. Tot negen juni hangen er onder andere stukken van Joan Miró, Marcel Duchamp en Pycke Koch aan de muren.
Centraal Museum in Utrecht / Kaarten: € 5,- met CJP-pas / Tijd: 11:00- 17:00 uur / Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.